EOS: schaalbaar, gebruiksvriendelijk en begrijpelijk, want zo kan het ook

EOS (tikker: EOS) is een vreemde eend in de bijt wanneer het gaat om de cryptocurrencies. Het is een relatief jong project dat in 2017 het levenslicht zag. Het is niet zomaar een blockchain en de ontwikkelaars hadden de ambitie om grote verbeteringen te vinden voor de blockchain toepassingen.

Deze mensen, waaronder Dan Larimer, waren van plan om hét fundamentele probleem van de cryptovaluta op te lossen: schaalbaarheid. Eos zou de verbeterde versie van Bitcoin en Ethereum worden.

EOS Kopen
EOS Kopen

Schaalbaar van EOS (in staat om meer parallelle transacties te verwerken dan Facebook en Twitter samen)

De mensen achter EOS zijn van mening dat dat Bitcoin niet voldoende toepasbaar zou zijn voor de gehele wereldeconomie. Hier zit een kern van waarheid in, Bitcoin beschikt niet over de snelste blockchain. De Bitcoin blockchain vertraagd wanneer er veel gebruikers tegelijkertijd transacties willen verrichten. Hierdoor kan het soms letterlijk uren duren voordat een betaling verwerkt is. En dat is niet het idee achter het digitale geld!

EOS doet het anders. Deze blockchain schaalt namelijk niet verticaal, maar horizontaal. Het gevolg: er kunnen veel meer transacties tegelijkertijd verwerkt worden. Hierdoor kunnen honderdduizenden (en misschien zelfs miljoenen!) transacties op hetzelfde moment verricht worden. Dit is malen meer dan wat Bitcoin en Ethereum aankunnen.

Ontwikkelen op EOS is simpeler dan op Ethereum

Ethereum maakt gebruik van een nieuwe programmeertaal Solidity en dus heb je kennis van Solidity nodig om applicaties op het Ethereum netwerk te kunnen bouwen. Helaas is Solidity geen gangbare programmeertaal en dat betekent dat veel developers automatisch buitengesloten worden. EOS doet dit veel beter. Zij maken namelijk gebruik van C++, een programmeertaal die ook buiten de blockchain veel gebruikt wordt.

Larimer gooit al zijn ervaringen in één blockchain

Larimer, een van de oprichters van van deze blockchain toepassing, is betrokken geweest bij tal van projecten, zoals Bitshares en Steem. EOS lijkt de uiteindelijke som te zijn geworden van zijn ervaringen. Snel, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en geen transactiekosten waardoor microtransacties makkelijker gedaan kunnen worden. Decentrale applicaties maken is eenvoudig en dankzij DPoS (delegated proof of stake) komen er ook geen transactiekosten in de toekomst. Dit alles heeft natuurlijk zijn effect gehad op de EOS koers.

Allemaal rozengeur en maneschijn?

Deze token heeft een jaar lang gebruik gemaakt van de Ethereum blockchain en is vooral een blockchain van beloften. En laten we heel eerlijk zijn: Dan Larimer staat niet echt bekend om het afmaken van projecten… Tenzij dit natuurlijk de masterpiece moet zijn die alles samen gaat brengen natuurlijk.

Hoe belangrijk is het voor de blockchain wereld?

Erg belangrijk, zeker wanneer alle plannen uitgevoerd kunnen worden door het team achter de schermen. En die kans is groot, want er worden dagelijks nieuwe ontwikkelingen aangekondigd via EOS.IO. Het gaat hier vooral om de grote voordelen:

  • Geen transactiekosten
  • Gebruiksvriendelijk voor ontwikkelaars en gebruikers
  • Snelle transacties (kwestie van seconden)
  • Een sterk team achter de schermen en een grote community

Dit belooft een rooskleurige toekomst voor deze blockchain toepassing die met de dag terrein lijkt te winnen op de grotere spelers, die nog geen oplossing gevonden hebben voor de voordelen die EOS biedt.

1) ⭐ Q: Hoe kan ik EOS kopen?
1
1) ⭐ Q: Hoe kan ik EOS kopen?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Voorheen kon je EOS alleen kopen op cryptocurrency beurzen, tegenwoordig is het mogelijk om simpel en snel EOS te kopen met iDEAL.
answered

2) ⭐ Q: Hoe bewaar ik mijn EOS veilig?
1
2) ⭐ Q: Hoe bewaar ik mijn EOS veilig?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Er zijn meerdere software en hardware wallets waar je EOS in kan opslaan, echter heb je hier wel enige kennis van zaken voor nodig om dit goed te doen. Heb je geen ervaring met het zelf opslaan van cryptocurrencies? Geen probleem, Triaconta biedt gratis veilige opslag aan, hierdoor kan iedereen veilig investeren in EOS.
answered

3) ⭐ Q: Investeren in EOS, of toch mijn risico spreiden?
1
3) ⭐ Q: Investeren in EOS, of toch mijn risico spreiden?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Vanaf 2017 kon er worden gehandeld met EOS, de begin prijs was ~€ 2,00 en groeide in een aantal maanden naar € 20,-. Helaa zakte de koers in de loop van 2018 naar ~€ 2,50. Risico spreiding door meerdere cryptocurrencies te kopen in een Bundel kan daarom een goed idee zijn.
answered

4) ⭐ Q: Wat is de toekomst verwachting van de EOS koers?
1
4) ⭐ Q: Wat is de toekomst verwachting van de EOS koers?
asked
1 answers
1 votes
1
A: EOS is een schaalbare munt die in staat is om meer parallelle transactie te verwerken dan Facebook en Twitter. Adoptie is het belangrijkste obstakel die deze munt moet overwinnen om sterk in prijs te stijgen. Door een sterk onwikkel team en een actieve userbase lijkt dit slechts een kwestie van tijd.
answered