VeChain (VET): transparantie en betrouwbaarheid centraal

VeChain (VET) startte al in 2017, maar in de eerste periode was de tikker niet VET, maar VEN. Dit zorgt op dit moment nog steeds voor verwarring bij de cryptocurrency liefhebbers. Vaak kom je nog VeChain (VEN) tegen, maar dat is onjuist. VeChain is het kindje van Sunny Lu, een visionair die er vooral voor wil zorgen dat de blockchain transparant, betrouwbaar en duidelijk is. Dit heeft ervoor gezorgd dat investeerders, ontwikkelaars en bedrijven hun weg gevonden hebben naar deze blockchain technologie. Maar hoe sterk staat deze technologie eigenlijk in de schoenen?

Vechain Kopen
Vechain Kopen

VeChain van VEN naar VET

Al in februari 2018 werd VeChain op de schop genomen. Er werd besloten om verder te gaan als VeChain Thor, waar de T in VET vandaan komt. En daar wordt het een beetje ingewikkeld. De VET-tokens zijn munten met een bepaalde waarde en zijn het betaalmiddel op de chain. De transactiekosten worden echter niet betaald met VET- tokens maar met de THOR-Power-tokens. Deze oplossing zorgt er wel voor dat de transactiekosten op het VeChain netwerk niet stijgen als de waarde van VET-tokens toeneemt.

Concreet: wil je investeren in de VeChain, dan moet je VET kopen. Ben je een ontwikkelaar en wil je transacties doen binnen applicaties of ontwikkelen op de blockchain zelf, dan heb je de THOR-Power-tokens nodig.

Stabiliteit en veiligheid

Wanneer het gaat om de blockchain, dan zijn er een aantal kernbegrippen die van enorme waarde zijn. Dit zijn betrouwbaarheid, stabiliteit en schaalbaarheid. VeChain tikt alle vereisten een voor een af. Het is stabiel en betrouwbaar door gebruik van Authoritynodes die de transacties goedkeuren en deze nodes zorgen er ook voor dat de blockchain schaalbaar blijft.

Tegelijkertijd heeft dit ervoor gezorgd dat het een technisch en lastig verhaal wordt. Gelukkig is VET hier volledig transparant in en heb je als investeerder geen technische kennis nodig. Ontwikkelaars hebben dit wel nodig, maar voor hen is deze blockchain letterlijk een open boek.

Waarom VeChain van enorm belang gaat zijn op de langere termijn

VeChain is een BaaS-oplossing (Blockchain as a Service). Het is een concrete technologie die nu al ingezet wordt door bedrijven zonder dat zij specifiek kennis van blockchain nodig hebben. Wat het doet? Het wordt gebruikt om producten te verifiëren in de hele keten van productie tot verkoop. Heb jij een Rolex liggen en wil je weten of die echt is? Dan kan dat via de VeChain. Wil je zeker weten dat alle onderdelen van jouw auto op een eerlijke manier gemaakt zijn? Ook dat kan via de VET. En wil je weten waar je eten vandaan komt? Juist ja, VeChain.

Dit is ongekend relevant op de huidige markt waarin kritische consumenten fair trade en transparantie eisen en dit lang niet altijd geboden kan worden. Tot nu dus, want met VET is straks alles te herleiden, ook in het tijdperk van het Internet of Things.

Hoewel VeChain genoeg directe concurrenten heeft, zijn er weinig spelers die zo groot zijn als VeChain zelf is. Er zijn nog minder blockchains die al bij de overheden in Azië aan tafel zitten, omdat zij de transparantie willen gebruiken om de globale markt te veroveren. Met een community die zo groot en actief is, kan het eigenlijk niet meer verkeerd gaan voor de technologie achter deze blockchain. De vele samenwerkingen en toepassingen in de echte wereld maken van VeChain een munt om in de gaten te houden. Je kunt deze munten gemakkelijk via Triaconta aan je portfolio toevoegen zodat je de mogelijke toekomstige waardeontwikkeling van VeChain niet mist!

1) ⭐ Q: Hoe kan ik VeChain kopen?
1
1) ⭐ Q: Hoe kan ik VeChain kopen?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Voorheen kon je VeChain alleen kopen op cryptocurrency beurzen, tegenwoordig is het mogelijk om simpel en snel VeChain te kopen met iDEAL.
answered

2) ⭐ Q: Hoe bewaar ik mijn VeChain veilig?
1
2) ⭐ Q: Hoe bewaar ik mijn VeChain veilig?
asked
1 answers
1 votes
1
A: VeChain kan op software en hardware wallets worden opgeslagen. Hiervoor heb je wel enige technische kennis nodig. Heb je geen ervaring met het zelf opslaan van cryptocurrencies? Geen probleem, Triaconta biedt gratis veilige opslag aan. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je altijd op elk moment jouw VeChain kan verkopen.
answered

3) ⭐ Q: Investeren in VeChain, of toch mijn risico spreiden?
1
3) ⭐ Q: Investeren in VeChain, of toch mijn risico spreiden?
asked
1 answers
1 votes
1
A: In mei 2018 werdt VeChain gelanceerd en is de prijs van VeChain tot nu toe bewogen tussen € 0.017 en € 0.002. Op moment van schrijven is de koers € 0.008. Risico spreiding door meerdere cryptocurrencies te kopen in een Bundel kan een goed idee zijn.
answered

4) ⭐ Q: Wat is de toekomst verwachting van de VeChain koers?
1
4) ⭐ Q: Wat is de toekomst verwachting van de VeChain koers?
asked
1 answers
1 votes
1
A: De prijs van VeChain hangt sterk samen met het gebruik in de echte wereld. Zodra VeChain de hoeveelheid samenwerkingen weet uit te breiden zijn de verwachtingen dat de koers van deze munt sterk zal stijgen. Hoe en wanneer dit gebeurt is uiteraard afwachten.
answered