Triaconta Weekly 107 | 17 januari 2020

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundel prestaties
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Bitcoin heeft deze maand zijn sterke vorm voortgezet, beginnend bij $ 7.754 en oplopend tot $ 8.933, een groei van +15% over de afgelopen week. De groei van Bitcoin komt hiermee op 21% sinds het begin van het jaar. Sommige experts beweren dat een verdubbeling van de prijs tegen het einde van dit jaar mogelijk is. Ethereum en Ripple lieten afgelopen week eenzelfde groei zien van respectievelijk +24% en +15%.

Big 3:
3 maanden: -2.25% 1 maand: 26.02% 24H: 3.36%

Top 30:
3 maanden: 24.66% 1 maand: 46.90% 24H: 7.43%

Penny stock:
3 maanden: -0.35% 1 maand: 19.37% 24H: 3.08%

Marktoverzicht

LinkedIn: Blockchain is de meest gevraagde vaardigheid in 2020 | Uit nieuw onderzoek van LinkedIn blijkt expertise in blockchain-technologie de meest gevraagde vaardigheid voor het komende jaar. Grote bedrijven als IBM, Oracle, Microsoft, Amazon, JPMorgan Chase en American Express zijn actief op zoek naar mensen met blockchain expertise, aldus LinkedIn. Waarmee blockchain-technologie niet langer alleen in de wereld van cryptocurrency wordt ingezet, maar ook als oplossing voor andere zakelijke problemen. Zo meldde accountancybedrijf KPMG vorige week dat blockchain-technologie wellicht binnenkort ingezet gaat worden om zelfs klimaatverandering te beheersen.

EOS blockchain maakt de overstap naar EOSIO 2 met een aantal verbeteringen | EOSIO, het blockchain-protocol van de EOS (EOS) cryptocurrency, heeft de overstap gemaakt naar EOSIO 2. Block.one noemt de geüpdatete blockchain “sneller, simpeler en veiliger. Door de verbeterde software is het mogelijk smart contracts “16 keer sneller” uit te voeren kunnen worden dan voorheen. Ook ondersteunt EOSIO 2 nu Web Authentication (WebAuthn), een internet verificatie standaard dat gebruik maakt van cryptografie als extra beveiliging voor private keys. Verder wordt multithreading nu ondersteunt, wat inhoudt dat computer CPU’s op de EOS blockchain meerdere taken tegelijkertijd kunnen uitvoeren waardoor verwerkingen van transacties en block prestaties op het EOS-netwerk voortaan sneller gaan. Waarschijnlijk was EOS door deze overstap dinsdag de grootste stijger in de markt onder de grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie.

Interesse in bitcoin volgens Google het grootst sinds oktober vorig jaar | Na een korte dip onder de $7.000 op 2 januari is er weer een stijgende lijn te zien voor Bitcoin. Ook op Google wordt weer flink gezocht naar de munt, na een onrustige start lijkt daarmee 2020 nu echt van start. Inmiddels heeft de koers zich hersteld met op het moment van schrijven een groei van 2,96% in de laatste 24 uur. Opvallend is dat drie van de vijf topregio’s die de meeste zoekopdrachten voor het betreffende trefwoord rapporteren zich in Afrika bevinden.
Een mogelijke verklaring is dat cryptocurrencies in deze landen als aantrekkelijk financieel alternatief wordt gezien.