Hoe werkt EOS? EOS is gebaseerd op een consensusmechanisme dat delegated proof-of-stake (DPoS) wordt genoemd.

PoW-blockchain

Op een PoW-blockchain zoals bitcoin gebruiken miners grote hoeveelheden rekenkracht om complexe wiskundige vergelijkingen op te lossen. Zodra de vergelijking is opgelost, publiceert de miner het antwoord voor verificatie door de andere miners op het netwerk en wordt consensus bereikt. Het blok wordt vervolgens toegevoegd aan de keten, de miner die de vergelijking heeft opgelost, verzamelt zijn / haar blok beloning en iedereen gaat door naar het volgende blok. Op een PoS-netwerk zoals Cardano, zetten “nodes”een aantal tokens in (waardoor tokens in wezen worden vergrendeld in een specifiek wallet voor een vaste periode) voor de kans om te worden geselecteerd om het volgende blok transacties aan de keten toe te voegen. Hoewel de selectie willekeurig is, wordt vaak rekening gehouden met factoren zoals hoeveelheid, tijd en de reputatie van de node.

EOS Kopen
EOS Kopen

Hoe werkt EOS consensus? Delegated proof-of-stake (DPoS) is een versie van PoS, waar in plaats van willekeurig validators gekozen worden, validators bepaald worden door de rest van de tokenhouders op het netwerk. Deze validators worden vervolgens belast met het handhaven van de integriteit en nauwkeurigheid van het netwerk door een meerderheidsconsensus te bereiken over gegevens of transactieblokken die aan het netwerk moeten worden toegevoegd.

Brendan Blumer, CEO van Block.one, het bedrijf achter EOS, beschrijft Block Producers in de EOS.IO-technologie als “21 door de tokenhouders gekozen vertegenwoordigers die feitelijk de transacties van het netwerk bevestigen.”

EOS is een gigantische speler in de cryptocurrency markt

Dan Larimer is de oprichter van EOS en is een bekende naam in de cryptocurrency markt. Dan is een echte cryptocurrency ondernemer en heeft in het verleden al twee andere projecten opgericht namelijk: BitShares (BTS) en Steem (STEEM)

Dan heeft een fantastische start gehad met EOS. Tijdens de ICO (eerste uitgifte van munten) heeft hij maar liefst $4.000.000.000 ($4 miljard!) opgehaald voor de ontwikkeling van EOS. Dit is tot nu toe de allergrootste ICO die er geweest was, andere projecten hebben nog niet weten te verbeteren. Mensen die EOS kochten waren zo erg overtuigd van het idee achter EOS maar ook vooral de capaciteiten van Dan Larimer dat deze klanten massaal EOS kochten. Dit vertrouwen was goed terug te zien in de koers van EOS.

Inmiddels is EOS officieel gelanceerd en wordt er volop aan doorontwikkeld. Doordat ze zoveel geld hebben opgehaald heeft EOS een investeringstak opgericht. Deze investeren in bedrijven die bezig zijn met het ontwikkelen van interessante applicaties op het EOS netwerk.

Op dit moment is er nog niet een applicatie die in de echte wereld wordt gebruikt, maar gezien het aantal bedrijven die nu bezig zijn met het ontwikkelen van applicaties op het EOS netwerk zal dit slechts een kwestie van tijd zijn voordat dit zo is.