BTC

Ineens is het dan Altcoin seizoen 

Het Altcoin-seizoen is begonnen en de meeste beleggers realiseren zich dat nog niet, maar het is hier, wees gewaarschuwd en mis het niet. Deze seizoenswisseling begint niet met 5-10x prijsstijgingen. Het zal beginnen met een omkering van de trend zoals we de afgelopen maand hebben gezien. Tegen de tijd dat het versnelt en de meerderheid zal moeten accepteren dat het gebeurt, zullen de mensen al veel hogere prijzen moeten betalen.

Marktcylus is voorbij

De meeste altcoins gingen in de zomer naar beneden. En wat er dan meestal gebeurt is dat mensen het hele idee van een altcoin seizoen liever vergeten. Uit onderzoek van The Tie blijkt dat er in de eerste week van oktober op internet bijna geen vermeldingen meer zijn van “altcoin seizoen” of “altcoins”. De laatste fase in een marktcyclus eindigt met een totaal verlies aan belangstelling en dit is over het algemeen een goed moment om in de markt te stappen. Misschien kijken we zelfs wel naar een generatiebodem voor de altcoins.

TIE

Bitcoin versus Altcoins

Het nieuws gaat weer alleen over Bitcoin, en vergis je niet, we vinden Bitcoin erg leuk, en we vinden dat het altijd onderdeel moet zijn van je portfolio. Maar natuurlijk zijn we 2017 niet vergeten en beseffen we dat de tijd is aangebroken voor andere munten die veel sneller bewegen dan Bitcoin. Als we kijken naar de prijsactie van de afgelopen zeven dagen, dan ziet het er een stuk beter uit voor de “andere” cryptovaluta.

Bitcoin – 0.5%
ChainLink +42%
0X +29%
Fetch* +27%
Ren* +26%
Basic Attention Token +23%
Siacoin +23%
TRON +22%
Verge +21%
Cosmos +20%

*Toegevoegd aan de Penny Stock Bundel op 2 Oktober, 2019

September keerpunt

Voor september zijn de resultaten voor altcoins in $US niet spectaculair. Na een beetje te zijn gedaald, zijn we erin geslaagd om te corrigeren tot ongeveer hetzelfde niveau als een maand geleden. Maar vergeleken met Bitcoin is de seizoensverandering duidelijk merkbaar. We hebben in de afgelopen maand de altcoins snel zien stijgen. De vooruitzichten zijn uitstekend dat dit zal versnellen in oktober, november en december. Ze zijn statistisch gezien de beste maanden voor de cryptovaluta. De nummer twee van de cryptovaluta Ethereum is al 37% hoger dan Bitcoin in een maand tijd. Nummer drie XRP is 45% hoger dan Bitcoin in dezelfde periode. Veel gerenommeerde handelaren op Twitter hebben het al gemeld, maar de meeste mensen zijn voorzichtig, vooral als ze in 2018 de lange weg naar beneden hebben ervaren. Ze zullen te lang wachten en te veel betalen.

Bitcoin dominantie keldert

Laten we eens kijken naar onze belangrijkste indicator voor het altcoin-seizoen, de Bitcoin dominantie. Het is gestaag gedaald. Nog maar een maand geleden was de dominantie van Bitcoin op de markt 71%, nu gaat het onder de 66%. Dat is 5% of meer dan 10 miljard dollar meer geld dat naar de altcoins vloeit. En om dat cijfer te verduidelijken: de meeste van onze Top 30 munten hebben een marktwaarde van minder dan 1 miljard dollar. Deze hoeveelheden geld hebben een grote invloed op de prijs van deze munten met een relatief lage marktwaarde.

Hoe lang zal het duren?

We moeten altijd voorzichtig zijn. Investeren in altcoins is nog steeds erg risicovol. En de grootste stijgingen voor altcoins in het verleden kwamen na een nieuw record voor de Bitcoin-prijs. En dat is nog niet gebeurd. Het verschil met 2017 is dat de markt veel gezonder is. Cryptocurrencies hebben niet alleen whitepapers, maar ook daadwerkelijke ontwikkeling en adoptie en een groeiend aantal actieve gebruikers. Daarnaast heeft de lange bearmarket (dalende trend) geholpen om de markt te ontdoen van de minder succesvolle projecten. Toch is het de vraag hoe lang deze groene golf kan duren voor de altcoins. Om daar een antwoord op te krijgen kun je onze wekelijkse nieuwsbrief volgen, waarin we de laatste markt- en prijsontwikkelingen van elke cryptovaluta die we verkopen bespreken.