Triaconta Weekly 128 | 12 juni 2020

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundel prestaties
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

De koers toonde zich de afgelopen week vrij constant. Eigenlijk was er al sinds 2 juni bijna geen actie meer te zien, de bitcoin koers handelde grotendeels zijwaarts. Gisteren was er echter opeens een dip, met een dieptepunt op $9.293,31. Deze neerwaartse beweging begon nadat de Amerikaanse centrale bank aankondigde dat ze een minder gunstig economisch herstel, met ook een langere herstelperiode verwachten. En Bitcoin is niet de enige. Handelaren worden sinds donderdag geconfronteerd met een zee van rood over bijna alle cryptocurrencies. Ethereum daalde 7% in 24 uur vanaf 20:00 UTC en heeft een waarde van $236 op het moment van schrijven.

Big 3:

1 Month: 5.93% | 7D: -2.52% | 24H: -2.66%

Top 30:

1 Month: 12.13% | 7D: -2.99% | 24H: -4.61%

Penny stock:

1 Month: 31.59% | 7D: 2.53% | 24H: -4.38%

Marktoverzicht

Verwachte rally voor Bitcoin

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, verwacht een rally voor Bitcoin (BTC)  en de algehele cryptocurrency-markt. Deze verwachting is het gevolg van de economische stimulansregelingen die overheden treffen naar aanleiding van het coronavirus. Garlinghouse verwacht dat deze ingrepen de waarde van de Amerikaanse dollar en andere fiatvaluta omlaag zullen brengen. Bitcoin werd oorspronkelijk ontworpen vanwege een financiële crisis en worden veelal gezien als het ‘digitale goud’. Zijn verwachting is dan ook dat Bitcoin en andere cryptocurrencies zullen profiteren van deze financiële crisis, zoals het goud profiteerde van de crisis in 2008.

 

Veteraanhandelaar Peter Brandt: XRP gaat 90% daling tegemoet

Prominente Bitcoin-handelaar verwacht dat XRP 90% zal dalen als de prijs onder het cruciale support level daalt. Volgens Coin360.com is XRP de afgelopen maand met 4% gedaald. Om dat in de juiste context te plaatsen, zag Bitcoin de afgelopen maand een winst van 6% terwijl Ethereum 22% steeg. Peter Brandt, een prominente technisch analist en handelaar, verwachten dat deze prijsactie een voorbode is van een meedogenloze crash in de prijs van XRP, die zal dalen tot niveaus die in jaren niet worden gezien. Volgens hem, als de cryptocurrency de zone tussen 2.060-2.075 sats-niveau niet terugwint, zal er een daling van 90 procent zijn tot 194 sats “op weg naar 145 sats”, wat de marktkapitalisatie van XRP zou decimeren, waardoor het waarschijnlijk zou worden stopgezet van de top 10 cryptocurrencies. Hoewel de technische analyse in zijn grafieken waarschijnlijk geldig is, is het belangrijk op te merken dat hij fundamenteel tegen XRP is. De grootste klacht van de handelaar over de cryptocurrency is dat deze grotendeels eigendom is van een kleine groep spelers, die XRP massaal op de markt kan verkopen, waardoor de prijzen dalen.