Triaconta Weekly 132 | 10 juli 2020

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundel prestaties
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Bitcoin zag de laatste week een terugval en staat nu op  $9.175. Deze neerwaartse beweging komt mede doordat derivaten de prijs naar beneden drukten en aandelen lager sloten. Het volgende grote support level is in de buurt van de $9.000, waar we waarschijnlijk weer nieuwe bulls kunnen verwachten. Zakt Bitcoin ook door dit support level, dan kan de prijs wel eens naar een niveau van $8.800 zakken. Ook Ethereum (ETH) zakte deze week verder af tot $239 en daalde 3,6% in 24 uur. 

Big 3:

1 Month: -3.17% | 7D: 3.91% | 24H: -3.24%

Top 30:

1 Month: 4.54% | 7D:10.62% | 24H: -5.01%

Penny stock:

1 Month: 24.83% | 7D: 24.13% | 24H: -7.41%

Marktoverzicht

Nederlanders slapen nog steeds wat betreft bitcoin |

PlanB, de anonieme Nederlandse cryptoanalist, bekend van het stock-to-flow­ (S2F) model, zegt dat de meeste Nederlanders nog steeds slapen wat betreft Bitcoin (BTC). PlanB heeft de afgelopen jaren naam gemaakt in de Bitcoin-wereld met zijn S2F grafiek. Zijn statistisch model blijkt vooralsnog behoorlijk accuraat te zijn geweest terwijl het exorbitante prijzen voorspelt voor Bitcoin. Al voor het ontwikkelen van het model kocht hij zelf in 2015 voor het eerst Bitcoin. Bekende redenen als het maximale aanbod, de digitale aard en de gedecentraliseerde structuur waren voor PlanB aanleiding om in te stappen. Bitcoin wordt steeds meer als een ‘veilige haven’ gebruikt, als een ‘hedge’ tegen inflatie en negatieve rente. Volgens PlanB zijn de meeste Nederlanders echter nog totaal niet bewust van de voordelen van Bitcoin. “In Nederland hebben mensen ongeveer $400 miljard op hun bankspaarrekeningen, waarmee ze 0% rente verdienen.. De meeste mensen in Nederland slapen… vooralsnog.” PlanB zei dat hij meerdere stijgingen van meer dan 1000% verwacht voor de koers van Bitcoin in de komende jaren.

Waarom Cardano (ADA) koers wederom hard stijgt |

De koers van Cardano (ADA) blijft maar door stijgen. De prijs van ADA staat op het moment van schrijven op ongeveer $0,118 door een kleine daling in de laatste dagen. Tot woensdag kende Cardano een stijging van 20% in 24 uur, van 85% in de afgelopen twee weken en van maar liefst 230% sinds het begin van 2020. Cardano is nu de zesde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie in de wereld, terwijl deze nog pas op de negende positie stond enkele dagen geleden. De Shelley update (update van het Cardano netwerk waardoor het gedecentraliseerder en schaalbaarder wordt en staking mogelijk maakt), het groeiende DeFi markt en de doorbraak door de weerstand van $0,10 worden genoemd als mogelijke redenen voor deze grote groei.

Stellar stijgt met 15% ondanks het afnemende momentum van de cryptomarkt |

Vanaf maandag was een stevige opwaartse trend te zien voor Stellar (XLM). In de voorgaande week settelde XLM zich rond de $0.065. Onder de drijvende kracht van de kopers wist Stellar zich tot een hoogte van $0.096 op te werken, voordat het zijn momentum verloor en daalde naar $ 0,085, de huidige handelsprijs. De uptrend werd gedreven door een sterk volume en een bloeiend sentiment onder de investeerders.