Het is heel verstandig om de eerste keer na het inloggen direct het wachtwoord te wijzigen wat je via de email hebt gekregen. Ga naar instellingen – login details. In de tekstbox “New Password” kun je het wachtwoord wijzigen. Typ ter controle hetzelfde wachtwoord in de tekstbox “Confirm New Password” en klik “Update details” om het nieuwe wachtwoord vast te leggen.

Triaconta adviseert een wachtwoord te gebruiken van minimaal 8 tekens. Hoe langer het wachtwoord is des te moeilijker het wachtwoord te kraken is. Gebruik een combinatie van diverse tekens zoals letters (hoofd- en kleine letters), cijfers en symbolen. Het wachtwoord wordt lastiger te kraken omdat er hierdoor meer combinaties mogelijk zijn. Met een hele zin als wachtwoord creëer je een heel sterk wachtwoord. Daarnaast is een zin vaak makkelijk te onthouden. Een lang en ‘makkelijk’ wachtwoord kan sterker zijn dan een kort en ‘lastig’ wachtwoord.

Verwerk geen eenvoudig te raden combinaties zoals namen, geboortedata of adressen in je wachtwoord. Gebruik niet één wachtwoord voor meerdere websites. Uiteraard is dit makkelijker te onthouden, maar als eenmaal één wachtwoord gekraakt is, dan hebben kwaadwillenden direct toegang tot meerdere websites waar je gebruik van maakt.

Mocht je het wachtwoord toch vergeten zijn, kun je in het inlogscherm door te klikken op “I forgot my password” altijd een nieuw wachtwoord aanvragen.