Ethereum verkopen met BTC Direct

Dit is een handleiding om Ethereum direct vanuit de eigen wallet te verkopen voor euro’s op je bankrekening.

Als je nog niet geregistreerd bent bij BTC Direct

Je hebt nodig:

  1. Mobiele telefoon
  2. Identiteitsbewijs zoals paspoort of rijbewijs
  3. Bankrekening met pinpas

BTC Direct website

Om onze klanten in staat te stellen snel Ethereum te verkopen, werken we samen met BTC Direct. Gebruik onze partner-link om je te registreren op de website van BTC Direct.

Naam en emailadres invullen

Klik registreren rechtsboven in het scherm en vul je volledige naam en e-mail adres in. Het is belangrijk hier je echte naam te gebruiken omdat deze straks vergeleken wordt met de naam op je identiteitsbewijs en de naam op je bankrekening.

Met BTC Direct ga je cryptocurrency weer omzetten naar euro’s en daarvoor moet BTC Direct voldoen aan de regels van de toezichthouder.

Wachtwoord kiezen

Je ontvangt een email. Klik op de link om je account te activeren. Kies een sterk wachtwoord en bewaar dit goed.

Gebruik je mobiele telefoon

Vul je mobiele nummer in. Je ontvangt een SMS bericht. Klik op de link in het bericht om je identiteitsbewijs te uploaden. Je moet ook een ID-selfie (jij met je paspoort) maken. Klik op doorgaan na het uploaden.

De verificatie van de documenten duurt vijf a tien minuten.

Als je geregistreerd bent bij BTC Direct

Ga naar de website van BTC Direct en log in.

  1. Kies tabblad ‘Sell’ en selecteer ‘E’ voor Ethereum.

2. Vul het aantal Ethereum dat je wilt verkopen in en klik op de groen knop ‘Sell’.

3. Kies de bankrekening waarop je de opbrengst wilt ontvangen. Als je eerder Ethereum gekocht hebt via BTC Direct staat dit al ingevuld.

4. Vinkje bij algemene voorwaarden en klik weer op de groen knop ‘Sell’.

5. Je krijgt nu het wallet adres van BTC Direct en een uur de tijd om de Ethereum over te maken. Kopieer het adres alvast naar het klembord.

6. Navigeer op een nieuwe pagina naar Send Ether & Tokens op MyEtherWallet.

7. Selecteer hoe je toegang tot je wallet wilt krijgen en ontgrendel de wallet.

8. Wijzig de ‘Gas price’ in het vak bovenaan de pagina. Kijk hier voor de optimale Gas prijs. Kijk rechts in het scherm bij ‘Recommended Gas Prices’ en kies de Gas Price bij ‘Standard’. Negeer de informatie van MyEtherWallet over welke prijs snel of langzaam is.

9. Het adres in het onderstaande plaatje is een voorbeeld adres. Vul bij ‘To Address’ het adres in waar je Ethereum heen moet door het adres te plakken vanaf het klembord. Dit is het adres wat je in stap 5 gekregen hebt van BTC Direct.

10. Klik op ‘Generate Transaction’. Een paar meer velden verschijnen aan de onderkant van het scherm. Dit is je browser die de transactie genereert.

11. Klik op de blauwe knop ‘Send Transaction’. Er verschijnt een pop-up scherm ‘You are about to send…’. Controleer of je Ethereum verstuurt en of het aantal en het adres correct is. De adres informatie moet overeenkomen met de informatie van je BTC Direct pagina.

12. De Ethereum wordt door BTC Direct na ontvangst direct verkocht op een cryptocurrency exchange. Na 1 uur ontvang je een e-mail met een overzicht van het definitieve verkoopresultaat. De opbrengst staat de eerstvolgende werkdag op je bankrekening.