Cardano (ADA): een wetenschappelijke 3.0 blockchain

Cardano kreeg al gauw een bijnaam die je niet snel vergeet: de Ethereum killer. Deze blockchain zou een verbeterde versie van Ethereum zijn, waarbij vanaf het begin meer aandacht besteed is aan de schaalbaarheid, de transactiekosten en de mogelijkheden op de blockchain zelf. Het is echter appels met peren vergelijken. Ethereum is blockchain 2.0, na de Bitcoin die een duidelijke blockchain 1.0 is omdat het hier alleen om munten gaat. ADA is een 3.0-variant, waarbij de ervaringen van de vorige versies verwerkt zijn tot een beter geheel.

Cardano kopen
Cardano kopen

De wetenschappelijke basis van Cardano ADA

Cardano heeft een compleet andere basis dan de andere cryptocurrencies en het is een mond vol: Ouroboros. Het is een wetenschappelijk systeem waarbij rekenkundige experts constant bekijken of er issues of lekken zijn. Voor de verificatie van transacties gebruikt Cardano een variant van het Proof of Stake (PoS) protocol, zoals gebruikelijk is bij blockchain 3.0. Cardano heeft echter in de roadmap een duidelijk plan staan om dit uit verder te ontwikkelen naar een democratisch systeem. Alle mensen die ADA in hun wallet hebben, kunnen daarmee stemmen over belangrijke beslissingen die genomen gaan worden met de blockchain.

Een lange lijst met technologische voordelen

Voor de gemiddelde leek zijn de technische plannen van het team van Charles Hoskinson niet iets om warm voor te lopen. De roadmap tot 2021 bestaat vooral uit decentralisatie en optimalisatie, en toch kan Cardano (ADA) de allerbelangrijkste speler worden in de cryptocurrency markt.

Het belangrijkste punt zal begin 2020 worden geïmplementeerd. Op dat moment moeten de smart contracts aan de blockchain toegevoegd zijn, waarnaast een universeel framework gebouwd wordt zodat alle blockchain technologieën samen kunnen werken met Cardano. Je leest het goed: Cardano wil straks de blockchain zijn die alle mogelijke blockchain toepassingen kan ondersteunen, aanvullen en integreren. Wanneer dit lukt, ontstaat er een superieure keten die overal geschikt voor is.

Direct hierna komt de Basho upgrade, waarbij de beveiliging van het netwerk nog verder verbeterd wordt en de Voltaire upgrade waarmee voortaan nieuwe plannen aan de roadmap toegevoegd kunnen worden.

Is Cardano interessant en wat biedt het voor de toekomst?

Wanneer Cardano (ADA) de plannen waar kan maken (en die kans is groot met de samenwerkingen en enorme community die aanwezig is), dan wordt de rol van Cardano alleen maar groter vanaf het eerste kwartaal van 2020. De plannen die er zijn, gaan namelijk heel veel verder dan het ‘killen van Ethereum’. Cardano kan de blockchain worden waarmee alle ontwikkelaars, applicaties, bedrijven en gebruikers kunnen werken omdat het altijd verbonden kan worden aan de huidige en toekomstige blockchains. Dit kan natuurlijk een gigantisch effect hebben op de Cardano koers.

Zo ver zijn we op dit moment nog niet. Dat de potentie groot is, dat is goed te zien. Wereldwijd wordt veel gesproken over deze blockchain, de marktkapitalisatie ligt relatief hoog (zeker voor een blockchain in opbouw) en hoe verder de ontwikkelingen vorderen, hoe meer lovend de woorden worden die over Cardano en ADA gesproken worden. Dat kan ook niet anders, want de wetenschappelijke basis en de hoge mate van veiligheid zijn best uniek in de wereld van de cryptocurrencies en daardoor zijn er veel mensen die nu alvast Cardano kopen.

Dit is zonder enige twijfel een munt om in de gaten te houden of om alvast aan je portfolio toe te voegen voordat de prijs van ADA door het plafond gaat.

1) ⭐ Q: Hoe kan ik Cardano kopen?
1
1) ⭐ Q: Hoe kan ik Cardano kopen?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Voorheen kon je Cardano alleen kopen op cryptocurrency beurzen, tegenwoordig is het mogelijk om simpel en snel Cardano te kopen met iDEAL.
answered

2) ⭐ Q: Hoe bewaar ik mijn Cardano veilig?
1
2) ⭐ Q: Hoe bewaar ik mijn Cardano veilig?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Cardano kan je opslaan in de Daedalus wallet eschikbaar, echter kan dit best ingewikkeld zijn als je hier geen ervaring mee hebt. Heb je geen ervaring, geen probleem. Triaconta biedt gratis veilige opslag aan, hierdoor kan iedereen veilig investeren in Cardano.
answered

3) ⭐ Q: Investeren in Cardano, of toch mijn risico spreiden?
1
3) ⭐ Q: Investeren in Cardano, of toch mijn risico spreiden?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Cardano is gelanceerd in 2017 en is een van de bekendere cryptocurrencies. De koers na lancering was € 0.02 welke groeide naar € 1.20 in januari 2018 (+5.900%!), jammer genoeg daalde de koers na deze all time high naar een prijs van ~€ 0.05 (-95%). Risico spreiding door meerdere cryptocurrencies te kopen in een Bundel kan daarom een goed idee zijn.
answered

4) ⭐ Q: Wat is de toekomst verwachting van de Cardano koers?
1
4) ⭐ Q: Wat is de toekomst verwachting van de Cardano koers?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Waar veel cryptocurrencies nog problemen hebben met schaalbaarheid en transactiesnelheid, is dat bij Cardano al geen probleem meer. Cardano werkt in lagen, waardoor het systeem veel minder nodig heeft om snel en flexibel te draaien. Als je een gemiddelde berekend van de verwachtingen van de experts kom je op gemiddelde verwachte prijs van € 2.65 voor 2020, dit zou een enorme stijging zijn tov de huidige prijs!
answered