Triaconta Weekly 126 | 29 mei 2020

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundel prestaties
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Gisteren was te zien hoe de bitcoin koers zijn herstel door kon zetten met een aantal mooie stijgingen. Uiteindelijk steeg Bitcoin gistermiddag met bijna $400 in waarde. De afgelopen nacht klom BTC nog een stukje verder, waarna het op weerstand stuitte. Ondanks de mooie stijgingen van Bitcoin zijn er bij de altcoins meer opvallende stijgingen te vinden. Zo staat Ethereum 6,6% in de plus waarmee het nu $220,89 waard is. Tether en Ripple vechten om de derde plek, waarbij Tether op het moment van schrijven aan kop staat met een waarde van $1,01. 

Big 3:

1 Month: 4.34% | 24H: 3.17%

Top 30:

1 Month: 3.44% | 24H: 2.82%

Penny stock:

1 Month: 12.82% | 24H: 2.27%

Marktoverzicht

Altcoins grootste stijger groeit meer dan 17 procent | 

De grootste stijger van de altcoins bevindt zich op plek 11. Cardano staat op het tijdstip van schrijven maar liefst 17,30% in de plus en staat daarmee op een waarde van $0,0648. De stijging is waarschijnlijk het gevolg van het nieuws over Shelley, de nieuwste versie van het Cardano-netwerk. Charles Hoskinson, oprichter van Cardano, kondigde aan dat 9 juni de datum is dat deze nieuwe versie voor iedereen opengesteld gaat worden. Met Shelley is ‘staken’ op Cardano in de toekomst ook mogelijk. Staken houdt in dat je ADA vastzet met als doel transacties te verwerken en het netwerk te beveiligen. Hiervoor ontvang je vervolgens een beloning in de vorm van ADA. Je kan dit dus zien als een soort van rente. Staking is een andere implementatie dan het proof-of-work model waarop Bitcoin (BTC) draait. Sinds de aankondiging steeg de prijs van cardano met maar liefst 17,5% naar een waarde van $0,0649. Ondanks de stijging is ADA nog steeds ver van zijn recordprijs verwijderd. Die bereikte het op 4 januari 2018 en was $1,33.

Bitcoin gemeenschap in de tegenaanval na negatief advies Goldman Sachs | 

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat investeringsbank Goldman Sachs zijn klanten adviseert niet in bitcoin te investeren. In een uitgelekte PowerPoint slide gaf Goldman Sachs vijf redenen voor dit negatieve advies en sluit af met de conclusie: “We raden bitcoin op strategische of tactische basis niet aan voor de beleggingsportefeuilles van klanten, hoewel de volatiliteit zich leent voor momentumgerichte handelaren.” De gemeenschap reageerde massaal op het nieuws. Over het algemeen wordt Goldman Sachs verweten dat het Bitcoin niet begrijpt en dat de bank het afraadt omdat het er niets aan zou verdienen. 

Ripple (XRP) CEO Garlinghouse adviseert Amerika cryptocurrency te omarmen | 

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zegt dat het tijd wordt dat Amerikaanse toezichthouders actie ondernemen en de wereld van de digitale valuta’s omarmen, anders loopt China te ver vooruit. Momenteel wordt de Amerikaanse dollar nog gezien als dé munteenheid van de wereld. Het wordt gebruikt voor grensoverschrijdende transacties en is de wereldwijde reservemunt. Ook beheert de VS het Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication systeem, oftewel SWIFT. SWIFT is een enorm netwerk van banken en financiële instellingen voor het verzenden van financiële transacties wereldwijd. Financiële transacties met cryptocurrencies zijn echter niet afhankelijk van SWIFT, noch van de Amerikaanse dollar. Natuurlijk gebruikt Garlinghouse dit als een marketingplooi om het gebruik van XRP aan te sporen. Hij meldt dat XRP een oplossing voor dit probleem zou kunnen zijn en dat het niet vrijgesteld is van toezicht. Dat zegt hij wellicht ook omdat Ripple momenteel in een rechtszaak zit verwikkeld met de Securities and Exchange Commission (SEC), een van de Amerikaanse financiële toezichthouders, omtrent XRP.