Triaconta Weekly 138 | 21 augustus 2020

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundel prestaties
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

De Bitcoin-prijs vloog de afgelopen weken omhoog, sinds de cryptocurrency loskwam uit zijn krappe handelsbereik en door de $10K weerstand brak. De afgelopen week handelde de cryptocurrency even boven de $12.000, maar zakte al snel terug naar een handelsbereik van $ 11K. Ethereum is de afgelopen week sterker gedaald, met een dieptepunt van $398,30 op donderdag, om vervolgens weer op te klimmen naar een handelswaarde van $414,12 op het moment van schrijven. Ripple volgde een vergelijkbare lijn en daalde de afgelopen week met -1,8%.

Big 3:

1 Month: 37.18% | 7D: -4.19% | 24H: -1.92%

Top 30:

1 Month: 33.73% | 7D: 4.29% | 24H: 1.65%

Penny stock:

1 Month: 15.05% | 7D : 1.64% | 24H: -2.54%

Marktoverzicht

Institutionele eetlust voor Bitcoin groei | 

Lange termijn investeerders domineren in toenemende mate de Bitcoin markten, waardoor de vraag toeneemt ten opzichte van het aanbod. Ondanks dat de Amerikaanse dollar relatief sterk blijft in vergelijking met andere valuta’s, zoeken investeerders naar manieren om zich te beschermen tegen de steeds groter wordende geldhoeveelheid – wat de argumenten voor Bitcoin als waardeopslag versterkt. Met de toenemende afhankelijkheid van de Amerikaanse economie van kwantitatieve versoepeling (geld drukken) om het hoofd boven water te houden, waarvan geschiedenis laat zien dat het een moeilijk te stoppen verslaving is. De S&P daalde in drie maanden tijd met 20% als reactie op de plannen van de Federal Reserve om haar monetaire expansie ongedaan te maken in 2018. Volgens crypto fondsbeheerder van Grayscale Investments stimuleert deze trend de vraag ten opzichte van het aanbod naar Bitcoin en zal daarom de prijs waarschijnlijk nog veel verder gaan stijgen.

Ethereum miners tegen voorstel om blok-beloning met 75% te verminderen |

Een nieuw Ethereum-verbeteringsvoorstel (EIP) is ontvangen met scherpe kritiek van miners die suggereren dat degenen achter het voorstel minder geïnteresseerd zijn in de beveiliging van het netwerk en meer gericht zijn op de belangen van investeerders. De grondgedachte achter het nieuwe EIP voorstel is om de inflatie van Ethereum dichter bij die van Bitcoin (BTC) te brengen en de koopkracht van ETH te behouden. Miners, met name degenen die GPU’s gebruiken, waren er snel bij om hun ongenoegen uit te spreken aangezien de daling van de blok-beloning meer dan het dubbele was van het percentage van de eerdere reductie van het netwerk, met als voornaamste reden dat een aanval van 51% een mogelijk resultaat zou zijn. De meerderheid is in principe niet tegen een daling van de blok-beloning, aangezien Ethereum geen ingebouwd halverings mechanisme heeft zoals Bitcoin, en dus afhankelijk is van EIP’s om de inflatie onder controle te houden met voorgestelde beloning verlagingen. Maar de meeste miners suggereerden dat een daling tot 1,5 of 1 ETH redelijker is.