Cryptocurrencies en de blockchain: mogelijkheden voor iedereen

Cryptocurrencies hebben binnen korte tijd een enorme opmars laten zien. Ongeacht of je denkt dat crypto currency het bancaire systeem over gaat nemen of dat cryptocurrency een uitbreiding wordt, zijn er diverse mogelijkheden die steeds vaker centraal komen te staan. Betalingsmiddelen, betalingsmethodes, maar ook complete blockchaintoepassingen die het Internet of Things mogelijk moeten maken. Om nog niet te spreken over de zelfrijdende auto van de toekomst. De blockchain en de cryptocurrencies zijn letterlijk overal. Maar makkelijk investeren in crypto currency, dat is een heel ander verhaal helaas.

Lees meer

Bitcoin (BTC)

Bitcoin Cash (BCH)

Cardano (ADA)

EOS (EOS)

Ethereum (ETH)

IOTA (MIOTA)

Litecoin (LTC)

Ripple (XRP)

Stellar Lumens Tron

VeChain (VET)

Stellar Lumens (XLM)

Tron (TRX)

Stellar Lumens Tron

Bicoin Gold (BTG)

ICON (ICX)

Lisk (LSK)

Nano (NANO)

NEM (XEM)

NEO (NEO)

Ontology (ONT)

Siacoin (SC)

Waves (WAVES)

Link LOGO BNB LOGO

Chainlink (LINK)

Binance Coin (BNB)

Bitcoin
(BTC)
Bitcoin Cash
(BCH)
Cardano
(ADA)
EOS
(EOS)
Ethereum
(ETH)
IOTA
(MIOTA)
Litecoin
(LTC)
Ripple
(XRP)
VeChain
(VET)
Stellar Lumens Stellar Lumens
Verge
(XVG)
Stellar Lumens
(XLM)
Tron
(XLM)
Bitcoin Gold
(BTG)
Dash
(DASH)
ICON
(ICX)
Lisk
(LSK)
Monero
(XMR)
Nano
(NANO)
NEM
(XEM)
NEO
(NEO)
Ontology
(ONT)
Siacoin
(SC)
Waves
(WAVES)
Zcash
(ZEC)
Link LOGO BNB Logo
Chainlink
(LINK)
Binance Coin
(BNB)
Bitcoin
(BTC)
Bitcoin Cash
(BCH)
Cardano
(ADA)
EOS
(EOS)
Ethereum
(ETH)
IOTA
(MIOTA)
Litecoin
(LTC)
Ripple
(XRP)
VeChain
(VET)
Verge
(XVG)
Stellar Lumens
(XLM)
Tron
(TRX)
Bitcoin Gold
(BTG)
Dash
(DASH)
Icon
(ICX)
Lisk
(LSK)
Monero
(XMR)
NANO
(NANO)
NEM
(XEM)
NEO
(NEO)
Ontology
(ONT)
Siacoin
(SC)
Waves
(WAVES)
Zcash
(ZEC)
LINK logo BNB logo
Chainlink
(LINK)
Binance Coin
(BNB)

De mogelijkheden die cryptocurrencies bieden

De blockchain wordt steeds vaker ingezet op een breed scala aan projecten. Hierbij kun je denken aan het delen van data, het beveiligen van netwerken maar ook het internationaal mogelijk maken van betalingen met veel lagere kosten en snellere verwerkingstijden. Of je straks je boodschappen ook kunt betalen met cryptocurrencies, dat is nog maar net de vraag, want zo ver zijn we nog lang niet.

Op internationaal vlak zien we wel steeds meer samenwerkingen. Niet alleen gebruiken ontwikkelaars de blockchain steeds vaker om nieuwe applicaties op te zetten en te testen, de cryptocurrencies worden ook steeds vaker gebruikt. Als token binnen een platform zelf, als ruilmiddel en als betaaleenheid.

En dát maakt de cryptocurrencies een interessante mogelijkheid wanneer je spaargeld wilt investeren.

Spaargeld investeren in cryptovaluta?

Spaargeld levert tegenwoordig niets meer op. De lage spaarrente herstelt zich namelijk echt niet binnen een jaar tijd. Dat betekent dat jouw geld vast staat, terwijl de inflatie er maandelijks een deel van afsnoept. Hoewel je denkt te sparen, verlies je dus dag bij dag een gedeelte van je vermogen.

Investeren in cryptocurrencies is dan een stuk interessanter. Veel munten hebben namelijk een beperkte oplage. De vraag blijft echter stijgen, waarmee de waarde van de munten ook stijgt. Je hebt ongetwijfeld al eens gelezen over de Bitcoinmiljonairs en andere mensen die rijk zijn geworden van hun investeringen.

Kan ik nu nog rijk worden met cryptocurrencies?

De gouden tijd lijkt voorbij. De grootste winsten zijn gemaakt op het moment dat de meeste cryptocurrencies uitgebracht werden en mensen twijfelden aan het nut. Had je op dat moment € 1000 geïnvesteerd, dan was de kans groot geweest dat je nu ook rijk zou zijn geweest.

Dat wil niet zeggen dat je nu niet meer kunt investeren om geld te verdienen. Integendeel. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen.

Strategie 1: verdiepen, research en strategie bepalen

De eerste manier om zelf aan de slag te gaan met cryptovaluta is door gedegen onderzoek te doen. Hierbij zijn een aantal factoren van groot belang om een succesvolle munt te herkennen:

  • Hoe groot is de community achter de cryptocurrency?
  • Lost deze munt een probleem op waar geen andere oplossing voor is?
  • Is er een beperkte oplage of kunnen er meer munten uitgebracht worden?
  • Hoe groot is de marktkapitalisatie op dit moment?
  • Is er vraag naar de blockchain die achter de cryptovaluta staat?
  • Heeft het team achter de munt de mensen en de middelen?

Zodra alle bovenstaande punten afgevinkt kunnen worden, is de kans groot dat dit een succesvolle munt is die in waarde kan stijgen.

Voordat je geld investeert, kijk je uiteraard eerst naar de technische analyse. Waar ligt de crypto koers precies, hoe staat de steun en de weerstand en is dit het geschikte moment om te kopen?

Klinkt ingewikkeld, maar het wordt nog lastiger. Wil je goed investeren op de cryptovalutamarkt, dan moet je een strategie overnemen die ervaren handelaren ook hanteren: je moet risicomanagement toepassen.

Dit betekent concreet dat je nooit je volledige vermogen op één munt inzet. Idealiter verdeel je een inleg van € 1000 over minstens 10 verschillende cryptocurrencies, tenzij je een andere verdeling hanteert binnen je risicomanagement natuurlijk.

Strategie 2: de leuke manier om te handelen in cryptocurrencies

Je wilt veilig kunnen handelen in cryptovaluta, maar je hebt niet de technische kennis om dit zelf makkelijk te doen? Tegelijkertijd heb je geen zin om aan de slag te gaan met verschillende wallets, omdat je nu al weet dat je de private key een keer gaat verliezen?

Dan hoor je bij de grootste groep mensen die graag wil investeren in cryptocurrencies, maar dat nog steeds niet gedaan heeft omdat de drempel te hoog is. En dat begrijpen we als geen ander. Daarom hebben we bundels opgezet en is het bij ons gemakkelijk om zonder kennis over cryptocurrencies aan de slag te gaan.

Hoe belangrijk worden de cryptovaluta in de toekomst?

In het begin van het tijdperk van het digitale geld vlogen voorstanders en tegenstanders elkaar regelmatig in de haren. Voorstanders voorspelden een wereld waarin cryptocurrencies het fiatgeld van de markt zouden drukken. Tegenstanders voorspelden maffiapraktijken met complete anarchie en iedereen zou zijn geld kwijtraken.

We weten inmiddels dat geen van beide scenario’s ooit het geval zal worden. Wat we ook weten, is dat de cryptovaluta en de blockchain veel dingen mogelijk maken die in het verleden uitgesloten waren. Zoals een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG), het anders organiseren van hernieuwbare energie, maar ook het delen van big data zonder dat hier enorm veel kosten aan verbonden zijn. En we staan nog in het ochtendgloren, want de eerste concrete toepassingen worden nu pas echt opgezet.

Cryptocurrencies zijn niet meer weg te denken. Vandaar dat Aziatische landen mondjesmaat de blockchaintoepassingen zijn gaan reguleren en accepteren en vandaar dat de Europese banken samen zijn gaan werken met aanbieders zoals Ripple (XRP).

Welke cryptocurrency moet ik echt in de gaten houden?

Er wordt vaak gekeken naar de grote top drie. Dit zijn de drie cryptocurrencies die de grootste marktkapitalisatie hebben en die daarmee het meest waard zijn. Dit zijn, in volgorde van grootte:

Wij raden je echter vooral aan om te kijken naar de cryptovaluta waar jij zelf iets mee hebt. Als  je in de financiële sector werkt, zul je waarschijnlijk meer feeling hebben met Ripple, en voorstanders van het Internet of Things zullen juist IOTA volgen en gamers zullen waarschijnlijk Enjin (ENJ) of Tron (TRX) interessanter vinden.

Waarom we dit aanraden? Omdat naast het spreiden van de risico’s, interesse in de markt en de ontwikkelingen ook belangrijk is, en dat wordt vaak vergeten. Dit maak je makkelijker door de munten in de gaten te houden waar jij ook écht iets mee hebt.