Triaconta Weekly #246

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Revisie
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin beweegt zijwaarts rond $24.000, maar blijft dicht bij zijn recente top. De angst voor een recessie is aanzienlijk afgenomen en beleggers zijn over het algemeen positief over de komende zes maanden. De PennyStock bundel passeert de DeFi bundel als de best presterende bundel van het jaar en volgende week zullen we de samenstelling van de bundels herzien.

Big3:
1 Maand: +3,05% | 7D: +0,25% | 24H: +0,55%

Top30:
1 Maand: +9,20% | 7D: +2,55% | 24H: +0,04%

Penny:
1 maand: +20,65% | 7D: +6,43% | 24H: -1,41%

DeFi:
1 Maand: +15,21% | 7D: +1,51% | 24H: +1,27%

Winnaars & Verliezers
Ankr (+44%) heeft deze week belangrijke overeenkomsten bekend gemaakt o.a. met Microsoft. De Chinese Ethereum concurrent Neo (+31%) doet goede zaken na bekendmaking van versoepelingen van de regels in Hong Kong. Yearn.finance (+25%) stijgt waarschijnlijk door geruchten dat Ethereum staking aangeboden gaat worden op dit platform. Er zijn een paar dalers deze week. Fantom (-12%) en Polygon (-11%) leveren wat winst in en na de AI hype wordt winst genomen op Jasmycoin (-11%).

Revisie

De crypto markt is voortdurend aan het veranderen en Triaconta wijzigt hiervoor volgende week de samenstelling van de standaard bundels. Heb je automatische revisie gekozen op je bundel dan worden de onderstaande wijzigingen ook toegepast op je bundel. Blijf actueel en zet revisie ook aan op jouw bundel.

De markt vindt altijd weer nieuwe en betere projecten dus na drieënhalf jaar valt helaas Tezos (XTC) uit de Top 30. Ook nemen we alweer afscheid van Chiliz (CHZ). De token heeft ondanks de stijgende markt niet of nauwelijks in prijs bewogen. Nieuwkomer Aptos (APT) is nu het 3e token qua omzet na Bitcoin en Ethereum. Samen met de andere nieuwkomer Lido DAO (LDO) heeft het voldoende marktkapitalisatie gekregen voor een plaats in onze Top 30 bundel.

In de Penny Stock bundel nemen we afscheid van Just (JST) vanwege de tegenvallende omzet en dalende prijs. Het gewicht blijft toch liggen bij het layer 1 netwerk Tron (TRX) waar Just op draait en het gedaalde vertrouwen in stablecoins raakt natuurlijk ook USDJ en dus Just. We vervangen ook Reef (+17% sinds revisie) alweer omdat omzet bepalend is in deze bundel. Nieuwkomer Oasis Network (ROSE) volgen we al een tijdje en heeft nu voldoende omzet om toegevoegd te worden aan de PennyStock. De andere toevoeging is oude bekende Hedera (HBAR) die “helaas” in mei 2021 deze bundel moest verlaten vanwege een te hoge prijs ($0.30). Door algemene marktontwikkelingen zakte de prijs een jaar later onder de $0.10. Op dit moment zien we de prijs en omzet weer toenemen en willen we de munt nog een keer opnemen in de bundel.

In de DeFi bundel is alleen plaats voor de top 10 dus moest in december 2022 Lido DAO plaatsmaken voor Synthetix. Vanaf januari is Lido DAO echter zo populair geworden dat we dit project weer gaan opnemen in de DeFi bundel ten koste van Synthetix (+33% sinds revisie). Ook Thorchain (RUNE) is als groot wisselkantoor gedaald in marktkapitalisatie en wordt vervangen door Curve DAO (CRV), een decentrale beurs gespecialiseerd in stablecoins, die flink profiteert van de snel veranderende voorkeuren in de markt voor de vele nieuwe stablecoins.

Marktoverzicht

Microsoft kondigde aan samen te werken met Ankr om bedrijven en organisaties te helpen die toegang nodig hebben tot data uit een blockchain via nodes van Ankr. De dienst zal binnenkort beschikbaar zijn op Microsoft’s Azure marktplaats. Verder ondertekende Tencent Cloud een Memorandum of Understanding (MOU) om een volledige suite van blockchain API-diensten te ontwikkelen voor Web3-projecten op Ankr en ten slotte werd bekend dat. Ankr samenwerkt met @Storj om node snapshots als dienst aan te bieden via het nieuwe Chainsnap platform. Ankr is meteen de best renderende munt van de PennyStock bundel.

Google is een validator geworden van het Tezos-netwerk. In de Google cloud computing omgeving kunnen nu, na eerder nodes van Ethereum en Solana te hebben ondersteund, ook Tezos nodes worden neergezet. Integratie van tech giganten met blockchain projecten is altijd goed voor het vertrouwen en zet andere bedrijven aan om ook de mogelijkheden te onderzoeken. Uiteraard is dit ook goed nieuws voor Tezos.

Elektriciteit in IJsland is zeer goedkoop en in overvloed aanwezig door de aanwezigheid van vulkanen en watervallen. Met een gemiddelde temperatuur in juli van 14 graden is het ook een stuk kouder dan in Nederland. Bitcoin mining is er dus populair geworden en het kleine eiland levert inmiddels 1.3% van de Bitcoin hashrate. Naast lokale bedrijven hebben ook grote Amerikaanse Bitcoin miners als Bitfury, Hive en Genesis deze locatie ontdekt. Nummer één in Europa blijft Noorwegen, een land dat net als IJsland volledig draait op hernieuwbare energie.

De langverwachte metaverse van Shiba Inu wordt zeer waarschijnlijk volgende week gelanceerd. Shibarium is gemaakt om het Shiba Inu netwerk naar een nieuw niveau te tillen door het mogelijk te maken om er dApps en slimme contracten op te draaien en grote hoeveelheden snelle en goedkope transacties te doen die op de Ethereum blockchain soms tot problemen leiden. Het belangrijkste voor ons is dat Shibarium gaat helpen om massa’s Shib tokens te vernietigen. Een deel van de transactiekosten wordt namelijk verbrand en een toename van het aantal transacties zorgt dus voor een toename van het aantal Shib tokens dat permanent uit de circulatie gehaald wordt.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.