Triaconta Weekly #248

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Wat is Curve DAO en LIdo DAO?

Bundel prestaties
Eindelijk wat beweging in de markt, maar helaas gaat het flink de verkeerde kant op. De bundels leveren deze week een deel van de jaarwinst weer in. Tijdens de speech van Powell afgelopen dinsdag werd duidelijk dat de rente in Amerika hoger dan 5% zal gaan stijgen om de inflatie in te perken en zelfs 6% zou dit jaar bereikt kunnen worden. Volgende week krijgen we op dinsdag 14 maart de CPI (inflatiecijfers) en de week daarna het definitieve rentebesluit van de FOMC op woensdag 22 maart. Hierbij speelt de ontwikkeling van de werkgelegenheid in de VS een grote rol. Omdat vandaag bleek dat de historisch lage werkloosheid nog verder gedaald is, kan de FED de rente verder verhogen zonder de economie te schaden. We verwachten deze maand dus veel meer beweging op en neer voor Bitcoin en de hele crypto markt. Voorlopig heeft Bitcoin technisch gezien steun gevonden bij het 200-daags voortschrijdend gemiddelde op $19.700 (€18.500) en is inmiddels teruggekeerd boven de $20k.

Big3:
1 Maand: -7.96% | 7D: -9.40% | 24H: -9.40%

Top30:
1 Maand: -19.69% | 7D: -18.55% | 24H: -11.17%

Penny:
1 Maand: -25.09% | 7D: -25.74% | 24H: -15.61%

DeFi:
1 Maand: -22.90% | 7D: -23.00% | 24H: -13.33%

Winnaars & Verliezers
De minst gedaalde munt deze week is XRP (-1.5%) op goed nieuws over de rechtszaak waar de rechter een belangrijke getuige voor de SEC heeft afgewezen. Marktgiganten Bitcoin (-12%) en Ethereum (-12%) doen het even slecht terwijl een groot deel van de altcoin markt 20-30% gedaald is in slechts enkele dagen tijd. BNB (-7%), Cosmos (-9%) en Cardano (-10%) doen het relatief goed.

Wat is Curve DAO en Lido DAO ?

Bij de laatste revisie zijn de Curve DAO en de Lido DAO tokens toegevoegd aan de DeFi bundel. Curve en Lido zijn allebei gedecentraliseerde autonome organisaties of DAO op de Ethereum blockchain. Een Decentralized Autonomous Organization (DAO) is een nieuwe organisatievorm die mogelijk wordt gemaakt door blockchain technologie. Deze nieuwe bedrijfsvorm heeft geen centraal bestuur maar laat het beheer en de besluitvorming over aan de tokenhouders. Hoe deze processen verlopen is vastgelegd in smart contracts op dezelfde blockchain.

Door de directe inspraak en het stemrecht over alle aangelegenheden voelen token houders zich nog meer verbonden met de DAO dan aandeelhouders met een bedrijf geleid door een raad van bestuur en alleen gecontroleerd door aandeelhouders. Omdat elke stemming zichtbaar is op de blockchain is elke stem openbaar en telt ook de reputatie van de kiezer mee in zijn besluit. Alles bij elkaar zorgt het voor meer interactie en samenwerking tussen de “eigenaren” wereldwijd en het ontstaan van een gemeenschap die samenwerkt om aan een visie te bouwen naast de wens om daar ook geld mee te verdienen.

Wat is Curve
Curve.fi is een gedecentraliseerde exchange voor stablecoins gelanceerd in 2020. Het platform verdient geld door een bescheiden vergoeding te vragen over transacties, die betaald worden aan de liquiditeitsverschaffers. Curve verzorgt liquiditeit voor meerdere stablecoin lending pools op Aave en heeft een Synthetix USD pool voor de uitwisseling van sUSD met andere stablecoins. De CRV is het governance (bestuur) token van de Curve DAO organisatie.

Wat is Lido
Lido.fi is een liquid staking oplossing voor proof-of-stake (POS) blockchains. Bij staking staan normaal gesproken de tokens en daarmee de waarde vast terwijl bij liquid staking de tokens wel vast staan maar de waarde nog ingezet kan worden in andere DeFi toepassingen zoals bijvoorbeeld Yearn.Finance. Lido werkt voor meerdere grote blockchains zoals Ethereum, Polygon en Solana. De LDO is het governance (bestuur) token van de Lido DAO organisatie.

Beide projecten zorgen voor efficiënter handelsverkeer door liquiditeit samen te brengen op hun platform. Voldoende liquiditeit betekent dat als iemand wil verkopen er voldoende kopers zijn voor die hoeveelheid en andersom. Zonder liquiditeit kan de prijs sterk fluctueren door een grote individuele aan- of verkoop en dat is niet in het belang van de meeste handelaren die een actuele marktprijs willen betalen of ontvangen zonder op te hoeven letten hoeveel de ene beurs afwijkt van een andere beurs.

DeFi is de toekomst
De groei en innovatie in de DeFi sector is de afgelopen jaren aanzienlijk geweest en toont een nieuwe manier van het aanbieden van financiële diensten aan een veel grotere groep mensen op de wereld. DeFi gaat de financiële sector zeker veranderen maar bevindt zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling met uitdagingen op het gebied van regelgeving, schaalbaarheid en veiligheid. Zowel Lido als Curve vervullen een belangrijke functie in de huidige DeFI sector en hanteren verdienmodellen die winst genereren voor de tokenhouders. Op Lido is vooral veel Ethereum vastgelegd en dus is dit token afhankelijk van de prijsontwikkeling van Ethereum terwijl Curve in het algemeen profiteert van de vraag naar en het gebruik van stablecoins.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen