Triaconta Weekly 131 | 3 juli 2020

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundel prestaties
  • Revisie
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Bitcoin (BTC) zakte gisteren even flink terug. Na een mislukte poging om door $ 9.300 te breken begon bitcoin een scherpe daling ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De Bitcoin koers bereikte een dieptepunt van $8.938. maar wist weer redelijk snel op te klimmen. Tijdens de dip van gisteren daalde Bitcoin in een kort tijdsbestek $320 in waarde. Ook de rest van de cryptocurrencies in de top 10 kleuren rood. Ten opzichte van 24 uur geleden zakte Ethereum (ETH) 1,2% in waarde, waarmee het nu voor een prijs van $227,66 wordt verhandeld. Ripple (XRP) zakt relatief minder hard terug en staat 0,6% in het rood. XRP is hiermee nu $0,1763 waard.

Big 3:

1 Month: -7.67% | 7D: -1.64% | 24H: -0.36%

Top 30:

1 Month: -5.50% | 7D: -0.34% | 24H: -0.55%

Penny stock:

1 Month: 2.96% | 7D: 1.04% | 24H: -1.17%

Revisie

Top 30
We hebben een revisie van de Top 30 uitgevoerd en QTUM (QTUM) wordt verwijderd. Deze wordt vervangen door Kyber Network (KNC).

Over Kyber Network | Het on-chain liquiditeitsprotocol van Kyber Network maakt het mogelijk om gedecentraliseerde token-swaps in elke applicatie te integreren, waardoor waarde-uitwisseling naadloos tussen alle partijen in het ecosysteem kan plaatsvinden. Door op het protocol te tikken, kunnen ontwikkelaars betalingsstromen en financiële apps bouwen, waaronder instant token swap-services, erc20-betalingen en innovatieve financiële dapps – waarmee ze een wereld kunnen bouwen waarin elk token overal bruikbaar is.

Penny Stock
IOST wordt vervangen door DigiByte (DGB).

Over DigiByte | Het netwerk van DigiByte is gebaseerd op drie lagen: slimme contracten, gedecentraliseerde applicaties (DApps) en aanpasbare tokens. De middelste laag, het openbare grootboek, is waar DigiByte digitale activa in het netwerk bestaan, terwijl de derde en onderste later de gedecentraliseerde knooppunten, de clientsoftware en hun communicatie hosten. Een unieke factor van DigiByte zijn de vijf mining-algoritmen – Sha256, Scrypt, Skein, Qubit en Odocrypt – waarvan de geavanceerde moeilijkheidsaanpassing tot doel heeft de blockchain veilig te houden en te beschermen tegen kwaadwillende aanvallen. DigiByte heeft zijn eigen blokverkenner, DigiExplorer. DigiByte was de eerste grote altcoin die Segwit in april 2017 activeerde.

Marktoverzicht

Bitcoin Bulls verwachten explosieve groei in India

Alles veranderde toen het Indiase Hooggerechtshof in maart de beperkingen voor crypto-uitwisselingen ongedaan maakte. WazirX, de Indiase beurs die Binance in 2019 overnam, zag van februari tot mei 2020 150% meer aanmeldingen in veel Indiase steden, waarmee het lokale handelsvolume met 66% groeide. Met meer dan 1 miljard mensen zijn er meer technische arbeiders in India dan de hele bevolking van sommige landen. Vooral in technische hubs zoals Bangalore zijn er tal van technisch bekwame mensen die bereid zijn de UX-uitdagingen te overwinnen die “reguliere” gebruikers belemmeren. Bovendien kan de vijandige benadering van buitenlandse werknemersvisa door de regering van Trump sommige Indiase werknemers inspireren om in plaats daarvan hun carrière op te bouwen in de Indiase technologie industrie. Terwijl de wereldwijde recessie verergert, zijn er nu miljoenen mensen met buitenlandse connecties en de computervaardigheden in India klaar om cryptocurrency te gebruiken.

Ernstige omzetdaling voor Bitcoin miners

Bitcoin miners haalde in juni totaal 23% minder omzet als gevolg van lagere netwerkkosten en een lagere blok vergoedingen ​​na de halvering in mei. De miners genereerden in juni naar schatting $ 281 miljoen aan inkomsten, een dieptepunt van drie maanden volgens Coin Metrics gegevens geanalyseerd door CoinDesk. Mining is het proces van het toevoegen van bevestigde transacties aan de Bitcoin-blockchain. Voor de middelen die nodig zijn om te mijnen, compenseert het netwerk mijnwerkers via vergoedingen en transactiekosten. Vergoedingen worden per blok betaald tegen een actueel tarief van 6,25 BTC. Kosten worden per transactie betaald. Schattingen gaan ervan uit dat miners de Bitcoins onmiddellijk verkopen.

LINK – FLETA samenwerking voor opslag van medische gegevens

Chainlink (LINK) heeft op 26 juni in een officiële aankondiging meegedeeld dat zij een partnerschap aan zijn gegaan samen met FLETA-blockchain. Met deze samenwerking kunnen medische professionals makkelijker medische gegevens opslaan en delen met anderen. Het ontwikkelde platform zal medische gegevens van onderzoekers, artsen en studenten koppelen aan smart contracts, waarbij de up-to-date gegevens geleverd door Chainlink oracles worden verzonden naar FLETA’s Clinical Research Data Registry Platform. Het initiatief van de twee partijen heeft officieel steun gekregen van de Zuid-Koreaanse regering. Volgens de CEO van FLETA, Henry Kong, zal het project de integriteit van smart contracts systemen verbeteren en daardoor het gebruik ervan en de adoptie stimuleren. Met dit succes overwegen de teams ook om hun samenwerking uit te breiden door het betrekken van de regelgevende instanties voor gezondheidszorg in Zuid-Korea. Hierin zullen de Chainlink-oracles, met betrekking tot data exchanges, zorgen voor de veiligheid en precisie tussen on- en off-chain segmenten.