Triaconta Weekly 108 | 24 januari 2020

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundel prestaties
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Waar de koers van BTC vorige week nog boven $9.000 schoot, zakte het deze week een stukje terug richting de $8.000. Met een prijs momenteel rond $8.300, lijkt de markt zich langzaam weer klaar te maken voor een nieuwe stijging. De verwachting is dat Ethereum, die eenzelfde beweging laat zien als Bitcoin, de komende tijd weer zal gaan stijgen.

Big 3:
3 maanden: 1.12% 1 maand: 17.23% 24H: -1.99%

Top 30:
3 maanden: 22.63% 1 maand: 30.94% 24H: -3.04%

Penny stock:
3 maanden: 0.56% 1 maand: 7.37% 24H: -2.91%

Marktoverzicht

Grote groei verwacht voor Ethereum | Steeds meer analisten lijken overtuigd te zijn dat Ethereum (ETH) op het punt staat om uit zijn twee jaar lange downtrend te breken. Zo ook Satoshi Flipper, een bekende altcoin-handelaar. Volgens hem is de aankomende halving van bitcoin (BTC) nog niet in de prijs ingecalculeerd en gaat het een zeer bullish jaar worden. Recent onderzoek van cryptocurrency-exchange Binance, toont aan dat ether de meest gecorreleerde cryptocurrency was op de markt in 2019. Dat zou inderdaad kunnen betekenen er een grote kans is dat als bitcoin stijgt, de ether dat ook zal doen.

Hoe blockchain-technologie de markt voor onroerend goed verandert | Hoewel de blockchain-technologie gauw doet denken aan toepassingen in de financiële sector, zijn er inmiddels tal van andere sectoren die zich verdiepen in blockchain of de technologie zelfs al toepassen. Zo ook in de vastgoedsector. Door de introductie van slimme contracten in blockchain-platforms kunnen activa zoals onroerend goed worden verhandeld als cryptocurrencies zoals bitcoin en ether. Daarnaast zijn in het geval van een transactie van vermogen maar ook van eigendom minder derde partijen nodig die bemiddelen, wat leidt tot een besparing van kosten en tijd.

Mining van Monero: een goudmijntje voor startups en bedrijven? | Vorig jaar zomer presenteerde softwarebedrijf Coinhive haar mining script met de boodschap dat eigenaren van websites vanaf nu de mogelijkheid hebben om inkomsten te genereren zonder gebruik te hoeven maken van opdringerige en vervelende advertenties. Door een klein stuk computer script te installeren kan de rekenkracht van de websitebezoeker worden gebruikt voor mining van Monero. Monero’s algoritme werkt op een andere manier die minder rekenkracht en daarmee minder dure apparatuur en tijd vereist. In de praktijk betekent dit dat het minen van Monero toegankelijker is en dus ook makkelijker te implementeren is voor startups en bedrijven. Of deze manier van Monero mining rendabel genoeg is voor bedrijven, is afhankelijk van het webverkeer en de beoogde opbrengsten; dit zal dus voor elk bedrijfsconcept anders zijn.