Triaconta Weekly #266

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De Amerikaanse (3.2%) en Europese inflatie (5.3%) voor juli bleek zelfs nog iets lager dan verwacht. Ondanks deze goede berichten blijft Bitcoin zijwaarts bewegen sinds de stijging van 25.000 naar 30.000 nu alweer 50 dagen geleden. De volgende Bitcoin halving is over 250 dagen en valt dus ergens in april volgend jaar. Als alle trajecten van uitstel, bezwaar en raadpleging van betrokken partijen plaatsgevonden hebben zouden er ook een of meer Bitocin ETF’s actief kunnen zijn rond die tijd. De revisies van de standaard bundels zijn deze week afgerond en enkele nieuwkomers Aave (+5%), Synthetix (+8%) en Pepe (+4%) doen het bovengemiddeld goed terwijl de Big3 wat achterblijft.

Big3:
1 Maand: +6.33% | 7D: -1.05% | 24H: +0.16%

Top30:
1 Maand: +2.17% | 7D: +0.18% | 24H: -0.33%

Penny:
1 Maand: +2.58% | 7D: +3.69% | 24H: +2.03%

DeFi:
1 Maand: -3.73% | 7D: +2.63% | 24H: -0.06%

Winnaars & Verliezers
Penystock Shiba Inu (+18%) stijgt lekker door met mogelijk volgende week al de lancering van de metaverse Shibarium. Thorchain (+17%) groeit en innoveert en breekt uit als het boven de $1 kan blijven. Reserve Rights (+14%) veert voor de derde keer op van een mogelijke bodem. Hedera (+8%) sloot weer nieuwe overeenkomsten met bedrijven die hun hashgraph blockchain technologie willen toepassen. Ondanks dat bijna de helft van de bijna 100 valuta die we volgen lager noteerden, waren er deze week geen grote dalingen.

Marktoverzicht

Het afgelopen weekend slaagden grote Shiba Inu investeerders (met 100 miljoen tot 1 biljoen tokens) erin om 11 biljoen SHIB op te kopen. Dit is 11% van de totale hoeveelheid tokens. Mogelijk rekenen zij op een flinke waardestijging bij de lancering van Shibarium, die volgens hoofdontwikkelaar Shytoshi “zeer waarschijnlijk” plaatsvindt tijdens de Blockchain Futurist Conference in Toronto op 15-16 augustus.

Volgens een aankondiging van de Hedera Foundation hebben Hyundai Motor Company en Kia Corporation een CO2-emissiecontrolesysteem geïntroduceerd op het Hedera-netwerk. De adoptie van Hedera-technologie door deze twee grote autofabrikanten is maar weer bewijs voor de toename in blockchain adoptie door de industrie en voorspelt volgens sommige analisten een toekomstige top 10 notering voor HBAR (nu 30e) tijdens de volgende bull-run.

Ripple is toegetreden tot ISDA. De ISDA is een prestigieuze vereniging met meer dan 1000 institutionele leden in 79 landen. Het is een drijvende kracht in de wereldwijde derivatenmarkt, die standaarden vaststelt en gezond risicomanagement promoot. De toetreding van Ripple tot deze exclusieve club wordt gezien als een belangrijke mijlpaal en Ripple positioneert zich zo als een belangrijke speler in de financiële wereld en sluit zich aan bij de club van de machtigste entiteiten in de industrie zoals de grootste Amerikaanse banken en aandelenbeurzen. De derivatenmarkt is meer dan 1000x zo groot als de crypto markt en Ripple’s lidmaatschap sluit aan bij hun ambities in Amerika en de wereld.

Paypal met 435 miljoen actieve rekeningen lanceerde deze week een US$ stablecoin die gaat draaien op Ethereum. Gezien het feit dat deze blockchain nog maar enkele miljoenen actieve accounts heeft, kan het gebruik van deze stablecoin grote invloed gaan hebben op Ethereum. Ook maakt het gebruik van de Ethereum blockchain een eenvoudige uitwisseling mogelijk met andere stablecoins op het Ethereum netwerk of betalingen voor webapps met Paypal.

Aptos gaat samenwerken met Microsoft in de transitie van Web2 naar Web3. Aptos Labs, de Layer 1 blockchain gemaakt door voormalige Meta werknemers, gaat Aptos assistant uitbreiden met Microsofts kunstmatige intelligentie om het onboarding proces van gebruikers op web3 te vergemakkelijken. Ook gaan ze samen AI koppelen aan DeFi oplossingen en komen er Aptos nodes op het Azure netwerk. Ontwikkelaars op de Aptos blockchain kunnen hun Apps koppelen met Microsoft’s Azure OpenAI Service.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.