Triaconta Weekly 135 | 31 juli 2020

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundel prestaties
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Bitcoin is deze week enorm gestegen. Met een groei van 20% in deze afgelopen week is BTC voor het eerst sinds augustus vorig jaar boven de $11.000 gestegen. Ethereum wist nog meer te stijgen en handelt, na een enorme groei van 22,58% in de afgelopen week, nu op $ 333,31. Sommige kleinere cryptocurrencies hebben de afgelopen maanden enorme winsten behaald, profiterend van Bitcoin die op dat moment in slecht weer verkeerde.

Big 3:
1 Month: 27.98% | 7D: 17.68% | 24H: 3.15%

Top 30:
1 Month: 25.24% | 7D: 5.67% | 24H: 1.45%

Penny stock:
1 Month: 28.64% | 7D: -1.41% | 24H: 0.04%

Marktoverzicht

Ethereum blijft groeien ten opzichte van Bitcoin |

Ethereum heeft sinds het begin van het jaar opmerkelijke winsten behaald ten opzichte van Bitcoin. Iets dat ook tot uiting komt in de waarde van het BTC-handelspaar van de cryptocurrency. Een groot deel van de winst ten opzichte van Bitcoin is de afgelopen weken tot stand gekomen, nu ETH profiteert van de rally die afgelopen periode de cryptocurrency markt domineert. Sinds het begin van 2020 presteert Ethereum beter dan Bitcoin, met een groei van meer dan 60% van 0,018 BTC begin januari tot de huidige prijs van 0,030 BTC.

Waarom Bitcoin de beste verzekeringspolis is |

De opwaartse trend van Bitcoin in de afgelopen weken heeft lange termijn investeerders niet weten te verleiden. Investeerders lijken te wachten op hogere prijzen. Uit gegevens blijkt dat investeerders zelfs meer toevoegen aan hun lange termijn voorraden naarmate de vooruitzichten voor de middellange termijn van de crypto helderder worden. Onlangs heeft Fidelity Digital Assets een nieuw rapport uitgebracht waarin de investeringsthesis van het bedrijf wordt genoemd voor de allereerste cryptocurrency: Bitcoin. Volgens het financiële bedrijf is het Bitcoin een ‘waardeopslag met grote potentie’. Bovenal wijst het rapport op digitale schaarste als het belangrijkste onderdeel dat Bitcoin zijn waarde geeft als een potentieel hulpmiddel voor het behoud van rijkdom op lange termijn. Bovendien kan Bitcoin, buiten het bereik van derden en regeringen, rijkdom beschermen tegen vormen van interventie die anders mogelijk zouden zijn met het huidige nationale valuta systeem. Ze noemen het een verzekeringspolis die vermogen kan beschermen tegen onbekende gevolgen, waarbij ze erop vertrouwen dat het actief zich verder ontwikkelt als een waardeopslag.

 

XRP is met 30% gestegen en heeft 30 nieuwe whales |

Het aantal rekeningen met meer dan een miljoen XRP is met 3,7% gestegen en er zijn de afgelopen twee weken 30 nieuwe whales verschenen, volgens de gegevens van Santiment, een cryptocurrency datafeed voor investeerders. Deze investeerders hebben nu elk tussen de $ 240.000 en $ 2,4 miljoen in XRP, wat heeft bijgedragen tot een opwaartse prijsdruk. Na een tamelijk weinig inspirerende paar maanden, zag XRP in twee weken een prijsstijging van meer dan 30% van $0,19 naar $0,25. Minstens 30 grote investeerders met diepe zakken zijn van mening dat de prijsstijging zal doorzetten.