Triaconta Weekly #293

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Het einde van het 1e kwartaal van 2024 en het optimisme is alweer terug in de altcoin markt. We zien weer dubbele groeicijfers voor Top 30 en PennyStock, maar ook toegenomen koersbewegingen op en neer. De London Stock Exchange gaat Bitcoin fondsen toestaan, alsof de nummer 1 nog hulp nodig had om te stijgen. Bitcoin fondsen in de VS liepen een paar dagen achter elkaar terug maar noteren nu weer groei. Ethereum en andere fondsen moeten na een besluit tot uitstel nog tot mei wachten op een eventuele goedkeuring door toezichthouder SEC. Door de feestdagen kunnen alle beleggers alleen maar terecht op de cryptomarkt, want die is altijd open. Hoe lang nog? We zien het begin van een samensmelting van traditionele financiën en digitale activa door grote beleggingsmaatschappijen die bepalend kunnen worden voor de toekomst van beleggen.

Big3:
1 Maand: 7.23% | 7D: 5.29% | 24H: -0.58%

Top30:
1 Maand: 20.33% | 7D: 10.30% | 24H: 0.42%

Penny:
1 Maand: 47.07% | 7D: 11.85% | 24H: -0.11%

DeFi:
1 Maand: 18.62% | 7D: 5.67% | 24H: -0.33%

Bitcoin halving countdown: 22 dagen. Dit cijfer is wekelijks een nieuwe schatting op basis van de huidige blockchain hashrate.

Winnaars & Verliezers
Zelfs de veteranen in de crypto worden plots weer aantrekkelijk voor de beleggers. Bitcoin Cash (+54%), zou het met de Bitcoin Cash halving voorlopig gepland op 2 april te maken hebben? Dogecoin (+47%) op geruchten dat het toch de betalingen op X (voorheen Twitter) gaat regelen en zelfs Litecoin (+29%) stijgt weer boven de $100. De grootste stijger deze week is voormalig PennyStock Ravencoin (+91%). Deze Bitcoin fork specialiseert zich in de creatie en verhandeling van tokens. De groeiende interesse van de crypto sector in tokenisatie (van RWA’s) verklaart mogelijk de belangstelling in deze munt. Internet Computer (+35%) is na een langdurige zijwaartse beweging eindelijk omhoog uitgebroken. Het project opent op 4 april, 2024 de multichain technologie beurs in Zurich. De enige significante daler deze week is Fantom (-12%) door enkele winstnemingen na de fantastische stijging vorige week.

Marktoverzicht

Aiaiai, er gaat iets groots gebeuren op het snijvlak van Crypto en AI. De drie grootste AI-blockchains Fetch.AI, SingularityNet en Ocean Protocol gaan fuseren tot een nieuwe gezamenlijke blockchain. De projecten beogen een soortgelijk doel: de ontwikkeling van een gedecentraliseerd AI-protocol gebaseerd op blockchain-technologie dat niet in handen is van een enkele partij of van grote aandeelhouders.Als alle tokenhouders instemmen zal het nieuwe collectief onder leiding staan van Ben Goertzel, de oprichter van SingularityNet. De huidige CEO van Fetch.ai, Humayun Sheikh, zal de nieuwe voorzitter worden. Het nieuwe token van deze Superintelligence Alliance ($ASI) zal door de gecombineerde waarde waarschijnlijk meteen een Top 20 notering krijgen. Meer informatie vind je hier.

De groei van tokenized real-world assets (RWA’s) zoals recent Amerikaanse Staatsobligaties op blockchainplatformen heeft nu al de $1 miljard mijlpaal bereikt. Investeerders krijgen steeds meer vertrouwen in de stabiliteit en veiligheid van op blockchain gebaseerde tokenisatie van traditionele activa, die tot nu toe alleen via aandelenbeurzen verhandeld werden. De bekendste voorbeelden hiervan zijn Franklin Templeton’s OnChain U.S. Government Money Fund op het Stellar netwerk en het nieuwe U.S. Treasury Fund van BlackRock gebouwd op Ethereum. Ook Wisdom Tree biedt nu toegang tot getokeniseerd goud en andere grondstoffen op zowel Stellar als Ethereum. Een voorzichtige schatting van deze markt tegen 2030 is ongeveer 16 biljoen dollar.

Zou het niet handig zijn als je in 1 app al je bankrekeningen bij verschillende banken kon bijhouden. In de blockchainwereld gaat Near Protocol dit waarmaken met Chain Signatures. Vanuit je Near account wordt het mogelijk om transacties te doen op andere netwerken, voorlopig alleen Bitcoin, Ethereum, XRP, Dogecoin en Cosmos. Ontwikkeld door de Near Foundation, een Zwitserse non-profit organisatie, maakt dit het mogelijk om blockchains (ook die zonder smart contracts zoals Bitcoin) door elkaar heen te gebruiken voor onderpand of betalingen en andere DeFi oplossingen.