Triaconta Weekly 130| 26 juni 2020

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundel prestaties
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Na een korte dip onder de $ 9.000 op 24 juni, herstelde Bitcoin (BTC) zich vandaag tot een handelswaarde rond $ 9.300. Na deze dip blijven de digitale activa zich gestaag omhoog bewegen. Nadat er nieuw nieuws gepubliceerd werd over het coronavirus, bracht dit de nodige zorgen met zich mee. We zagen dat de aandelenmarkt zich naar aanleiding van dit nieuws begin deze week scherp corrigeren. Zoals inmiddels verwacht onder vele beleggers, daalde met de aandelenmarkt ook de Bitcoin prijs. Ook de altcoins kregen een klap doordat de Bitcoin tot onder de $ 9,000 daalde. Een handvol van de mid- en largecap altcoins herstelde zich echter vrij snel, toen ook BTC zijn oude niveau weer behaalde. Ethereum (ETH) blijft gelijk in prijs vergeleken met 24 uur geleden en is dus nog steeds $232,70 waard. Ripple (XRP) stijgt 0,4% in waarde en is nu $0,1829 waard.

Big 3:

1 Month: 1.91% | 7D: 2.09% | 24H: –1.00%

Top 30:

1 Month: 6.56% | 7D: 0.29% | 24H: –1.13%

Penny stock:

1 Month: 18.17% | 7D: -4.38% | 24H: -1.23%

Marktoverzicht

Crypto-voorspelling tools worden geconfronteerd met concurrentie van Facebook |

De onderzoeks- en ontwikkelingsingenieurs van Facebook hebben een gemeenschapsplatform gelanceerd dat is gebouwd rond voorspellingen. Het gaat daarmee de concurrentie aan met de opkomende crypto-aangedreven voorspellende marktsector. De nieuwe iOS-app van Facebook, die ‘Prognose’ wordt genoemd, peilt gebruikers over verschillende toekomstgerichte problemen, waarbij respondenten in-app-punten gebruiken om toegang te krijgen tot enquêtes op het platform. De enquêteresultaten worden openbaar gemaakt via de prognose-website. De app is momenteel alleen beschikbaar voor uitgenodigde gebruikers in de Verenigde Staten en Canada terwijl het platform in bètatest is. Voorafgaand aan de lancering van de bètaversie op 23 juni, werd Prognose intern getest door Facebook-medewerkers.

Kadena lanceert Blockchain-app om COVID-19-tests te verifiëren |

Kadena zegt dat hun nieuwe app kan verifiëren of  COVID-19-tests echt zijn door gebruikers testkits te laten volgen. Volgens het blockchain bedrijf uit Brooklyn zou hun open source-applicatie direct te gebruiken zijn op het testnet en een veilige manier bieden voor medische professionals en patiënten om testresultaten te communiceren en op te slaan. Het plan om de authenticiteit van coronavirus-tests te garanderen, is om QR-codes te gebruiken om zo de kits van de fabrikant naar de zorgverlener te volgen, waardoor het moeilijker wordt om de echte tests te vervangen door nep-tests, zei oprichter en CEO van Kadena, Will Martino. In een persbericht zei het bedrijf dat met extra privacybescherming de gegevens die op de app zijn verzameld, ook academici en overheidsfunctionarissen kunnen helpen de verspreiding van het coronavirus beter te begrijpen.

Ethereum (ETH) DeFi-protocollen zien per dag instroom van $15 miljoen aan ETH |

De afgelopen week werd er gemiddeld per dag $15 miljoen aan ethereum (ETH) vastgezet in Ethereum’s DeFi (gedecentraliseerde financiële producten) protocollen. Ter vergelijking, dat is vier keer zoveel als dat er per dag aan ETH wordt gemined. DeFi is de nabootsing van traditionele financiële instrumenten zoals lenen, sparen en verzekeren op een open gedecentraliseerde blockchain. De reden dat ineens zoveel gebruikers ETH storten in DeFi is simpel, namelijk door de komst van Compound (COMP). Compound is een leningplatform. Hierop kunnen dus coins worden uitgeleend en geleend van andere gebruikers en geeft beloningen aan de leners die hun coins ter beschikking stellen. Dit geeft de gebruikers ook de mogelijkheid coins te lenen op basis van hun onderpand.