Altcoins zijn op weg naar de maan vandaag. Met 90% van de altcoins in de groene cijfers, hebben we nu veelbelovende projecten voor nog steeds zeer lage prijzen, die naar boven schieten alsof het niet op kan. Wil jij weten wat de oorzaken zijn, hoe je kunt profiteren en welke munten je moet kiezen?

Geen volatiliteit in Bitcoin (altcoins naar de maan oorzaak #1)

Alle ogen zijn gericht op de komende BAKKT lancering van de Bitcoin futures op 23 september. De meeste technische analisten verwachten een grote doorbraak van Bitcoin binnenkort vanwege een groot driehoekig prijs patroon. Het zal 9.000 dollar en lager zijn, nee het zal 12.000 dollar en hoger zijn. En al wekenlang gebeurt er helemaal niets. We zijn zo gewend geraakt aan volatiliteit dat prijsbewegingen van slechts een paar honderd dollar ofwel ons erg vervelen of ons erg bezorgd maken. Er is zoveel meer geld te verdienen door grote handelaren wanneer de volatiliteit hoog is. Is het vanwege Bitcoin’s gebrek aan momentum dat de altcoins zijn gekozen als tweede keus instrumenten om met winst te verhandelen? Pas dan op, want dit feestje kan net zo plotseling eindigen als het begon en het geld zal onmiddellijk terugvloeien naar Bitcoin wanneer die weer begint te stijgen.

Nieuw geld (altcoins naar de maan oorzaak #2)

Nieuw geld, dat wil zeggen nieuwe investeerders die voor het eerst in cryptovaluta investeren, begint bijna altijd met Bitcoin omdat het de meest populaire en bekendste munt is. En in 2019 is er veel nieuw geld in Bitcoin gekomen, waardoor deze munt snel in waarde is gestegen. Altcoin-beleggers, die vreesden dat ze deze stijging zouden missen (FOMO) hebben ook een gedeelte van hun investering in altcoins naar Bitcoin verhuisd, waardoor de waarde van Bitcoin meer dan verdrievoudigd is dit jaar.
Als je gelooft dat marktcycli zich herhalen, zal wanneer de Bitcoin rally is afgelopen, de tijd aangebroken zijn om zoveel mogelijk altcoins te kopen als je kunt, voor zeer lage prijzen. Het duurt een paar maanden voor nieuwe beleggers in cryptovaluta kennismaken met de cryptovaluta sector en ontdekken dat er meer is dan Bitcoin. Als ze dan beginnen te investeren in altcoins zullen ze eerst hun Bitcoins gebruiken voordat ze meer euro’s of dollars investeren. Bitcoin zal zich hierdoor meestal zijwaarts bewegen omdat er nog steeds wat nieuw geld binnenstroomt. Als de geldstroom groot genoeg is, zullen de altcoins beginnen te stijgen en de bestaande investeerders die eerst vreesden dat ze de Bitcoin prijsstijging zouden missen, zullen door FOMO opnieuw in de altcoins duiken, waardoor ze veel sneller zullen stijgen dan Bitcoin en een nieuwe marktcyclus zullen starten. Op dit moment, als we kijken naar de totale marktkapitalisatie, stroomt er niet genoeg nieuw geld binnen om dezelfde “bull”-markt te verwachten als in 2017.

Strategisch inkopen (altcoins naar de maan oorzaak #3)

Het probleem met veel cryptovaluta was dat er een groot verschil bestond tussen hoeveel deze projecten werden gewaardeerd uitgedrukt in hun prijs en hoeveel mensen ze daadwerkelijk gebruikten. De meeste grote altcoins zijn dit jaar bijna 50% gedaald ten opzichte van Bitcoin, terwijl het daadwerkelijke gebruik van hun netwerken alsmaar toeneemt. Dit zorgt voor een betere balans. Lange termijn investeerders zullen altcoins rustig verzamelen tegen deze lage prijzen en zolang de uitverkoop doorgaat zal dit de prijs niet in een positieve richting laten bewegen. Er komt een moment dat de prijzen te ver zijn gedaald. De uitverkoop vermindert of eindigt, terwijl deze investeerders zich blijven inkopen. Nu zien we plotseling wel de prijs omhoog gaan zoals vandaag. Het zal ongeveer een week duren voordat de mediabelangstelling voor altcoins weer zal beginnen en dit zal de algemene beweging naar boven verder ondersteunen. Als je het goed kunt timen, maak je in een mum van tijd 2x winst op je portefeuille. Vergeet echter niet dat deze grote beleggers geen enkel probleem hebben met het verkopen van al hun munten zodra ze hun eigen koersdoelen hebben bereikt.

Hoe kun je profiteren?

In de “bull”-markt van eind 2017 was een Top 30 in de verhouding van 30 gelijke delen overtuigend in staat om Bitcoin te verslaan.

Top 30 verslaat BTC en de market

In 2017 was er eigenlijk niets anders dan beloften bij alle projecten, en investeerders werden compleet gek. Vandaag de dag is er aantoonbare ontwikkeling en technologie die oplossingen biedt voor verschillende praktische problemen. Steeds meer samenwerkingsverbanden met bestaande bedrijven maken de ontwikkeling van deze oplossingen ook op lange termijn haalbaar. Dit geldt in het bijzonder voor de projecten in onze Top 30 Bundel (24u: +7,33%), waardoor dit de Bundel is met het beste potentieel om te profiteren van een seizoenswisseling naar altcoins.

De meest waarschijnlijke aankopen van gloednieuwe investeerders zijn de allergoedkoopste munten zoals onze Penny Stock Bundel (24u: +10,35%), in de veronderstelling dat de goedkoopste munten het meest zullen winnen. Deze bundel, die de afgelopen drie maanden met 50% in waarde is gedaald, is in het verleden in een week tijd wel eens met 25% gestegen. Een prijsstijging van € 0,01 zal de waarde van de gemiddelde munt in deze bundel bijna verdubbelen. Met slechts 10 munten in deze bundel is deze ook veel beweeglijker.

Welke munten moet je hebben?

Het is belangrijk om te onthouden dat we nog in de kinderschoenen zijn met de groei van het aantal echte gebruikers voor de meeste altcoins. De roadmaps en samenwerkingsverbanden lijken misschien indrukwekkend, maar adoptie is dat nog niet. Zonder de juiste goedkeuring van de juiste toezichthouders en overheidsinstellingen kan het ook zijn dat het institutionele geld maar traag naar de altcoins vloeit. We moeten er rekening mee houden dat het maanden of zelfs jaren kan duren voordat de altcoins weer de glorieuze niveaus van 2017 bereiken of hoger. Maar met deze lage prijzen is er onderweg al veel potentiële winst te behalen.

Sommige projecten zoals IOTA (in auto’s), BAT (in browsers en sociale media) of Vechain (supply chain) zullen een mainstream publiek hebben dat nog nooit eerder cryptocurrencies heeft gekocht. Sommige projecten zoals Cardano en EOS hebben een zeer goede financiering waardoor ze alle nieuwe ontwikkelingen kunnen bijhouden en integreren in hun projecten zonder druk van de markt. In het financiële systeem creëren Ripple en Stellar oplossingen voor problemen die oude instellingen zoals banken al te lang hebben genegeerd. En er zijn zoveel andere potentiële winnaars in een verscheidenheid aan projecten. Het is niet moeilijk om een munt uit te kiezen, maar ronduit onmogelijk op dit moment.

Gezien het feit dat veel analisten en investeerders op dit moment geloven dat alle altcoins dood zijn, zal vandaag voor hun een grote verrassing zijn, maar waarschijnlijk niet genoeg om hen te overtuigen. Als jij wel overtuigd bent dan is je kans nu. We weten niet of dit een plotselinge tsunami wordt voor altcoins of de langzame stijging van de zeespiegel, maar we weten wel dat altcoins niet verdwijnen en een belangrijke rol zullen spelen in de technologische innovatie en de adoptie van cryptovaluta. En ze zullen mensen veel geld opleveren als zij op het juiste moment investeren.