Triaconta Weekly #239

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Wat is Reef?

Bundel prestaties
Het lijkt wel voorjaar in Nederland en het nieuwe jaar begint ook voor de crypto markt bijzonder goed. Verschillende economen verwachten deze zomer een einde aan de renteverhogingen van de Europese Centrale Bank en beurzen lopen meestal een half jaar vooruit. De meeste lonen in Nederland stijgen en het prijsplafond op de energiekosten geeft ook crypto beleggers blijkbaar weer ruimte om wat bij te kopen. De opleving pakt goed uit voor de Bundels die deze eerste week van 2023 allemaal weer eens een lekker positief rendement laten zien.

Big3:
1 Maand: -4.08% | 7D: +3.38% | 24H: 0.13%

Top30:
1 Maand: -16.52% | 7D: +8.82% | 24H: -1.63%

Penny:
1 Maand: -21.55% | 7D: +8.08% | 24H: -2.02%

DeFi:
1 Maand: -12.99% | 7D: +11.54% | 24H: -2.36%

Winnaars & Verliezers
Fetch.AI (+39%) heeft de allerbeste week met zijn missie om kunstmatige intelligentie en machine learning naar Web3 te brengen. Lido DAO (+38%) is concurrent Maker net gepasseerd in de hoeveelheid crypto die is vastgelegd op het DeFi platform. Solana (+37%) stuitert flink omhoog deze week maar was ook wel heel erg gedaald in de 2e helft van vorig jaar. Jasmycoin (+26%) en Near Protocol (+20%) geven de PennyStock en DeFi bundel een extra duw omhoog. We gaan natuurlijk volgen of deze stijgingen ook doorzetten. Een goede week is helaas nog geen trendbreuk.

Wat is Reef ?

Reef token is de cryptocurrency van Reef finance wat de beste DeFi oplossing probeert de combineren op een simpel en vooral gebruikersgericht platform. Reef is sinds de december revisie onderdeel van de PennyStock bundel.

Wie is Reef Finance?
Denko Macheski, CEO van Reef ziet veel toekomst in DeFi maar zag vooral veel onnodige complexiteit die kan leiden tot gebrek aan veiligheid en transparantie. Ook zag hij het probleem alleen maar groter worden door de toename van verschillende blockchains en projecten die niet of nauwelijks met elkaar konden communiceren. Bij Reef ligt de focus dus volledig op simpele toegang tot DeFi en de interoperabiliteit met andere blockchains.

Reef Technologie
Reef Finance begon als DeFi parachain op Polkadot (DOT) en heeft sinds november 2021 een eigen blockchain tegenwoordig onder de naam Reef door de uitbreidingen met NFT’s & Gaming. Reef is gebouwd met Substraat, een ontwikkelplatform waarmee je makkelijk en betrouwbaar moeilijke dingen kan bouwen zoals verbindingen met andere blockchains tegen lage kosten en met een onbeperkte schaalbaarheid. Reef bestaat uit meerdere samenwerkende onderdelen.

De Global Liquidity Aggregator kan verbinding maken met grote crypto handelsplatformen en decentrale beurzen om alle orders bij elkaar te brengen. De Smart Yield Farming Aggregator laat gebruikers via Reef hun crypto vastzetten op andere platformen en hiervoor een beloning ontvangen. Dit is risicovol maar blijft populair in de crypto sector.
Reef ontwikkelt ook een paar revolutionaire combinaties van AI en machine learning toegepast op DeFi. De AI Personalized Smart Engine probeert net als wij allemaal uit de combinatie van harde cijfers, social media en nieuws bruikbare inzichten te creëren en dat op maat te maken voor de gebruiker om hem te ondersteunen bij het nemen van beslissingen (Augmented Decision Making) wat dan moet leiden tot objectief en succesvol portfolio beheer (Smart Asset Management).

Reef prijs
Reef deed in september 2020 hun Initial Coin Offering en verkocht 4 miljard tokens voor een gemiddelde prijs van $0.00095. De hoogste prijs betaald voor het Reef token is $0.05 op 15 maart 2021. 2022 was geen goed crypto jaar en Reef was daarop geen uitzondering. De huidige koers is rond de $0.0025 of 95% onder die allerhoogste koers. Technisch gezien vaak een goed moment om in te stappen, en een mogelijke reden voor het hoge handelsvolume van deze munt. Reef doet het ook beter dan vergelijkbare projecten als Orion Protocol en Acala Network. Het is vrij logisch te bedenken dat de prijs van Reef gaat stijgen als het aantal gebruikers groeit en hun klanten meer gebruik maken van het platform. Zolang Reef zich blijft bezighouden met het samenbrengen van nieuwe en bestaande DeFi mogelijkheden van andere platforms en nog meer partners vindt die het Reef platform willen combineren of integreren met hun eigen financiële dienstverlening komt dat helemaal goed.