Alles over de Triaconta upgrade naar ICONOMI

Een nieuw platform verdient een nieuwe naam

Stopt Triaconta met haar activiteiten?
Nee, Triaconta BV blijft je vertrouwde crypto aanbieder. Wat gaat veranderen is onze merknaam en een compleet nieuw platform. We zullen ons platform upgraden naar de nieuwste industrie-standaarden en tegelijkertijd een nieuw commercieel merk gaan gebruiken – ICONOMI.

Waarom een nieuw merk en platform?
Een oud gezegde luidt: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder!” Om de diensten die je bij Triaconta krijgt te verbeteren, beseften we dat we moesten samenwerken met een bedrijf dat meer middelen heeft. We hebben ICONOMI Group gekozen als onze strategische partner die ons zal helpen de diensten die wij jou bieden te verbeteren.

Wie is ICONOMI?
ICONOMI Group is een maatje groter dan Triaconta en heeft meer dan 100.000 gebruikers. ICONOMI begon in 2016 al met het aanbieden van cryptodiensten. In 2021 werd het een van de eerste bedrijven in het Verenigd Koninkrijk die zich registreerde bij de Financial Conduct Authority (Britse toezichthouder). ICONOMI Group heeft nu zowel een registratie in het Verenigd Koninkrijk bij de FCA als een registratie in Nederland bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Waarom ICONOMI?
ICONOMI is door Triaconta gekozen vanwege haar uitstekende reputatie en diensten die aansluiten bij de Triaconta bundels. De dienstverlening zoals het aanbieden van een gediversifieerde portefeuille met regelmatige revisie en balancering worden voortgezet zodat jij als klant nog steeds zonder gedoe kunt beleggen in cryptovaluta.

Wat moet ik doen? Wat gebeurt er als ik niets doe?
Je hoeft niets te doen. Wanneer Triaconta het nieuwe platform in gebruik neemt, wordt je automatisch overgezet naar het nieuwe platform. We houden je op de hoogte van elke stap die we zetten.

Wat gebeurt er met mijn bundel(s)?
Triaconta bundels worden op het nieuwe platform Strategieën genoemd. De Top 30 Bundel, bijvoorbeeld, zal nu de Triaconta Top 30 Strategie heten. Er zullen ook veel meer strategieën zijn om uit te kiezen en veel meer gebruikers kunnen de Triaconta-strategieën kopiëren.

Alle ongewijzigde standaard Big3, Top30, PennyStock en DeFi Bundels die nu automatische Revisie hebben, zullen beleggingen worden die de Triaconta Publieke Strategieën kopiëren. Als de Triaconta Strateeg besluit tot een Revisie van de Triaconta Top 30 Strategie en de structuur wijzigt (crypto toevoegen/verwijderen), dan worden deze wijzigingen automatisch gekopieerd op jouw investering. Het resultaat zal hetzelfde zijn als een Revisie op het oude Triaconta platform.

Een aangepaste (Custom) Bundel met een waarde van meer dan 150 EUR wordt een Privé Strategie en kan volledig door jezelf worden beheerd zoals voorheen, maar nu met veel extra tools zoals slimme regels om je Strategie te monitoren en automatiseren. Voor een aangepaste (Custom) Bundel met een waarde van minder dan 150 EUR worden alle cryptovaluta apart in je persoonlijke portefeuille geplaatst. Ook hier bepaal je zelf hoe je deze beheert, handmatig of geautomatiseerd met regels.

Wat verandert er voor Revisie?
Als je de Publieke Triaconta Strategieën kopieert, wordt elke tweemaandelijkse verandering van de Strategie door Triaconta automatisch gekopieerd naar je investering. Omdat iedereen alle wijzigingen in de Publieke Strategie volgt, zal je investering ook opnieuw gebalanceerd worden, omdat we dit in alle Publieke Triaconta Strategieën doen.

Wat verandert er voor Balancering?
Als je de Publieke Triaconta Strategieën kopieert, zal je belegging ook periodiek balanceren naar de doelstructuur, omdat we balanceren op al onze Publieke Strategieën.
Als je een aangepaste (Custom) Bundel hebt met automatische balancering omdat je zelf munten hebt toegevoegd of verwijderd en het een Privé Strategie wordt, dan behoud je hetzelfde balancering schema maar met harde balancering. Dit is een tijdgebaseerde regel die de originele structuur (meestal gelijk gewicht) zal toepassen op je Strategie. Je kunt op elk moment regels toevoegen, wijzigen of verwijderen in een Privé Strategie.

Wat wordt er beter op het nieuwe platform?
Het nieuwe platform is verder ontwikkeld en voldoet in één keer aan veel wensen van Triaconta-klanten.
Het is:
Sneller – Alle processen op het nieuwe platform zijn opgeschaald voor een veel groter aantal gebruikers, alles gaat sneller. Dit merk je bijvoorbeeld met uitbetalingen binnen 24 uur of zelfs sneller.
Goedkoper – Omdat de kosten door meer gebruikers worden gedeeld en er minder handmatige verwerking plaatsvindt, gaan alle servicekosten omlaag.
Veiliger – Twee-factor authenticatie is vereist voor je account.
Web & mobiel – Er is een mobiele app beschikbaar die je voor de meeste functies kunt gebruiken.
En nog veel meer – Er zijn meer bundels om uit te kiezen en meer crypto’s om uit te kiezen. Er zijn slimme regels om het beheer van je portefeuille te monitoren en te automatiseren. Je kunt meerdere bankrekeningen gebruiken en eindelijk moeiteloos beginnen met dollar-cost-averaging. Je kunt nu cryptovaluta opnemen en storten.

Wat wordt er minder?
Naast alles op het nieuwe platform dat beter, sneller en goedkoper wordt, hebben we een aantal kleine dingen ontdekt die we gaan missen. De optie voor gemiddelde of zachte balancering zal verdwijnen. Dit is jammer. Het is ook niet langer mogelijk om automatische revisie te hebben zonder balancering omdat iedereen met revisie dezelfde publieke Strategie gaat kopiëren die gebalanceerd zal worden. Iets minder keuze op dit punt, maar we zijn altijd grote voorstanders geweest van herbalancering om het risico te verlagen.

Wat gebeurt er met mijn referrals?
Tot nu toe was de referralbeloning 35% van de commissie op de storting van je aangebrachte klant. Op het nieuwe platform is veel minder of helemaal geen commissie op stortingen, dus er zouden bijna geen referral inkomsten meer zijn. Dat zou jammer zijn! Onze partner heeft ook een referral programma, dus we zijn overeengekomen om al jullie referrals over te zetten naar het ICONOMI Affiliate Program. Als lid van het affiliate programma verdien je 50% van de vergoedingen die een gebruiker investeert in (het kopiëren van) een Cryptostrategie. Dit geldt voor alle gebruikers die je naar Triaconta hebt gebracht of zult uitnodigen voor het nieuwe platform. De beloning wordt geïnd in crypto en elke maand in EURO op je account gestort.

Wat verandert er voor stortingen/opnames?
Tot nu toe kon je alleen crypto kopen met iDEAL, bankoverschrijving of credits. Op het nieuwe platform kun je euro’s storten voordat je besluit wat je wilt kopen. Op deze manier kun je een maandelijks terugkerende betaling doen vanaf je bankrekening en een maandelijks terugkerende aankoop op het nieuwe platform om zo je investering te spreiden (dollar-cost-average). Op veler verzoek kun je nu ook cryptovaluta storten en opnemen van je account.

Is de ondersteuning in het Nederlands? Zullen e-mails in het Nederlands zijn?
Ja, de klantenservice blijft in het Nederlands en Engels. We werken er hard aan en voor de upgrade van het platform en de mobiele app zullen we ze beschikbaar maken in het Nederlands. We zorgen er momenteel voor dat de ICONOMI chatbot klaar is om onze klanten in het Nederlands te bedienen. Af en toe ontvang je ook e-mails in het Engels met cryptonieuws of platformontwikkelingen. Als je vragen hebt over een e-mail kun je altijd contact opnemen met support.

Wat verandert er als je belegt in een Strategie?
Een Triaconta Strategie ziet er hetzelfde uit en werkt hetzelfde als een Triaconta Bundel, omdat het dezelfde portefeuille van meerdere cryptovaluta is om je investering te diversifiëren. Een klein verschil is dat wanneer je investeert in een bestaande Strategie op het nieuwe platform, je stortingen op dezelfde manier worden verdeeld als de doelstructuur van de Strategie, bijvoorbeeld Top 30 gebruikt gelijk gewicht. Dit is anders dan voorheen, waar de inleg hetzelfde werd verdeeld als de bestaande verdeling van je Bundel. Voor een gebalanceerde Bundel is er weinig verschil, maar voor een onevenwichtige Bundel zal een nieuwe storting je Strategie nu meer in balans brengen.

Waarom 2FA beveiliging voor alle accounts
Het nieuwe platform heeft meer opnamemogelijkheden en dus ook een strenger beveiligingsbeleid. Twee-factor authenticatie bij het inloggen is nu verplicht op je account. Je kunt het gemakkelijk vinden op de Instellingen pagina/Veiligheid tab. Als je hulp nodig hebt, bekijk dan de instructies in het Helpcentrum of neem contact op met de klantenservice op [email protected].