Triaconta Weekly #234

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De totale marktkapitalisatie van digitale activa is deze maand gedaald tot onder de 800 miljard dollar, een niveau dat sinds begin 2021 niet meer is voorgekomen. De prijzen mogen fluctueren maar de crypto projecten blijven doorontwikkelen, melden samenwerkingen en proberen aan te sluiten bij nieuwe financiële wetgeving. De grote crypto projecten zien wij goedkoop opgepikt worden door hen die vermoeden dat de bodem van deze marktcyclus dichtbij is of al neergezet is. Het vertrouwen in een gunstige en snelle prijsontwikkeling van crypto is dit jaar zeker gedaald maar het vertrouwen in de technologie en zijn toepassing wereldwijd groeit gewoon door. We zien elke crisis de focus van beleggers meer en meer verplaatsen van de pure speculatie naar munten met in de praktijk werkende toepassingen.

Big3:
1 Maand: -18.07% | 7D: -4.20% | 24H: 1.93%

Top30:
1 Maand: -19.68% | 7D: -9.15% | 24H: 1.29%

Penny:
1 Maand: -21.15% | 7D: -10.24% | 24H: -0.02%

DeFi:
1 Maand: -26.00% | 7D: -9.21% | 24H: 1.13%

Winnaars & Verliezers
Positief deze week zijn Lido Dao (+6%), die nu ook op Coinbase genoteerd is, ThorChain (+5%), Axie Infinity (+5%), JasmyCoin (+4%) en Hedera (+3%). Een flink deel van de crypto handel is verschoven naar decentrale platformen wat de DeFi sector gaat helpen om uit het dal te komen. De markt blijf pessimistisch over mogelijke dumping van grote hoeveelheden Solana (-18%). Play to earn verliest gebruikers en omzet in Decentraland (-15%). Het is nog geen Black Friday maar flinke korting bij aankoop van Top 30 projecten Cosmos (-13%), Polygon (-13%) en Near Protocol (-14%).

Marktoverzicht
Elke dag 1 hele Bitcoin kopen. Het is het nieuwste voornemen van President Bukele van El Salvador. Een soort dollar cost averaging op de schaal van een land. Met de huidige prijs, de grote beweeglijkheid en natuurlijk een optimistische verwachting van de toekomst voor Bitcoin en El Salvador is dit een passende strategie.

Op de zesde jaarlijkse Swell conferentie van Ripple heeft CEO Brad Garlinghouse onthuld dat er inmiddels $30 miljard aan crypto en fiat betalingen verwerkt zijn via RippleNet en het bedrijf na Europa nu ook actief is met XRP in Afrika. De nieuwe partner MFS is de grootste dienstverlener in Afrika voor mobiele betalingen en Ripple gaat met XRP de grensoverschrijdende betalingen verbeteren. Afrika vertegenwoordigt op dit moment 70% van alle real-time betalingen met de mobiele telefoon in de wereld. Hiermee is Ripple actief met RippleNet en XRP in 40 landen.

Cardano oprichter Input Output Global investeert 4,5 miljoen dollar in het onderzoekscentrum voor blockchain van de universiteit van Edinburgh. Het centrum zal universitaire studenten en onderzoekers in staat stellen meer aandacht te geven aan fundamenteel onderzoek en ook onderzoekers die buiten de blockchain technologie werken de mogelijkheden geven om dit veld te verkennen. Cardano steunde al vaker onderzoek en ontwikkeling ongeacht de marktomstandigheden en blijft nauw verbonden met de academische wereld.