Aankondiging Bundels 2018-12-04T08:00:14+00:00

Met deze nieuwsbrief willen wij officieel onze nieuwe dienst aankondigen en je op de hoogte stellen over de uitkomst van het onderzoek van de AFM.

Onze nieuwe dienst

Vanaf het moment dat we CombiCoin lanceerden hebben we vaak en veel feedback ontvangen van onze community. Deze feedback gaf ons een heel duidelijk beeld van wat men graag zou willen zien in de “cryptowereld”. Onderstaande punten kwamen geregeld voorbij:

 • Het kunnen in- en uitstappen met Euro
 • Het eenvoudig aan- en verkopen van meerdere cryptocurrencies tegelijk  
 • Nieuwe type CombiCoin’s met andere cryptocurrencies

Wij hebben geluisterd naar deze feedback en zijn maanden geleden begonnen hier een oplossing voor te realiseren die we vandaag onthullen!

Triaconta Bundels

Triaconta Bundels is een nieuwe dienst waarmee je met een druk op de knop een bundel met cryptocurrencies kan aankopen. Afrekenen gaat simpel en snel met iDeal of banktransactie. Je kunt een vooraf samengestelde bundel kopen of deze geheel zelf samenstellen. Op elk moment kan je jouw bundel verkopen voor Euro en dit laten storten op je bankrekening. Een bundel kopen kan al vanaf 100 Euro.

Wat zijn Bundels?

Een bundel is exact zoals het klinkt, je koopt via Triaconta meerdere cryptocurrencies in één keer. Je kiest een van de vooraf samengestelde bundels of je stelt zelf een bundel samen uit de 40 aangeboden cryptocurrencies. Zodra je betaling via iDeal of banktransactie is ontvangen wordt je bundel direct aan je account toegevoegd.

Vanaf lancering zijn de volgende vooraf samengestelde bundels beschikbaar:

Top 30

Deze bundel bestaat uit de top 30 cryptocurrencies.

 • Bevat alle categorieen cryptocurrencies
 • Vertegenwoordigd 91% van de markt
 • Groeit mee met de markt
 • Automatisch balanceren en reviseren mogelijk
Big 3

De drie grootste cryptocurrencies

 • Bitcoin, Ethereum en Ripple
 • Vertegenwoordigd 73% van de markt
 • De bekendste cryptocurrencies
 • Automatisch balanceren mogelijk

Penny stock

Alleen munten van minder dan € 0,10

 • Munten vanaf € 0,007
 • The sky is the limit
 • Kleine prijs stijging heeft groot effect
 • Automatisch balanceren en reviseren mogelijk

Persoonlijk portaal

Een onderdeel van de nieuwe dienst van Triaconta is je persoonlijke portal. Hier heb je op elk moment real-time inzicht in de waardeontwikkeling van je bundel(s) en kun je, wanneer nodig, direct actie ondernemen. Als je meerdere bundels hebt kun je deze met elkaar vergelijken.

Onmiddelijk verkopen en kopen

Je persoonlijke portaal geeft je de mogelijkheid om op elk moment direct (een gedeelte van) je bundel te verkopen of cryptocurrencies bij te kopen. Met handige sliders kan je aangeven dat je een deel van je bundel of zelfs alleen specifieke munten wilt verkopen naar Euro. Alle aanpassingen aan je bundel worden direct automatisch doorgevoerd op elk moment van de dag. Bij de keuze om Euro uit te laten keren wordt het bedrag binnen 5 werkdagen op je rekening gestort. 

Simpel je bundel beheren

Na verloop van tijd verandert de verdeling van je bundel, bepaalde munten groeien/dalen harder dan andere. Tijdens het balanceerproces wordt een gedeelte van de munten die harder zijn gegroeid verkocht en worden de opbrengsten gebruikt om munten die zijn gedaald bij te kopen. Door periodiek te balanceren zorg je ervoor dat de onderlinge verdeling van je bundel niet te ver uit elkaar groeit.

Naast balanceren kan je je bundel ook reviseren. Een revisie van je bundel houdt in dat bepaalde cryptocurrency vervangen worden door andere. Tijdens dit proces wordt alles van de munt die wordt vervangen verkocht, de opbrengsten van de verkoop worden gebruikt om de nieuwe cryptocurrency aan te schaffen.

Een revisie van een bundel zorgt er voor dat de bundel altijd up to date is met de laatste ontwikkelingen in de markt. Door regelmatig te reviseren weet je zeker dat je munten hebt die voldoen aan je oorspronkelijke plan en dat er geen munten in je bundel blijven die langzaam uit beeld verdwijnen.

Beide processen kunnen geheel automatisch worden uitgevoerd op een tijdsinterval dat je zelf bepaalt.

Naar de nieuwe Triaconta website

CombiCoin vs Bundels

De Triaconta Bundels lijken wellicht veel op CombiCoin, het grote verschil is echter dat je zelf het beheer voert over de cryptocurrency in je bundel. Jij bepaalt wanneer je jouw bundel verkoopt, welke cryptocurrencies erin zitten en in welke verdeling. Daarnaast heb je geen enkele cryptocurrency wallet meer nodig.

AFM

Op maandag 8 oktober 2018 heeft de AFM de resultaten van het onderzoek, met daarin ook hun voorlopige oordeel, gedeeld met Triaconta en de Stichting. Het voorlopige oordeel van de AFM is dat Triaconta de Wet op het financieel toezicht (Wft) overtreedt door een beleggingsinstelling te beheren zonder een door de AFM verleende vergunning of vrijstelling.

Om tegemoet te komen aan het voorlopig oordeel van de AFM zullen wij de beheeractiviteiten gaan staken. Tegelijkertijd lanceren wij onze nieuwe dienstverlening: Triaconta Bundels!

De Triaconta Bundels lijken wellicht veel op CombiCoin, het grote verschil is echter dat je zelf het beheer voert over de cryptocurrency in je bundel. Jij bepaalt wanneer je jouw bundel verkoopt, welke cryptocurrencies erin zitten en in welke verdeling. Daarnaast heb je geen enkele cryptocurrency wallet meer nodig.

Staken van beheeractiviteiten

Triaconta Bundels is geen beleggingsinstelling. Aangezien alle gebruikers zelf 100% controle hebben over hun cryptocurrencies. Triaconta levert alleen diensten die het gemakkelijk maken om met Euro in- en uit te stappen en je bundel te beheren. Om de beheeractiviteiten te staken gaan wij de komende maanden alle CombiCoin houders de keuze bieden om gratis over te stappen naar Bundels of te worden uitbetaald in Ethereum.

Gratis overstappen naar Bundels

Speciaal voor CombiCoin houders hebben wij de optie toegevoegd om niet alleen in Euro te betalen maar ook in CombiCoin. Per betaalde CombiCoin worden de onderliggende assets aan je Triaconta Bundels account toegevoegd. Vanaf dat moment heb je 100% controle over je eigen cryptocurrency bundel.

Wat verandert er voor mij als CombiCoin houder als ik overstap?

De grootste verandering is dat je als klant van Bundels zelf het beheer voert over de cryptocurrencies in je bundel; dit doen wij niet. Dit heeft het voordeel dat je op elk moment kan besluiten om te verkopen tegen Euro. Wel bestaat binnen Triaconta Bundels de mogelijkheid om aan te geven dat je bundels periodiek automatisch moeten worden gebalanceerd en gereviseerd.

Waarom zou ik overstappen?

Wij zijn al onze CombiCoin klanten zeer dankbaar, daarom hebben wij besloten om alle diensten die CombiCoin houders nu genieten tegen kostprijs in Bundels ook te leveren tegen kostprijs. Ook is de exitfee in Triaconta Bundels 1% in plaats van 3.5%.

CombiCoin klanten
Instap fee* 0%
Balanceren kostprijs
Reviseren kostprijs
Euro naar bankrekening 1%

*gereduceerd instap fee geldt alleen voor betaling in CombiCoin

Vanaf wanneer kan ik overstappen/kopen?

Triaconta Bundels is nog niet gelanceerd, maar vanaf vandaag staat de nieuwe website live met alles wat je over Bundels wil weten. Wij richten nu op 15 december 2018 als officiële lanceerdatum van Triaconta Bundels. Vanaf dat moment is het mogelijk om Bundels te kopen. Registreren voor het gratis overstappen van CombiCoin naar Triaconta Bundels kan per direct. Zodra Bundels wordt gelanceerd worden jouw cryptocurrencies in je Triaconta account gezet.

Direct overstappen naar Bundels

Ik heb al CombiCoins in Buyback staan

Geen enkel probleem, als je naar jouw portaal gaat kun je per reeds gedane storting aangeven dat je deze wilt omzetten naar Bundels door te klikken op de prijs.

Wat gebeurt er als ik niets doe?

Gezien het voorlopige oordeel van de AFM is ons streven om binnen nu en drie maanden de overtreding te staken. In dat kader gaan wij op 10-01-2019 - 12:00 uur CEST alle nog niet opgestuurde CombiCoins omzetten naar Ethereum en deze opsturen naar alle wallets waar nog CombiCoins op staan. Vanaf dat moment zijn CombiCoins niets meer waard. De opbrengsten in Ethereum zullen 31 januari 2019 verstuurd worden.

Triaconta

Disclaimer: This is not investment advice, it is for informational purposes only. Cryptocurrencies are highly volatile investment product.