Triaconta Weekly #159

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Het gaat snel op en neer in de achtbaan die crypto heet. Gelukkig worden de prijsfluctuaties van de verschillende munten in de Bundels verzacht omdat in meerdere munten belegd wordt dus hier zien we meestal geen scherpe dalingen of stijgingen. Wel in de Big3, die natuurlijk bestaat uit slechts 3 munten. Hier zien we terug dat XRP (+71%) zeer sterk gestegen is na positief nieuws uit de rechtszaak tussen Ripple en de SEC en hierdoor zet de hele Bundel een uitstekend week neer ondanks een kleine correctie op de Bitcoin prijs.

Big 3:
1 Maand: 34.07% | 7D: 16.86% | 24H: 2.38%

Top 30:
1 Maand: 39.19% | 7D: 9.27% | 24H: 2.88%

Penny stock::
1 Maand: 60.56% | 7D : 6.10% | 24H: 2.15%

DeFi:
1 Maand: 0.24% | 7D: 0.28% | 24H: 1.33%

Winnaars en verliezers
Onze klanten kopen in toenemende mate naast hun bundel ook individuele cryptomunten. Is de trend je vriend of koop je juist de dip? De winnaars van deze week zijn XRP (+ 71%), VeChain (+ 38%), Tron (+ 32%) en Binance coin (+30%) deze week alweer, en Bitcoin Cash (+ 11%). De winnaar (+89%) van vorige week is deze week de grootste verliezer: Filecoin (-13%). Ook Bitcoin (-2%) is deze week iets gedaald.

Marktoverzicht
Ripple is in december 2020 in een rechtszaak beland met de SEC. De SEC wil van de rechter horen of XRP als een effect (security) beschouwd mag worden wat de verkoop van XRP door de Ripple dus illegale verkoop van ongeregistreerde effecten maakt wat verboden is in de Verenigde Staten. Verscheiden beurzen in de VS schrapten daarop de notering van XRP. Dat dit alleen in de VS speelt is wel belangrijk om te onderstrepen want buiten de VS is er weinig twijfel dat XRP een munt (currency) is en geen aandeel in het bedrijf Ripple. Deze week oordeelde de rechter dat Ripple toegang moet krijgen tot de interne mails en discussies van de SEC die geleid hebben tot de eerdere officiële verklaringen van de SEC dat Bitcoin en Ethereum geen effect zijn. Ripple wil hiermee argumenten verzamelen dat XRP dit ook niet is en aannemelijk maken op de volgende zitting in mei dat zij niet konden weten dat zij een ongeregistreerd effect aan het verkopen waren. Vorige week had de SEC ook een tegenslag te verwerken toen 11,000 boze XRP bezitters van de rechter toestemming kregen een gezamenlijke motie in te dienen om zich aan te sluiten bij de rechtszaak als belanghebbenden. De uiteindelijke uitspraak in oktober kan grote consequenties hebben voor alle cryptovaluta. Mogelijk komt het echter al eerder tot een schikking met Gary Genschler. De nieuwe baas van de SEC wordt op 12 april benoemd door het congres.

Binance CEO Changpeng Zhao heeft verklaard inmiddels bijna 100% van zijn vermogen (geschat op $1,9 miljard) in cryptomunten geïnvesteerd te hebben. Hij is ook niet van plan dit ooit te verkopen voor dollars of andere investeringen te doen in aandelen of vastgoed.
Na de verkoop van zijn appartement voor Bitcoin huurt hij nu zijn huis en zijn auto. Hij betaalt zijn boodschappen met de Binance Card en wil deze dit jaar verder gaan promoten. Binance coin (+30%) bereikte deze week een nieuwe allerhoogste prijs van $414.36 en de Binance Smart Chain telde op 7 april een record van 4 miljoen transacties. Inmiddels is dat ver boven het aantal op de Ethereum blockchain van 1.3 miljoen transacties op die dag.

Cardano’s eerste supply chain-applicatie gaat live in een Georgische wijnmakerij. De Cardano Foundation heeft zijn oplossing voor traceerbaarheid en bestrijding van namaak in een toeleveringsketen uitgerold in samenwerking met het platform Scantrust. Het systeem biedt snelle en goedkope tracering van de toeleveringsketen, mogelijk gemaakt door de Cardano-blockchain, terwijl vervalsingen worden uitgeroeid. De Cardano Scantrust applicatie voegt metadata van de Cardano-blockchain samen met unieke en traceerbare QR-codes van Scantrust. Met de applicatie krijgen wijnkopers toegang tot betrouwbare en relevante gegevens over de wijnen.

Coinbase gaat 14 april naar de beurs op en Kraken gaat dit in 2022 ook proberen. Het is een uitstekend signaal voor de hele crypto sector als een grote cryptovaluta beurs een Nasdaq notering krijgt. Het dwingt ook alle niet-crypto beleggers in de Nasdaq zich toch eens te verdiepen in dat nieuwe fenomeen.