Hoe werkt VeChain? VeChain (VET) begon in de eerste plaats als een supply chain-bedrijf in de blockchain, maar is sindsdien uitgegroeid tot een volwaardig DApp-platform.

Vechain Kopen
Vechain Kopen

Transparantie in de Supply chain

VeChain maakt gebruik van een mix van blockchain-technologie en hun zelf ontwikkelde smart-chip om producten gedurende hun levenscyclus te volgen. Deze slimme chip kan worden geïmplementeerd in verschillende IoT-producten zoals NFC-chips, RFID-trackers of QR-codes. Hoewel dit misschien niet de meest interessante technologie lijkt, speelt het een belangrijke rol bij het waarborgen van productkwaliteit in alle industrieën. Laten we de sector luxegoederen als voorbeeld nemen.

De luxegoederen industrie heeft veel last van namaak artikelen. Met een product als een Louis Vuitton portemonnee die verschillende keren tijdens de productie en distributie wordt verstuurt, moet je erop kunnen vertrouwen dat elk bedrijf in de keten vóór je iets authentieks verstuurd. VeChain vult met hun blockchain oplossing de behoefte aan dit vertrouwen op een betrouwbare manier in. Bij elke stap van het proces kan de slimme chip van elk product worden gescand om te garanderen dat hetgeen dat wordt ontvangen authentiek is. Omdat de hele supply chain in de blockchain is verwerkt, kan erop worden vertrouwd worden dat de informatie correct is en het product zoals bedoelt.

Supply chain logistiek

Naast bescherming tegen namaak artikelen, verbetert VeChain ook logistieke systemen door vereenvoudigde product tracering. Logistiek is complex en omvat vaak verschillende afzonderlijke systemen die variëren tussen bedrijven. Elk product heeft onderdelen van meerdere leveranciers en uiteindelijk meerdere afnemers. Hierdoor kan het volgen van producten in een supply chain erg lastig zijn. Dit geldt met name wanneer gegevens handmatig moeten worden ingevoerd of wanneer tussen leveranciers wordt geschakeld omdat een onderdeel tijdelijk niet geleverd kan worden door de vaste leverancier.

Met behulp van VeChain hoeft alleen de slimme chip van het item te worden gescand om alle bijbehorende gegevens te verkrijgen en dit kan elk bedrijf in de keten doen.

Hoe is VeChain ontstaan?

In 2015 is Vechain opgezet door Sunny Lu in Singapore. Inmiddels hebben ze het hernoemd naar de VeChain Foundation. Sunny Lu is opgeleid aan de Jiao Tong University in Shanghai, daar heeft hij Electronics and Communication Engineering gestudeerd. Voordat Sunny Lu met VeChain begon werkte hij 13 jaar bij diverse grote bedrijven als IT Executive. Zijn laatste baan was CIO van het luxe merk Louis Vuitton China. Tijdens zijn periode bij Louis Vuitton China zag hij in dat er behoefte was aan een nieuwe manier van verificatie van goederen en dit zette hem aan om VeChain te gaan ontwikkelen.

Hoe werkt VeChain samen?

Een van de dingen waardoor VeChain zich onderscheid van andere cryptocurrencies is dat ze nu al diverse partnerships hebben met grote partijen. Dit zijn namen zoals Price waterhouse Coopers, Walmart China, Renault en nog vele andere. Door deze samenwerkingen is er veel vertrouwen vanuit de community dat deze cryptocurrency nog positieve ontwikkelingen zal laten zien in de toekomst. Aan gebrek aan bekendheid zal het niet gaan liggen, inmiddels heeft VeChain een “vaste” plek weten te bemachtigen in de top 50 grootste cryptocurrencies en is de hoop dat als ze zo doorgaan de top 10 mogelijk moet worden.

Uiteraard kan je VeChain kopen en VET kopen bij Triaconta.