Triaconta Weekly #155

Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Marktoverzicht

Big 3:
1 Maand: 40.13% | 7D: 14.52% | 24H: -7.15%

Top 30:
1 Maand: 73.17% | 7D: 7.33% | 24H: -7.34%

DeFi:
1 Maand: 53.95% | 7D: -19.19% | 24H: -8.57%

Penny stock:
1 Maand: 209.36% | 7D : 18.20% | 24H: -7.21%

BTC is met ongeveer 20% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit van $ 58.641 (Coingecko.com), bereikt op 21 februari. Op het moment van schrijven handelt het tegen $ 46.349, een verlies van 7% binnen 1 dag. De maandelijkse winst zakt hiermee terug tot 42%. Ethereum-prijs brak door het support level van $ 1.450, maar de bulls verdedigden het op een niveau van $ 1.400. ETH is aan het herstellen, weer boven het niveau van $ 1.450 met mogelijk een opwaartse doorbraak boven het niveau van $ 1.500.

Marktoverzicht

Bitcoin prijs tegen april weer ‘normaal’?​ |
De Bitcoin (BTC) markt is nog steeds gezond, ondanks de recente crash, gebruikelijk voor bull-runs in deze opkomende industrie volgens Joey Krug, Co-Chief Investment Officer bij de grote crypto-investeringsmaatschappij Pantera Capital. “Ik denk dat, in termen van prijs, de dingen tegen april weer normaal zullen zijn, zo niet eerder, zij het niet in een rechte lijn. Ik denk dat de markt soms wat tijd nodig heeft om stoom af te blazen.’, zei hij gisteren tijdens een paneldiscussie op de Bloomberg Crypto Summit. Evenzo daalde BTC in januari met ongeveer 30% na voor het eerst door het $ 40.000 support level te zijn gebroken. Daarna worstelde het een maand lang om weer boven dit niveau te komen, voordat het plotseling steeg tot bijna $ 60.000, wat werd gevolgd door massale liquidaties van handelsposities omdat futures-traders te optimistisch werden en te veel leverden. Toen hem werd gevraagd naar de hoge vluchtigheid van Bitcoin, antwoordde Krug dat hij dit als een voordeel ziet voor Bitcoin.

Zwitserse toonaangevende bank Bordier & Cie biedt nu crypto aan klanten |
Bordier & Cie werkt samen met digitale activa bank Sygnum om crypto-activa aankopen mogelijk te maken. Door de integratie met het business-to-business platform van Sygnum kunnen de klanten van Bordier Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Tezos (XTZ) kopen. De aankondiging beschrijft de samenwerking als de basis voor een breder aanbod van gereguleerde digitale activa producten en diensten. De samenwerking is een direct gevolg van de toenemende vraag van klanten die hun portefeuilles wilden diversifiëren met nieuwe activa. Het bedrijf benadrukte het gebrek aan correlatie tussen de cryptocurrency en de reguliere financiële markten, en beschreef crypto-activa als een “krachtig hulpmiddel om de diversificatie te vergroten en superieure voor risico gecorrigeerde rendementen te behalen.”

Elon Musk onaangedaan door mogelijk SEC-onderzoek |
Geruchten over een mogelijk onderzoek door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission naar de vermeende impact van Tesla CEO Elon Musk op de prijsbewegingen van Dogecoin circuleerden de afgelopen dag op sociale media. De CEO van Tesla houdt duidelijk van “dogs and memes” en begroet de vermeende mogelijkheid van federale controle van zijn Dogecoin-tweets met een consequent luchtige houding. Musk’s schijnbaar al te reële impact op de prijsbewegingen van beide cryptocurrencies, gezien zijn enorme volgers op sociale media, maakt het ontwarren van meme-plezier en betaalde promotie acties bijna onmogelijk. Juridische adviseurs hebben eerder hun mening uitgesproken dat de CEO al door de SEC kan worden onderzocht na zijn gedocumenteerde invloed op de prijsbewegingen van Bitcoin dit jaar. Musk’s eerdere SEC-gevechten in 2018 hadden misschien echte gevolgen voor de CEO, wat resulteerde in zijn ontslag als voorzitter van het Tesla-bestuur en de betaling van financiële boetes, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat hij zijn Twitter-kicks nog zal opgeven.