Triaconta Weekly 110 | 7 februari 2020

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundel prestaties
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Bitcoin (BTC) laat een lichte stijging zien. Het zijn vooral de altcoins die mooie stijgingen laten zien met als grootste stijger Ripple’s XRP (XRP). Waarschijnlijk is de stijging het gevolg van nieuws dat overboekingsdienstverlener Intermex met Ripple gaat samenwerken. Ethereum (ETH) staat op het moment van schrijven op een groei van 19.53%.

Big 3:
1 maand: 37.03% 7d: 13.05% 24H: 2.47%

Top 30:
1 maand: 64.84% 7d: 17.14% 24H: 2.43%

Penny stock:
1 maand: 45.97% 7d: 26.42% 24H: 3.96%

Marktoverzicht

Flinke groei XRP wallet adressen, nieuw geld komt uit deze hoeken | De koers van XRP laat een flinke groei zien, waarmee ook het aantal gebruikers flink toeneemt. Deze toename lijkt het gevolg van nieuw geld dat in XRP wordt gestoken, voornamelijk afkomstig uit Noord-Amerika, Korea en Japan. Dat het gaat om nieuw geld wordt ook bevestigd door het aantal actieve XRP wallet-adressen dat in een week met maar liefst 178,2% is gestegen. Vraag is hoe duurzaam deze groei is van XRP. Mogelijk is er bij deze nieuwe investeerders weinig kennis van de technologische aspecten van XRP of cryptocurrency in het algemeen. Als het voornamelijk gaat om de winst kan het zomaar dat deze investeerders XRP op korte termijn weer verkopen.

Bitcoin (BTC) koers piekt terwijl Chinese aandelenmarkt crasht als gevolg van coronavirus | Zoals verwacht lieten de traditionele markten een daling lieten zien bij het nieuws van de verspreiding van het corona virus. Met de problemen in China en de daaropvolgende acties vanuit de overheid, staat de tweede grootste economie nu grotendeels stil. Bitcoin liet echter bij het openen van de markt juist een stijging zien. Een beweging die we eerder ook al zagen bij de drone aanval van de Verenigde Staten op een Iraanse generaal en die lijken te bevestigen dat Bitcoin steeds vaker wordt gezien als het nieuwe goud.

Hoeveelheid ETH dat door ethereum (ETH) miners wordt vastgehouden benadert ATH | De hoeveelheid ether die miners ‘hodlen’ is de afgelopen drie maanden opgelopen tot zijn ATH van 1,69 miljoen ETH, met een waarde van ongeveer $300 miljoen. De hoeveelheid ether (ETH) in handen van ethereum-miners staat daarmee op het punt zijn all-time high (ATH) te doorbreken. De laatste keer dat er zoveel hodlers waren was eind oktober 2019. Toen de prijs vervolgens onder de $170 uit schoot, werden er een grote hoeveelheden ETH verkocht. Het groeiende aantal hodlers laat – ondanks de huidige markt – een groot vertrouwen in de altcoin zien onder de miners.