Triaconta Weekly #235

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Revisie
  • Wat is Quant?

Bundel prestaties
Het is alweer december. De inflatie piek lijkt achter de rug met dalende prijzen in Nederland, Duitsland en België. Ook de Amerikaanse FED is voor het eerst weer positiever over de economie en ziet ruimte om het tempo van renteverhogingen te matigen. De crypto markt als geheel stijgt voor een tweede week al zijn er wel veel verschillen. De bundels profiteren van hun gespreide investering en stijgen licht. DeFi profiteert flink van het vertrouwen in Fantom, die wij in september toegevoegd hebben in deze bundel.

Big3:
1 Maand: -21.39% | 7D: 1.87% | 24H: -1.93%

Top30:
1 Maand: -22.56% | 7D: 3.23% | 24H: -0.78%

Penny:
1 Maand: -26.04% | 7D: 2.45% | 24H: -1.07%

DeFi:
1 Maand: -22.53% | 7D: 9.00% | 24H: 0.76%

Revisie
De crypto markt is voortdurend aan het veranderen en Triaconta wijzigt hierdoor volgende week de samenstelling van de standaard bundels. Heb je automatische revisie gekozen op je bundel dan worden de onderstaande wijzigingen ook toegepast op je bundel. Blijf actueel en zet revisie ook aan op jouw bundel.

We nemen voorlopig afscheid van de gaming tokens Axie Infinity en Decetraland. Het aantal gebruikers loopt terug en de omzet daalt waardoor ze buiten de Top 30 vallen. De nieuwe rijzende ster is Quant wat al bestaat sinds 2018 maar sinds mei van dit jaar opvallend aan het stijgen is en zo een plaats veroverd in de Top 30. Hieronder meer over Quant.

Het WK voetbal in volle gang duwt Chiliz eindelijk voldoende omhoog voor een plaats bij de beste 30. Chiliz is de eigen munt van het Socios fan engagement platform. Socios is een zeer succesvolle marktplaats voor fantokens die je verbinden met je favoriete (voetbal-)team, sporter, of entertainer.

De Penny Stock bundel krijgt R.E.E.F., een Reliable, Extensible, Efficient, and Fast blockchain die veel volume heeft met een nog lage marktkapitalisatie. Een ideale aanwinst voor deze bundel. Reef draait op zijn eigen netwerk maar is compatible met de Ethereum Virtual Machine en kan alle smart contracts van Ethereum goedkoper en sneller draaien. Hoog volume betekent ook dat de blockchain steeds meer wordt gebruikt. Dit geldt helaas in tegengestelde zin voor het Spell token die hierdoor uit de bundel vertrekt.

In de DeFi bundel is alleen plaats voor de top 10 dus moet Lido DAO plaatsmaken voor een oude bekende Synthetix. Tot oktober 2021 was deze munt al een keer onderdeel van deze bundel. Sinds het vertrek uit de bundel is de prijs van SNX meer dan 80% gedaald maar het project flink gegroeid. Ze zijn inmiddels partner van Thorchain, werken samen met Curve Finance en maken voor hun stablecoin gebruik van Chainlink oracles. De SNX token kreeg een laatste duw naar beneden door de val van de FTX beurs en lijkt nu zeer aantrekkelijk geprijsd.

Wat is Quant?
Quant Network is de uitvinder van Overledger OS, een blockchain-besturingssysteem dat gebruikers in staat stelt om met meerdere verschillende blockchains tegelijk te communiceren. Het is de bedoeling dat Overledger OS het Windows of macOS wordt van het toekomstige netwerk van blockchains. Overledger OS kan ook reeds bestaande bedrijfsadministraties verbinden met blockchains. Quant is een van de weinige tokens die nu al voldoet aan de ISO 20022 standaard voor financiële data uitwisseling wat vanaf 2025 de opvolger is van het huidige SWIFT en absoluut noodzakelijk is om te communiceren met de huidige financiële systemen.

Wie is Quant ?
Oprichter Gilbert Verdian (CEO) is al meer dan twee decennia actief in de beveiligingsindustrie voor Mastercard, de Federal Reserve, BP en HSBC bank. Hij is ook de oprichter van de, in 57 landen aangenomen, Blockchain ISO Standard TC307 voor standaardisatie en dus vereenvoudigde interoperabiliteit van blockchain technologie. Hij kreeg het idee voor Quant terwijl hij werkzaam was in de gezondheidszorg en de problemen zag die veroorzaakt werden door patiëntgegevens. die verdeeld waren over te veel verschillende systemen bij verzekeraars, ziekenhuizen en lokale zorgverleners.

Waarom Quant ?
Het Quant Network wordt inmiddels door velen gezien als de ideale plaats voor Stablecoins en CDBC’s – digitale euro’s, dollars en andere valuta zoals in de toekomst uitgegeven gaan worden door centrale banken. Quant presenteerde deze toepassing in oktober op Sibos, de grootste conferentie voor financiële dienstverleners en test al vanaf januari dit jaar een CDBC met de Bank of England. En er zijn niet alleen voordelen voor de banken. Met Quant is het mogelijk alle informatie te verzamelen die nodig is voor de regelgeving inzake witwassen en “ken uw klant”, terwijl de transacties geanonimiseerd zijn, zodat de privacy van de klant niet in het gedrang komt.

Quant tokenomics ?
Quant heeft een gelimiteerde oplage van slechts 14,6 miljoen tokens waarvan 90% al in circulatie is. Om het Overledger OS te gebruiken, moet je in Quant betalen voor elke interactie, wat een waarde creëert voor het Quant token. Uniek voor Quant Network zijn de licenties voor het gebruik van Overledger OS. Ook deze moeten betaald worden met het Quant token en blijven geblokkeerd waardoor het beschikbare aantal tokens zal dalen. Ten slotte worden Quant tokens in de schatkist beheerd door de token houders zelf en niet door oprichters of ontwikkelaars.

Quant toekomst ?
Ontwikkeling van zogenaamde Multi-Chain applications is moeilijker dan de huidige decentrale Apps die maar op 1 blockchain functioneren. De mogelijkheden zijn echter gigantisch voor alle toepassingen die een integratie vereisen van data en diensten van verschillende systemen. De samenwerking met Oracle en Amazon WS geeft Quant toegang tot de grote groep bedrijven die kunnen profiteren van het Quant Network. Quant is geïntegreerd in het Oracle Blockchain Platform. De nadruk op naleving van wereldwijde financiële regelgeving van met name de FATF voedt de geruchten dat Quant al met de Amerikaanse overheid samenwerkt aan de digitale dollar. Wij kunnen dat helaas nog niet bevestigen.