Wat is Cardano coin? Cardano is een gedecentraliseerd open source project van Charles Hoskinson (een medeoprichter van Ethereum), bedoeld als verbetering van Ethereum. Het is een smart contract platform dat in 2017 gebouwd is om altijd flexibel en schaalbaar te blijven. Het bestaat uit een blockchain laag met ADA als cryptocurrency om snel betalingen te verwerken en een aparte laag voor berekeningen om smart contracts op te laten draaien. Het is het eerste blockchain platform met een wetenschappelijke achtergrond, waarbij elke aanpassing besproken, getest, en geaccepteerd wordt door een groot netwerk van wetenschappers.

Cardano kopen
Cardano kopen

Hoge kwaliteit en flexibele softwareontwikkeling

De roadmap (document met voorgenomen ontwikkelingen) van Cardano is een levend document wat voortdurend door alle belanghebbende verder ingevuld wordt. Dit geeft de ontwikkelaars van ADA de mogelijkheid om nieuwe functionaliteiten van andere cryptocurrencies toe te voegen aan het Cardano platform. Na overleg en (meestal) verbetering van het onderdeel wordt de aanpassing in de vorm van demo’s gepresenteerd en pas na uitgebreide test en acceptatie geïntegreerd in Cardano. Dit proces resulteert in zeer hoge kwaliteit software.

45 miljard ADA

Cardano maakt voor verificatie van transacties gebruik van het proof-of-stake (POS) model. Het aantal ADA in bezit bepaalt de kans dat je een blok transacties mag verwerken en de beloning in ADA krijgt.

Type Public blockchain
Maximum aantal 45.000.000.000 ADA
Huidige omloop 31.000.000.000 ADA
Verwachte omloop in 2050 42.035.259.578 ADA
Consensus algoritme Proof of Stake
Emissie nieuwe ADA Inflatie 2.25%
Emissie toekomst daalt 5% per jaar
Verwachte laatste uitgave 2140
Bloktijd 20 seconden

Wat zijn Cardano Foundation, IOHK en Emurgo

Het is de bedoeling dat het Proof Of Stake model verder ontwikkelt wordt als een stemsysteem waarbij gebruikers mee kunnen beslissen over de verdere ontwikkeling. Op dit moment worden alle besluiten nog genomen door de Cardano Foundation. Softwareontwikkeling vindt plaats door IOHK en marketing door Emurgo. De foundation is een onafhankelijke organisatie gevestigd in Zwitserland en houdt toezicht op de ontwikkeling van Cardano en zijn ecosysteem. IOHK is opgericht door Charles Hoskinson en Jeremy Wood en is een apart tech bedrijf wat bijvoorbeeld ook werkt aan Ethereum Classic (ETC). Emurgo is geregistreerd in Tokio en werkt als zakenpartner aan de adoptie van Cardano. Het is een commercieel bedrijf wat investeert in start-ups en projecten ondersteunt waarin Cardano wordt toegepast.

Het perfecte platform

Tot nu toe is Cardano meer bezig met het ontwikkelen van het perfecte platform voor de toekomst, dan met de marketing en adoptie. Er zijn nog weinig spraakmakende partnerships gesloten. Cardano is geïntegreerd in Metaps Plus, een van de grootste betaalplatformen in Zuid-Korea, met toegang tot 33.000 winkels. In de toekomst wil Cardano een rol gaan spelen in de markt voor User Issued Assets zoals Security Token Offerings. Wel slim van Cardano is dat alle huidige Ethereum dApps ook kunnen draaien op het Cardano netwerk.

Waar kan ik het kopen?

Triaconta heeft een samenwerking met verschillende betrouwbare aanbieders van Cardano. Je profiteert daarmee van een voordelige Cardano koers, kunt altijd voldoende ADA kopen en verkopen, en je hoeft niet zelf een Exchange account te openen en een wallet te installeren. Ook hoef je niet eerst Bitcoin te kopen om Cardano mee te kopen. Je kunt in euro’s betalen met iDeal, Bancontact of bankoverschrijving en je Cardano worden door ons veilig voor jou opgeslagen. Kopen en verkopen is 24 uur per dag en 7 dagen in de week mogelijk.