Hoe werkt Verge? Hoewel Bitcoin financiën opnieuw heeft gedefinieerd via zijn vertrouwde peer-to-peer betalingsnetwerk, blijft privacy een van de belangrijkste ontwerpfouten. Het openbare blockchain-grootboek toont saldi en transactie geschiedenis; waardoor het nut voor bedrijven of grote particulieren in gevaar komt. Privacyschendingen en hack pogingen zijn onvermijdelijk met dit niveau van transparantie.

Verge Kopen
Verge Kopen

Hoe werkt Verge privacy?

Terwijl de meeste privacymunten het probleem proberen op te lossen door middel van cryptografische technieken, richt Verge zich al op privacy wanneer gebruikers verbinding maken met het netwerk. Het maakt gebruik van TOR en I2P om de IP-adressen en locaties van gebruikers te verbergen voor echt anonieme transacties. Met een bloktijd van 30 seconden ondersteunt Verge tot 100 transacties per seconde. De langverwachte RSK-implementatie kan dit cijfer verhogen naar 2000 transacties per seconde, waardoor het ver voorloopt op de toonaangevende privacy munt, Monero. Ten slotte zijn de kosten gekoppeld aan een kleine 0,1 XVG per transactie, waardoor Verge ideaal is voor dagelijks gebruik en kleine transacties.

Technische ontleding

Verge heeft een unieke benadering gekozen voor het vrijgeven van technische informatie over het project. In plaats van een whitepaper uit te brengen, heeft Verge een ‘black paper’ gepubliceerd, die functioneel identiek is, maar cooler en meer ‘anoniem’ klinkt. De black paper van Verge biedt echter een overvloed aan gegevens over de technische architectuur van het project. Hoewel de algemene toon van het black paper toegankelijk is voor minder technisch ervaren lezers, is de diepgaande informatie die wordt verstrekt over de uitvoering van de anonimatietechniek die Verge gebruikt complex.

Veilig verzenden

Verge gebruikt een variant van het Diffie-Hellman-protocol om informatie veilig te verzenden. Ze noemen dit het Elliptic-curve Diffie-Hellman-algoritme (ECDH). Met dit model kunnen twee personen die elkaars openbare sleutels kennen, een ‘shared secret’ berekenen dat niet kan worden gedupliceerd of aan een van beide sleutels worden gekoppeld.

Met Verge kunnen verzenders onbeperkt eenmalige bestemmingsadressen maken namens de ontvangers via een methode die stealth-adressering wordt genoemd. Deze adressen kunnen alleen worden geopend door de ontvanger en kunnen niet worden gekoppeld aan de verzender.
Opgesplitst in eenvoudige termen, stelt het Verge-model verzenders in staat om een output op de Verge-blockchain te creëren die door de ontvanger kan worden gevonden – de ECDH-cryptografie methode stelt ontvangers in staat om het “shared secret” gekoppeld aan een bepaalde transactie te berekenen en op te halen.