IOTA: géén blockchain, wel een cryptomunt

IOTA (MIOTA) is een opvallende speler onder de cryptovaluta. Het maakt namelijk geen gebruik van de blockchain technologie, maar van DAG (Directed Acyclic Graph), met de naam Tangle. Wie IOTA zegt, zegt direct ook Internet of Things (IoT). Dit is namelijk precies het doel waarvoor deze technologie bedacht is. Het moet schaalbaarheid bieden en dan vooral bij enorme hoeveelheden microtransacties. Dat is gelukt, want de Tangle wordt op dit moment al gebruikt door ontwikkelaars van software in de auto-industrie en dat is slechts het begin van de reis.

IOTA Kopen
IOTA Kopen

IOTA of MIOTA, wat is het verschil?

Een MIOTA is 1.000.000 IOTA en is door het project gekozen om voorlopig als eenheid te gebruiken. Wil je in IOTA investeren, dan koop je dus altijd MIOTA. Als in de toekomst de waarde stijgt en 1 MIOTA is niet meer klein genoeg is voor een microbetaling zal het team de eenheid IOTA gaan gebruiken. Het totale IOTA volume ligt op 2,8 miljard munten, die allemaal in omloop gebracht zijn tijdens de ICO. De oprichters hebben destijds niets voor zichzelf achtergehouden. Toen bleek dat er toch wel geld nodig was om IOTA verder te ontwikkelen is gekozen voor het oprichten van de IOTA Foundation. De community besloot 5% van het totale aantal munten te doneren aan de ontwikkelaars. Dit geeft duidelijk aan hoe sterk het geloof in de kansen voor deze cryptomunt is – en hoe de community bereid is hieraan actief bij te dragen.

Concurrenten voor deze cryptocurrency

Deze technologie heeft geen directe concurrenten. Dat is ook niet mogelijk, want de technologie achter de Tangle verschilt in alle opzichten van de standaard blockchain. Tangle is wel open source software en wordt gezamenlijk met andere technologie bedrijven zoals Microsoft verder ontwikkelt. Het is dus IOTA die zelf de concurrent is. Het betekent ook dat de software ook door anderen gebruikt kan en mag worden, waaronder de nog vrij onbekende IOT-chain. Deze mensen richten zich ook op het IoT, maar zijn nog lang niet zo groot als IOTA.

Daarbij is toepassing van de technologie heel belangrijk voor verdere implementatie. Samenwerkingen met Volkswagen, BOSCH en Sirin Labs zijn flinke pijlers waar IOTA op kan leunen. Het aantal partnerschappen loopt nog steeds op. Zeker dankzij de zelfrijdende auto en andere zelfstandig beslissende computersystemen groeit de vraag naar een systeem om miljoenen microtransacties tegelijkertijd te kunnen verwerken. En dat kan IOTA, zonder enig probleem.

Gaat het de toekomst veranderen?

IOTA heeft een aantal nadelen. Zo is het netwerk nog net niet helemaal lekker stabiel en is er veel te zeggen over de veiligheid (al is daar de laatste tijd flink aan gewerkt). Dat de Tangle-technologie geen smart contracts mogelijk maakt, dat is een echte zwakte. Was dit wel mogelijk geweest, dan had IOTA een alomvattende oplossing kunnen zijn, waar het nu gecombineerd moet worden met andere (blockchain) applicaties.

Maar de voordelen zijn op dit moment doorslaggevend. Het is enorm schaalbaar omdat het niet werkt met een klassieke blockchain, en er zijn geen transactiekosten. Deze twee factoren zijn van groot belang. Op het moment dat er wereldwijd miljoenen microtransacties gedaan worden (denk aan betalingen van minder dan een euro), dan moet dit snel en veilig verlopen. En het moet zo goed als gratis zijn, want voor elke transactie betalen, dat past meer bij het bancaire systeem dan bij digitaal geld. IOTA heeft de toekomst, maar die toekomst is wel sterk afhankelijk van de opkomst van het Internet of Things. Gaan we werkelijk allemaal digitaal, inclusief onze koelkasten, auto’s en grasmaaiers, dan ligt de weg echt open voor een enorme koersstijging van IOTA.

De ontwikkeling van IOTA zelf, de Tangle technologie, maar vooral ook de snelle groei van de IoT markt maakt IOTA een munt om in de gaten te houden. Koop IOTA nu en voeg hem nu toe aan je portfolio om ervoor te zorgen dat je het moment wanneer de IOTA koers sterk in waarde toeneemt niet mist.

1) ⭐ Q: Hoe kan ik IOTA kopen?
1
1) ⭐ Q: Hoe kan ik IOTA kopen?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Voorheen kon je IOTA alleen kopen op cryptocurrency beurzen, tegenwoordig is het mogelijk om simpel en snel IOTA te kopen met iDEAL.
answered

2) ⭐ Q: Hoe bewaar ik mijn IOTA veilig?
1
2) ⭐ Q: Hoe bewaar ik mijn IOTA veilig?
asked
1 answers
1 votes
1
A: IOTA staat bekend om dat het vrij lastig is om deze zelf op te slaan. Dit komt onderandere doordat je nooit een wallet adres opnieuw kan gebruiken, doe je dit wel dan ben jij je IOTA kwijt. Heb je geen ervaring met het zelf opslaan van cryptocurrencies? Geen probleem, Triaconta biedt gratis veilige opslag aan, hierdoor kan iedereen veilig investeren in IOTA.
answered

3) ⭐ Q: Investeren in IOTA, of toch mijn risico spreiden?
1
3) ⭐ Q: Investeren in IOTA, of toch mijn risico spreiden?
asked
1 answers
1 votes
1
A: IOTA is vanaf 2016 vekrijgbaar en groeide met maar liefst 2.525% in de periode juli 2017 (€ 0.20) - december 2017 (€ 5.25). Na dit hoogte punt zakte de koers met -95% naar een prijs van ~€ 0.25. Risico spreiding door meerdere cryptocurrencies te kopen in een Bundel kan daarom een goed idee zijn.
answered

4) ⭐ Q: Wat is de toekomst verwachting van de IOTA koers?
1
4) ⭐ Q: Wat is de toekomst verwachting van de IOTA koers?
asked
1 answers
1 votes
1
A: De waarde van IOTA is sterk gekoppeld aan het succes van "Internet of Things". Hoewel de Internet of Things in opkomst is wordt het nog niet overal standaard gebruikt. Dit geeft aan dat ook de IOTA waarde nog in zijn beginstadium kan zijn. Weet IOTA mee te groeien met deze opkomst dan zal dit positief uitpakken voor de koers. De IOTA koers voorspelling voor het einde van 2020 zijn dan ook positief.
answered