Triaconta Weekly #157

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

 • Bundel prestaties
 • Marktoverzicht
 • Wat is een NFT?

Bundel prestaties

Wat is het fijn om nu een investering in enkele cryptovaluta te hebben. Bitcoin is dit jaar enorm gestegen en bereikte op 13 maart een All Time High van $ 61.700. We zitten nu even in een flinke correctie die overigens erg lijkt op de correctie aan het einde van het vorige kwartaal. Destijds volgde daarna vanaf $35,000 in een paar maanden de enorme stijging naar $61,700. En dan zijn er nog zoveel andere munten, die vele malen beter presteren dan Bitcoin. Het wordt ongetwijfeld het beste jaar in crypto ooit!

Big 3:
1 Maand: 18.66% | 7D: -2.71% | 24H: 2.09%

Top 30:
1 Maand: 43.56% | 7D: 4.51% | 24H: 2.95%

Penny stock:
1 Maand: 74.56% | 7D : 7.93% | 24H: 3.29%

DeFi:
1 Maand: 9.99% | 7D: -12.91% | 24H: 4.43%

Marktoverzicht

Investeringen van bedrijven in crypto zijn niet langer beperkt tot Bitcoin (BTC). Vooral Azië is dol op Ethereum (ETH) en ook andere munten doen het erg goed in een bredere stijging veroorzaakt door veel nieuwe investeerders. Meerdere crypto projecten hebben nu voldoende volume en volwassenheid om hun eigen marktcyclus te hebben. Een echt apart altcoin seizoen komt er niet meer, het is voortaan altijd altcoin seizoen. Misschien moeten we de term altcoin gewoon niet meer gebruiken.

Analyse van CoinMarketCap over de afgelopen 90 dagen laat zien dat Bitcoin ondanks fenomenale resultaten in het afgelopen jaar nog achterblijft bij veel andere munten. En we zijn er trots op dat al onze Bundels dit kwartaal ook beter presteren dan Bitcoin.

 1. Terra (LUNA) +3245%
 2. Dogecoin (DOGE) +1068%
 3. Theta (THETA) +802%
  Penny Stock Bundel +691%*
 4. Uniswap (UNI) +677%
 5. Cardano (ADA) +655%
 6. Binance coin (BNB) +643%
 7. Polkadot (DOT) +502%
 8. VeChain (VET) +500%
 9. Filecoin (FIL) +303%
  Top 30 Bundel +268%*
  Defi Bundel +183%*
 10. Ethereum (ETH) +160%
 11. Stellar (XLM) +150%
  Big 3 Bundel +127%*
 12. Chainlink (LINK) +125%
 13. Bitcoin (BTC) +116%

*3 maanden

Tesla betalen met Bitcoin
Je kunt nu met Bitcoin een Tesla kopen als je in Amerika woont. Europa volgt in de loop van het jaar. Tesla maakt geen gebruik van een betalingsdienstverlener die de BTC omzet in dollars. Ze gebruiken interne en open source-software en beheren zelf de Bitcoin-nodes, die de transacties verwerken. De Bitcoin, die aan Tesla wordt betaald, zal dus niet omgezet worden in fiat-valuta maar in de reserve komen als Bitcoin. Zij zijn de eerste grote winkel die dit doet. Tesla schafte vorige maand ook al $1,5 miljard aan Bitcoin aan voor hun kasreserve en lijkt het volste vertrouwen te hebben in de munt.

Stimulus naar Crypto
Miljoenen Amerikanen ontvingen opnieuw een stimulus cheque van $ 1400, en opnieuw zien we dat velen ervoor kiezen om hiervan te gaan investeren. Onderzoek toont aan dat twee van de vijf een deel of de hele stimulans hebben geïnvesteerd in aandelen of cryptocurrencies. Het stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen voedt ook de vrees voor inflatie waardoor meer grote investeerders en bedrijven naar Bitcoin en Ethereum kijken.

Cardano eindelijk smart contracts en NFT
Het Alonzo testnet wat volgende maand live gaat maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om hun programma’s (ook wel smart contracts) alvast te testen op Cardano. Als het in augustus dan op het echte netwerk live gaat kunnen deze applicaties meteen gaan draaien. Een van de eerste programma’s die al klaar staan is een swapping programma wat een serieuze concurrent kan worden voor UniSwap op Ethereum. Ook NFT handel zou volgens oprichter Charles Hoskins binnenkort ondersteuning krijgen op het Cardano platform en hij claimt in gesprek te zijn met meerdere toonaangevende marktplaatsen voor een overstap.

Wat zijn NFT’s

Als de verkoop van een NFT het acht uur journaal van de NOS haalt is er echt iets aan de hand. De wikipedia-definitie voor NFT of Non Fungible Token is een digitaal bestand waarvan de unieke identiteit en eigendom kan worden geverifieerd op een blockchain of digitaal grootboek. Hierdoor kunnen ze niet gerepliceerd, gestolen of vervalst worden.

We hebben het hier over het verzamelen van digitale kunst in beeld en/of geluid of een uniek stukje digitale wereld, zoals bijvoorbeeld de eerste tweet die ooit op Twitter is verzonden. Een NFT is dus een uniek digitaal token. Maar eigenlijk is een Bitcoin dat ook. Het verschil is dat NFT’s niet onderling uitwisselbaar zijn en Bitcoins wel. Als je een Bitcoin koopt, maakt het je niet uit welke Bitcoin je koopt, want elke Bitcoin, hoewel uniek, wordt als één Bitcoin gewaardeerd. Net zoals een bankbiljet een uniek serienummer heeft, maakt het toch niet uit welk bankbiljet je hebt.

Een NFT is uniek en daarom waardevol omdat het wel uitmaakt welke je hebt. Stel je voor dat er één bankbiljet is met een drukfout. Voor verzamelaars is dat bankbiljet soms enorm waardevol. Het voordeel van een digitaal uniek ding is natuurlijk dat je in een blockchain allerlei echtheidskenmerken onveranderlijk kunt vastleggen en ook de eigenaar door een transactie vastligt. Net als een gesigneerde eerste editie van een boek, verhogen echtheidskenmerken ook nog de waarde van de NFT. De eerste tweet op Twitter bijvoorbeeld is van een echtheidskenmerk voorzien door Twitter baas Jack Dorsey zelf en heeft inmiddels $2.9 miljoen opgeleverd (voor een goed doel in Afrika).

Een NFT kopen of verkopen gaat via een blockchain platform en deze platforms blijken een hele goede investering te zijn. Zo’n goede investering dat verschillende van onze klanten hebben voorgesteld om een NFT-bundel te maken met cryptovaluta die specifiek op deze nieuwe markt is gericht. In het tweede kwartaal zullen wij zo’n bundel lanceren.