Kies in het menu voor Balanceren. Je kunt deze functie eenmalig laten uitvoeren door te kiezen voor handmatige balancering van de bundel of je kunt automatische balancering instellen zodat de balancering periodiek uitgevoerd wordt elke twee weken, elke maand of elke twee maanden. Je hoeft er dan niet meer zelf aan te denken en er zijn lagere kosten per balancering dan de handmatige balancering.

De mate waarin je terug gaat naar de oorspronkelijke verdeling kun je instellen als zacht, gemiddeld of hard. Bij de zachte balancering strategie wordt maar een beperkt gedeelte van afwijking ingelopen, bij gemiddeld de helft, en bij hard wordt altijd volledig hersteld naar de oorspronkelijke verdeling.

Het is ook mogelijk om de oorspronkelijke verdeling te wijzigen. Stel dat je een Top 30 hebt en altijd 13% in Bitcoin wilt hebben en de rest gelijkmatig wilt verdelen op 3%? Zoek naar doelverdeling op de Balanceren pagina. Door de doelverdeling van alle munten in te stellen op 3% en Bitcoin op 13%, heb je de waarden gewijzigd die het systeem gebruikt voor de balancering. Bij de volgende balancering zal de verdeling terug gaan naar de 3% en 13% die je tot je persoonlijke ideale balans gemaakt hebt.