Triaconta Weekly #160

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Rijk?
  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Rijk?
Als je dit jaar ineens ontzettend veel geld verdient heb met cryptocurrencies, is het over het algemeen verstandig om te overwegen eens wat winst te nemen. Van verkopen wordt je echter niet altijd blij omdat sommige mensen het nauwelijks aan blijken te kunnen als de crypto daarna juist veel verder stijgt. Het blijft dus jouw persoonlijke keuze, maar het is wel iets om af en toe even bij stil te staan. Zeker als het voor jou inmiddels om veel geld gaat. Dit geen beleggingsadvies of enige vorm van voorspelling van de toekomst van de cryptovaluta markt.

Bundel prestaties
De Penny Stock bundel schiet naar de maan door de flink gestegen waardering voor Doge (op dit moment +595%, je leest het goed plus vijfhonderd en vijfennegentig procent in één week).

Weer een uitstekende week voor alle bundels door flinke stijgingen van bijna alle munten. De DeFi bundel doet deze week gelukkig ook weer volop mee met de feestvreugde.

Big 3:
1 Maand: 77.66% | 7D: 23.71% | 24H: -1.81%

Top 30:
1 Maand: 71.14% | 7D:22.57% | 24H:4.30%

Penny stock::
1 Maand: 88.82% | 7D : 49.04% | 24H:11.07% (!)

DeFi:
1 Maand: 34.23% | 7D:19.93% | 24H:2.71%

Winnaars en verliezers
Onze klanten kopen in toenemende mate naast hun bundel ook individuele cryptomunten. Is de trend je vriend of koop je juist de dip? De winnaars van deze week zijn Doge (+595%), Ethereum Classic (+70%) en wederom XRP (+52%), Maker (+47%) en Bitcoin Cash (+37%). De grootste verliezer is Waves (-10%) ondanks de verkoop van de eerste “Waves Duck” NFT voor $1,000,000. En ook Zilliqa (-4%) en Hedera Hashgraph (-3%) doen deze week even niet leuk mee.

Marktoverzicht

Bij een gasexplosie en overstromingen in een Chinese kolenmijn in Xinjiang zijn enkele doden gevallen en zitten nog mijnwerkers onder de grond vast. De bitcoin-mining is vanwege dit ongeluk in de hele regio stopgezet terwijl de centrale autoriteiten brand- en veiligheidsinspecties gaan uitvoeren. De totale hash-rate van het netwerk daalde daalde van de all-time highs nabij 220 Eh / s naar 165 Eh / s. De prijs van Bitcoin voelde ook de druk van de afname van de rekencapaciteit met een daling van 4%. De bitcoin-miners in deze regio verhuizen hun plug-and-play apparatuur overigens regelmatig naar de goedkoopste stroom. Tijdens het regenseizoen tussen mei en oktober geven ze de voorkeur aan de Zuid-Chinese provincies die op dat moment overcapaciteit hebben uit de waterkrachtcentrales..

Er is historie geschreven op 14 april door cryptocurrency exchange Coinbase met de publieke notering van hun aandelen op de Nasdaq beurs. De openingskoers van $381 lag ver boven de adviesprijs van $250 die Nasdaq zelf aangegeven had. Na opening ging de koers kortstondig naar $429 maar daalde daarna door winstnemingen tot $310. Alle medewerkers van Coinbase (rond de 1700) hadden als verrassing 100 aandelen als bonus gekregen. Vandaag noteert COIN rond de 326$ waarmee het bedrijf rond de $65 miljard waard is. Dat is nog geen Amazon of Apple, maar komt in de buurt van FaceBook en Uber. Verwacht wordt dat het aandeel zeer beweeglijk zal zijn en sterk beïnvloed zal worden door de Bitcoin koers.

De bizarre stijging van Doge benadrukt voor sceptici de irrationaliteit van de huidige crypto markt. Doge is echter al jaren een betrouwbare indicator van wijzigingen in het algemene sentiment op de markt. Zowel naar positief als naar negatief. Op dit moment is de crypto markt blijkbaar dolenthousiast en zien alle projecten brede adoptie van hun munt toch wel zeer binnenkort plaatsvinden. Doge krijgt natuurlijk ook nog af en toe hulp van Elon Musk op Twitter en zo zijn we ineens vervijfvoudigd deze week. Toch moet deze munt niet onderschat worden. De munt bestaat al sinds 2013 en was al zeer populair toen de de prijs duizend keer lager was dan op dit moment. Door het netwerkeffect en zonder de intentie van de oprichters is het een munt geworden met grote waarde. De combinatie van een grap met echte hulp aan vele goede doelen werkt nog steeds. Dogecoin winsten worden op grote schaal gebruikt om direct te doneren aan bijvoorbeeld armoedebestrijding in Afrika. Dat wordt nog gemakkelijker na de binnenkort verwachte notering op jawel … Coinbase. Het Doge netwerk verwerkte vandaag 12 miljard aan transacties, makkelijk twee keer zoveel als Ethereum vandaag!

Sinds kort is bekend geworden dat vijf miljoen Zweden indirect in Bitcoin beleggen. Minimaal twee bedrijven waar het Zweedse staatspensioenfonds in belegt hebben namelijk Bitcoin op de balans staan. Zo hebben ze een 0.09% belang in Tesla, goed voor 43 Bitcoin of 940 satoshi per deelnemer, en een 0.1% belang in Square, goed voor 9 Bitcoin of 190 satoshi per deelnemer. Het pensioenfonds in Noorwegen is via zijn deelnemingen in bedrijven belegd in bijna 600 Bitcoin! Pensioenfondsen in Nederland hebben de Bitcoin, ook vanwege strenge regels, tot dusver links laten liggen. Best jammer eigenlijk.

Ethereum bereikte een nieuwe allerhoogste koers en noteert boven de 2000 euro deze week met de uitrol van de Berlijn upgrade die moet leiden tot lagere transactiekosten op het netwerk. Dit is nodig om het groeiende gebruik van DeFi en Apps niet in de weg te zitten. De volgende (Londen) upgrade is in juli en alle upgrades daarna zullen uiteindelijk leiden tot een schaalbaar, veilig en duurzaam Ethereum 2.0 waar inmiddels al jaren over gesproken wordt. Alle respect voor de duizenden ontwikkelaars wereldwijd want het is bouwen aan een rijdende trein of moeten we inmiddels zeggen aan een reeds gelanceerde raket naar de maan.