Triaconta Weekly 129 | 19 juni 2020

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundel prestaties
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Sinds 16 juni daalt de prijs van Bitcoin (BTC) gestaag en handelt onder $ 9.400 ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Op het moment van schrijven is Bitcoin $ 9.340 waard op Coinmarketcap. BTC zou fors onder de $ 9.250 kunnen dalen als het niet weet terug te klimmen naar het 100 uur moving average. Ondertussen volgen de altcoins een nog sterkere daling. Ethereum (ETH) staat op -2,4%, waarmee de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie nu $ 227,97 waard is. Tether heeft zijn eigen, stabielere koers, met een waarde van $ 1,00 op het moment van schrijven. Ripple (XRP), de nummer 4 achter stablecoin Tether (USDT), is met 0,7% gedaald en nu $ 0,1904 waard. 

Big 3:

1 Month: -3.16% | 7D: -0.79% | 24H: -0.61%

Top 30:

1 Month: 5.19% | 7D: -1.60% | 24H: -1.00%

Penny stock:

1 Month: 31.46% | 7D: 4.26% | 24H: -1.10%

Marktoverzicht

President Donald Trump gaf opdracht Bitcoin te dwarsbomen

Afgelopen nacht kwam nieuws naar buiten over het aanstaande boek van John Bolton, de voormalig nationale veiligheidsadviseur van president Trump. In het boek, genaamd ‘The Room Where It Happened,’ beschuldigt Bolton de Amerikaanse president van een aantal verwerpelijke zaken. Ook Bitcoin (BTC) komt naar voren in het boek. Dat Trump geen fan van bitcoin is, wisten we al. Trump zei in juli 2019 dat bitcoin geen geld is, dat het op “ijle lucht” gebaseerd is en dat het “alleen gebruikt wordt voor illegale activiteiten als drugshandel.” Nu blijkt dat Trump zich achter gesloten deuren al veel eerder over Bitcoin uitte. Bolton stelt in zijn boek dat hij Trump hoorde zeggen tegen Steven Mnuchin, minister van Financiën, dat hij “achter bitcoin aan moet gaan.” Dit gesprek zou zich afgespeeld hebben in mei 2018 en ging voornamelijk over de handelsoorlog met China. Het Witte Huis heeft zich vervolgens lang stilgehouden over cryptocurrencies. Na de uitspraken van Trump op Twitter noemde Mnuchin crypto “een kwestie van nationale veiligheid” en ook dat het voornamelijk voor “illegale activiteiten” gebruikt wordt. Toch zei hij ook later dat hij niet innovatie omtrent financiën in de weg wil staan. In februari van dit jaar kondigde Mnuchin “belangrijke nieuwe richtlijnen” aan voor de crypto-markt.

 

Cool Story BRO: Franse startplannen maken ICO overbodig

Een Frans bedrijf beweerd dat zijn nieuwe crypto-fondsenwerving instrument, het ‘Believers Reward Offer’ of BRO, ICO’s zal vervangen en bedrijven zal redden van de economische crisis. Het in Frankrijk gevestigde platform voor de uitgifte van crypto-activa Tozex beweert een nieuw voertuig voor crypto financiering te hebben gecreëerd dat bedrijven een uitweg kan bieden uit de moeilijke economische tijden als gevolg van de pandemie. Tozex beweert dat de BRO “het eerste duurzame alternatief” is voor initiële coin offerings (ICO’s) en security token-aanbiedingen (STO’s) – waardoor bedrijven toegang hebben tot financiering door het lenen van stablecoins van investeerders wereldwijd. De aankondiging van het bedrijf beschrijft de BRO als een ‘zakelijke oplossing voor crisisbeheersing’. Het beweert dat de fondsenwervende middel kleine tot middelgrote ondernemingen zal helpen “moeilijke economische tijden te doorstaan ​​en nieuwe financieringsmogelijkheden te openen”. Tozex is niet de eerste en waarschijnlijk niet de laatste in de crypto-ruimte om de COVID-19-pandemie te gebruiken bij zijn marketing strategie.