Triaconta Weekly 136 | 7 augustus 2020

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundel prestaties
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Een week gekenmerkt door groei. Zelfs met de daling in het begin van de afgelopen week is de waarde van cryptocurrencies weer toegenomen. Bitcoin klom nog eens 6,6% naar een waarde van $11.783,28 op het moment van schrijven. Ongeëvenaard is echter de explosieve groei van Ethereum deze week, die maar liefst 18,8% steeg naar een waarde van $395,19 op het moment van schrijven.

Big 3:

1 Month: 39.35% | 7D: 10.61% | 24H: -1.26%

Top 30:

1 Month: 28.80% | 7D: 9.18% | 24H: -0.24%

Penny stock:

1 Month: 20.23% | 7D : 9.54% | 24H: 2.06%

Marktoverzicht

ETC-prijs stabiel ondanks risico op verdere aanvallen |
Nadat Ethereum (ETC) de afgelopen week twee grote blockchain-reorganisaties heeft ondergaan, is de rekenkracht sterk gedaald. Het risico op verdere aanvallen op het netwerk werd daarmee nog groter. Desondanks werd de prijs niet beïnvloed door de schijnbare kwetsbaarheid van het netwerk, ETC won meer dan 2% over de dollar sinds het nieuws van de tweede reorganisatie-aanval. De toename van de handelsactiviteit komt ondanks de opschorting van diensten voor opname, storting en marge financiering bij een aantal toonaangevende crypto beurzen.

Mooie winsten voor vroege cryptocurrency investeerders |
In de begintijd van Bitcoin (BTC) twijfelden spraakmakende investeerders en financiële instellingen aan zijn overlevingskansen. Sommige bedrijven waren voorzichtig optimistisch over cryptocurrencies, maar de meerderheid hield zich verre van de nieuw opkomende activaklasse. Gegevens tonen nu echter aan dat beleggers die sinds de piek van $20.000 in 2017 tegen dollar kosten instapten, nu nog winstgevend zouden zijn. Volgens onderzoekers zou een belegger die de afgelopen drie jaar continu BTC heeft gekocht, een rendement van 61,8% hebben. Ondanks dat de prijs van Bitcoin aanzienlijk daalde van $20.000, met extreme dieptepunten in 2019 en 2020. Beleggers die van deze sterke neerwaartse trends profiteerden, zullen vandaag gemakkelijk kunnen profiteren van mooie winsten. Ook investeerders in Ethereum – nog steeds 71% lager dan in zijn hoogtijdagen – zou tegen gemiddelde dollar kosten vanaf januari 2018 een rendement van 87,6% hebben.

Goldman Sachs versnelt de interne acceptatie van blockchain-technologie |
De cryptocurrency markt is één van de best presterende markten in 2020. Tot op heden is de marktkapitalisatie van alle digitale activa met ongeveer 80% gestegen. Bitcoin alleen al is met 65% gestegen. Volgens het nieuwe hoofd van digitale activa van Goldman Sachs, Mathew McDermott, komt de rally tot uiting in een heropleving van de institutionele interesse in crypto. Volgens McDermot “zou je de komende vijf tot tien jaar een financieel systeem kunnen zien waarin alle activa en passiva afkomstig zijn uit een blockchain, waarbij alle transacties plaatsvinden op de chain..”. Enkele van de meest institutionele klanten hebben volgens hem een hernieuwde interesse in cryptocurrencies getoond. McDermott is van mening dat ledger technologie de komende decennia het hele economische systeem zal ondersteunen en zal helpen bij het automatiseren van veel van de processen die momenteel enorme hoeveelheden tijd en kapitaal nodig hebben om te voltooien, zoals IPO’s en schuld emissies.