Ripple (XRP): dé cryptomunt die de economie nu al verandert

Ripple is een van de blockchain toepassingen die nooit een vervanging genoemd kan worden van de bancaire markt. Waar andere cryptovaluta zoals Bitcoin en Ethereum een alternatief op ons huidige betaalsysteem kunnen zijn, is Ripple juist een aanvulling op het bankwezen. Het maakt snellere betalingen mogelijk met een veiliger karakter en dat tegen véél lagere kosten. Het is dan ook niet verrassend dat banken zoals Santander nu al gebruikmaken van de technologie van Ripple. Het laatste Ripple nieuws lees je hier.

Ripple Kopen
Ripple Kopen

Een decentrale toepassing – of toch net niet helemaal?

Ripple (XRP) is een vreemde eend in de bijt wanneer gekeken wordt naar de top drie cryptovaluta. Het is namelijk de enige die niet decentraal opgezet is. Ripple heeft namelijk zelf een flink aantal munten in eigen bezit gehouden en daarmee is er eerder sprake van een gecentraliseerde munt dan een daadwerkelijk decentraal platform. Ook de transactieverwerking gebeurde volledig door Ripple. Inmiddels zijn er andere betalingsverwerkers toegetreden en doet Ripple nog maar 21% van de validatie.

Maar is het aantal munten in bezit van Ripple een nadeel? Experts vinden op dit moment van niet. De buffer zorgt voor veiligheid en daarnaast is er een duidelijk maximaal aantal XRP. In totaal worden er 100 miljard XRP-munten volgens een voorspelbaar schema in omloop gebracht. Er kan niet gemijnd worden, wat zorgt voor een stabielere prijsbasis voor de Ripple token. De prijs van XRP daalt niet ineens omdat bijvoorbeeld het mijnen in Noorwegen onmogelijk wordt, zoals het geval was bij de Bitcoin.

4 redenen waarom XRP zo populair is

  • De technologie maakt internationale betalingen snel en bijzonder goedkoop – en daar is steeds meer vraag naar in onze wereldeconomie
  • Hoge mate van beveiliging door de ledgers
  • Zeer schaalbaar omdat niet alles in één grootboek geramd hoeft te worden
  • Adaptief: de Ripple-technologie kan gebruikt worden voor allerlei platformen, codes en andere blockchains

De populariteit van Ripple in de toekomst

De kans is aanzienlijk dat de vraag naar Ripple alleen maar verder toeneemt. Grote instellingen over heel de wereld werken samen met Ripple, zoals Santander die we al eerder noemden, maar ook American Express en SBI Remit zijn grote namen die niet mogen ontbreken hier.

Belangrijker is echter dat Ripple tastbaar is. Er zit een bedrijf achter, er zijn talloze samenwerkingen en er is meer dan alleen een munt: er is een complete technologie voor de hele wereld ontwikkeld. Is dat relevant? Jazeker, want landen in Azië werken nu al samen met Ripple, terwijl zij andere cryptovaluta aan banden willen leggen omdat er te veel criminele activiteiten mee mogelijk zijn (aldus de overheden).

Heb ik een wallet nodig als ik XRP kopen wil?

Ripple (XRP) is bijzonder interessant, maar het proces is tegelijkertijd ingewikkeld. Je hebt er namelijk een aparte wallet voor nodig en bij voorkeur een hardware wallet met het oog op de veiligheid. Dat is een investering op zich. Ook vereist Ripple op een eigen wallet een minimumbalans van 20 XRP als wallet reserve.

Bij Triaconta maken we het makkelijk om te investeren in Ripple. Met een klik op de knop ben je de eigenaar van de Ripple-munten en zorgen wij ervoor dat die veilig opgeslagen worden zonder minimumbalans. Je kunt op elk moment van de dag de waarde van je investering zien, deze aanpassen of direct de munten verkopen zodat je weer euro’s op je account hebt staan.

1) ⭐ Q: Hoe kan ik Ripple kopen?
1
1) ⭐ Q: Hoe kan ik Ripple kopen?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Voorheen kon je Ripple alleen kopen op cryptocurrency beurzen, tegenwoordig is het mogelijk om simpel en snel Ripple te kopen met iDEAL.
answered

2) ⭐ Q: Hoe bewaar ik mijn Ripple veilig?
1
2) ⭐ Q: Hoe bewaar ik mijn Ripple veilig?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Ripple kan op software en hardware wallets worden opgeslagen. Hiervoor heb je wel enige technische kennis nodig. Heb je geen ervaring met het zelf opslaan van cryptocurrencies? Geen probleem, Triaconta biedt gratis veilige opslag aan. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je altijd op elk moment jouw Ripple kan verkopen.
answered

3) ⭐ Q: Investeren in Ripple, of toch mijn risico spreiden?
1
3) ⭐ Q: Investeren in Ripple, of toch mijn risico spreiden?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Ripple is een van de oudere "alt-coins", gelanceerd in 2012. 58.000% groei, dit klinkt bizar, maar is wel wat Ripple heeft gedaan in 2017. Van een prijs van € 0.006 in januari 2017 naar € 3.5 in december 2017. Op moment van schrijven is de koers van Ripple € 0.17. Risico spreiding door meerdere cryptocurrencies te kopen in een Bundel kan daarom een goed idee zijn.
answered

4) ⭐ Q: Wat is de toekomst verwachting van de Ripple koers?
1
4) ⭐ Q: Wat is de toekomst verwachting van de Ripple koers?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Een van de grotere crypto-nieuwssite Ripple Coin News voorspelt dat Ripple na een volatiele periode een soepeler koers zal varen, waarbij het aantal nieuwe partnerschappen en technologieën bepalend gaat zijn voor de groei van de koers. Ze voorspellen dat de koers van Ripple's XRP uiteindelijk zal schommelen tussen € 8-10. Of dit uitkomt is uiteraard afwachten.
answered