Triaconta Weekly #237

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Wat is Chiliz ?

Bundel prestaties
Gunstige inflatiecijfers duwen vooral marktleider Bitcoin relatief hoger. Bitcoin dominantie stijgt boven de 41%. Zowel de Amerikaanse als de Europese en de Engelse bank besloten tot een minder snelle stijging van de rente namelijk 0.5% in plaats van 0.75%. Rentes op spaarrekeningen blijven bedroevend laag op 0.25% terwijl men voor een hypotheek als snel ruim 4% betaalt. Er waren geen stijgers in de Top 30, ThorChain in DeFi en Tron in Penny Stock. De particuliere markt is voorzichtig en afwachtend terwijl grote investeerders nog wel langzaam hun posities uitbreiden met als Top 3 Bitcoin, Ethereum en XRP.

Big3:
1 Maand: -2.34% | 7D: -4.70% | 24H: -4.75%

Top30:
1 Maand: -9.37% | 7D: -9.89% | 24H: -5.34%

Penny:
1 Maand: -7.74% | 7D: -9.78% | 24H: -5.24%

DeFi:
1 Maand: -8.73% | 7D: -9.44% | 24H: -6.90%

Winnaars & Verliezers
Digibyte (+17%) stijgt door nieuws over een samenwerking tussen Shell en DigiCorp Labs in een toepassing gebouwd op de Digibyte blockchain. Met Qtum (+7%) kon je op een grote crypto beurs NFT’s winnen rond de WK kwartfinale. Defi-platform Flamingo draait op NEO (+3%) en komt binnenkort ook met een FUSD stablecoin. Het blijft lastig om een betrouwbare stablecoin in stand te houden zo merkt Waves (-19%) wiens stablecoin USDN nog maar $0.55 oplevert. Flow (-16%) zakt onder $1 door tegenvallende NFT handel op het hiervoor gespecialiseerde platform. Doge (-15%) daalt voor een tweede week op rij en is zijn maandwinst weer kwijt.

Wat is Chiliz ?

Recent toegevoegd aan de Top 30 Bundel is de eigen munt van het Socios fan engagement platform. De fans kopen specifieke fan tokens om hun club te steunen en voor de bijbehorende extra interactie mogelijkheden in merchandise of VIP ervaringen. De eerste Nederlandse club met een eigen fan token is sinds juni 2021 Fortuna Sittard. Hiermee konden fans meebeslissen over het design van de spelersbus. Bij Juventus kon je met fan tokens de muziek bepalen na een doelpunt. Het is een innovatieve manier om fans wereldwijd meer te betrekken bij een club.

Chiliz voor beleggers
Een van de voornaamste redenen waarom beleggers voor Chiliz kiezen, is om minder afhankelijk te zijn van de ups en downs van de cryptomarkt. Met de typische lange termijn gehechtheid van trouwe fans aan teams, spelers of entertainers is er een stabiele basis onder de prijs. De keuze van bijna alle grote clubs voor fan tokens op dit platform is ook een belangrijke reden. Fan tokens kunnen alleen gekocht worden voor eerder gekochte Chiliz tokens. Het is de verwachting dat steeds meer clubs mee gaan doen en bestaande deelnemers meer met de interactie mogelijkheden gaan doen. Dit zal zorgen voor een blijvende groei in de vraag naar fan tokens en de daarbij behorende vraag naar Chiliz. Door de groeiende bekendheid van het Chiliz token wordt er natuurlijk ook druk gespeculeerd en kan de prijs tijdelijk zeer beweeglijk zijn rondom grote gebeurtenissen op sportgebied zoals het WK voetbal. Dat geeft de lange termijn belegger af en toe mooie koopkansen.

Bizar ?!
Crypto is er uiteindelijk voor iedereen, ook voor de grootste sceptici. Donald Trump lanceerde deze week zijn eigen NFT collectie op Polygon (MATIC). Veel mensen hoopten bij de “grote aankondiging” van de voormalige president dat bijvoorbeeld zijn running mate voor de verkiezingen van 2024 bekendgemaakt zou worden. De NFT collectie van Trump met bijvoorbeeld plaatjes van hem als Superheld kwam als een totale verrassing. Trouwe fans hebben ervoor gezorgd dat de collectie van 45.000 kaarten inmiddels volledig is uitverkocht.