Triaconta Weekly #161

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Een rode week voor bijna alle cryptovaluta en ook de bundels ontkomen daar helaas niet aan. Bitcoin is nu 25% gedaald vanaf het hoogste punt van bijna $65.000 en andere munten zijn ook behoorlijk in de aanbieding zullen we maar zeggen. Het geeft wat houvast om te weten dat Bitcoin in de Bullrun van 2017 steeg van $1,000 naar $20,000 en dat er onderweg omhoog dat jaar ook wel 7 keer een daling was van 20-40%. Het hoort nou eenmaal bij de beweeglijkheid van de cryptovalutamarkt.

Big 3:
1 Maand: 24.50% | 7D:-21.55% | 24H:-11.70%

Top 30:
1 Maand: 23.31% | 7D:-24.35% | 24H:-14.25%

Penny stock::
1 Maand: 51.25% | 7D :-20.32% | 24H:-19.69%

DeFi:
1 Maand: 6.57% | 7D:-24.17% | 24H:-13.88%

Winnaars en verliezers
Onze klanten kopen in toenemende mate naast hun bundel ook individuele cryptomunten. Is de lange termijn trend je leidraad of koop je juist deze dip? In de aanbieding vandaag met dalingen van rond de 35% zijn Tezos, The Graph, Avalanche, Theta en Ravencoin. Verrassend genoeg nog steeds een positief week rendement voor Nano (+30%), Digibyte (+23%), Maker (+16%) en Vechain (+7%) ondanks dat zij ook een flinke daling lieten zien in de afgelopen dagen.

Marktoverzicht

De nieuwe allerhoogste koers van Bitcoin vorige week werd gevolgd door geruchten dat Brian Armstrong (CEO Coinbase) bij de beursgang al zijn aandelen verkocht had (in werkelijkheid 1.5%). De Amerikaanse toezichthouders zouden flink gaan optreden tegen financiële instellingen die massaal crypto gebruiken om geld wit te wassen. Dat bleek ook niet waar en ten slotte deze week het nieuws dat Amerikanen tot 80% over hun crypto winsten zouden moeten gaan betalen in het nieuwe belastingplan van president Biden. In werkelijkheid gaat het om een veel bescheidener voorstel voor een stijging van de “capital gains tax” die voorlopig eerst nog door het huis van afgevaardigden en het congres moet worden aangenomen. De FUD (Fear, Uncertainty and Doubt) machine draait volop en dat hoort bij correcties zoals deze week.

Bij de scherpe daling van Bitcoin op 18 april werden $10 miljard aan futures geliquideerd. Er was met deze hefboomproducten enorm gespeculeerd op nog hogere koersen en een correctie zorgt dan voor een overdreven grote daling. Er wordt nu veel prijsdruk uit de markt gehaald, terwijl de onderliggende vraag nog steeds blijft groeien. Ongekende aantallen nieuwe kopers komen dagelijks op de crypto markt. Ook wij hebben het er heel druk mee.

Dan Morehead van Pantera Capital verwacht dat Bitcoin in 2022 $200.000 zal bereiken. Zijn analyse is gebaseerd op het groeiend aantal Bitcoin gebruikers. In de afgelopen tien jaar is de prijs van Bitcoin elke keer per miljoen nieuwe gebruikers met $200 gestegen. Blijft de toename van gebruikers/bezitters doorgaan dan zijn we daar zo.

Tezos (XTZ) blockchain gaat samenwerken met Ubisoft, een ontwikkelaar van computerspellen als Assasins’ Creed en Far Cry. Ubisoft zal gaan bijdragen aan de processen van blokvalidatie op de Tezos blockchain. Nicolas Pouard, directeur blockchain-initiatieven bij Ubisoft, benadrukt de nieuwe mogelijkheden die de blockchain biedt voor zowel spelers als ontwikkelaars.

Met de toevoeging van het gedecentraliseerde financiële monetaire systeem GaugeCash is Chainlink (LINK) de 500 integraties gepasseerd. Bedrijven die met dit blockchain-project zijn geïntegreerd, zijn volgens de community: “84 blockchains, 213 DeFi-projecten, 64 node-operators, 43 dataproviders, 33 infrastructuur [providers], 24 gaming projecten en 22 NFT-projecten.” Sommigen verwachten dat een dergelijke brede groei zal leiden tot het zogenaamde netwerkeffect. Naarmate het aantal gebruikers groeit, zal de waarde van het Chainlink netwerk sneller groeien.

Ondanks dat de munt is geschrapt door cryptocurrency-beurzen in de VS, is XRP via een ETP sinds deze week beschikbaar op de in Zürich gevestigde SIX Swiss Exchange, de belangrijkste effectenbeurs van Zwitserland en de op twee na grootste van Europa. De XRP ETP is het vierde ETP van CoinShares op de Zwitserse aandelenbeurs na Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC). De ETP’s zijn net als gewone aandelen beschikbaar voor institutionele en individuele beleggers in heel Europa.