De blockchain die alles samen moet brengen

Icon (ICX) is een van de meest omvangrijke projecten op het gebied van blockchain technologie. Het is namelijk niet alleen een blokketen. Icon wil de bovenliggende blockchain worden waarmee álles verbonden is. Blockchains die op dit moment onderling niet kunnen communiceren, zijn zo in staat om data en bedragen uit te wisselen. Maar ook overheden, ziekenhuizen en andere instellingen worden op het globale systeem aangesloten, waarmee een superieur netwerk ontstaat met uitsluitend gelijkwaardige spelers.

Koop Icon
Koop Icon

Icon (ICX): de belofte en de realiteit

De roadmap die Icon uitgewerkt heeft, is er eentje om als liefhebber met open mond van te genieten. Een allesomvattend decentraal systeem, dát is wat de Bitcoinprofeten ons voorgeschoteld hebben, maar nooit konden bereiken. Kan dat met Icon wel?
In theorie wel. Er is een Loopchain Fault Tolerance (LFT) opgezet. Dit is in feite wat NEO ook wilde doen, maar dan op een andere manier. Het is veilig, schaalbaar en moet alles uitwisselbaar maken waardoor de blockchains onderling met elkaar kunnen communiceren. Ook is het team achter de blockchain een sterk team. Icon is namelijk het kindje van Dayli Financial Group, een fintech uit Zuid-Korea, en er zijn 31 experts die zich fulltime met de mogelijkheden en ontwikkelingen bezighouden. Sinds 25 oktober 2018 is de ICX token geen ERC-20 token meer, en draait het op zijn eigen netwerk.  Hiermee zijn ze niet meer afhankelijk van Ethereum voor uitbreidingen en gelden alleen de regels van hun eigen blockchain.

Waarop leunt het Icon-project?

Icon leunde in het begin zwaar op beloftes en deed er wel alles aan om dit waar te maken. En laten we eerlijk zijn: met een kapitaalkrachtige gigant achter de blockchain zijn alle middelen aanwezig om succes te bereiken. Zeker wanneer een gedecentraliseerd ICO-platform én een decentraal handelsplatform opgezet worden, wat nog op de roadmap van ICX staat. Houdt hier de maandelijkse updates met de laatste ontwikkelingen in de gaten.
Het verklaart uitstekend waarom zoveel investeerders en ontwikkelaars dit project nauwlettend in de gaten houden. Het verklaart ook waarom de marktkapitalisatie binnen de kortste keren boven de 80 miljoen euro is komen te staan. Het is nog niet veel, maar de plannen, het vermogen en de interesse zijn er. En uit het verleden weten we dat er dan heel leuke dingen mogelijk zijn.

Hoe ziet de toekomst van Icon eruit?

Het grote voordeel van Icon is dat het niet afhankelijk is van een bepaalde blockchain, een waarde van één andere munt of het succes van een paar ontwikkelaars. Wanneer meer dan twee blockchains interessante mogelijkheden bieden en dit uitwisselbaar moet zijn, komt Icon in beeld.
Daarmee kunnen we gerust zeggen dat deze munt grote mogelijkheden biedt. Wanneer alle elementen uit de roadmap op een sterke manier gerealiseerd kunnen worden, is het aannemelijk dat de prijs van en de interesse in Icon alleen maar verder toeneemt. Om Icon (ICX) te kopen, hoef je trouwens niet te wachten tot het handelsplatform van Dayli Financial klaar is: met een klik op de knop kun je ze vandaag al kopen bij Triaconta.

Het laatste nieuws en andere ontwikkelingen lees je hier.