Ontology (ONT), de blockchain die de drempel weg moet halen

Ontology (ONT) is niet zomaar een naam in de blockchainwereld. Het is de tweede blockchain die door Onchain opgezet is. Nadat NEO opgezet werd, zag het bedrijf dat er een groot probleem is met de toepasbaarheid van de blockchain. Wereldwijd wordt beweerd dat de blockchain de toekomst is voor bedrijven, maar weinig bedrijven zijn daadwerkelijk in staat de stap te maken. Want hoe krijg je jouw bedrijf op de blockchain en hoe werkt dat nou precies? Ontology haalt de drempel weg en mag daarmee gerust een noodzakelijk kwaad genoemd worden.

Een tweede NEO vanuit Onchain dus?

Absoluut niet, al is het project vaak op denigrerende wijze benaderd, maar niet terecht. NEO staat namelijk volledig los van Onchain en ook Ontology is als los bedrijf in de groep geplaatst, waardoor de verschillende onderdelen in feite compleet decentraal zijn. Ontology is daarnaast geen standaardblockchain. Integendeel, het is een platform die als laag over de verschillende platformen gelegd is om zo de schakelfactor te zijn tussen de platformen.
Dit is hét systeem waarmee je een platform kunt schakelen aan de blockchain, waardoor je als bedrijf ook met weinig technische kennis gebruik kunt maken van blockchain technologie. Het fintech-bedrijf Onchain heeft hier goed over nagedacht, want hiermee lost het een wezenlijk probleem op en dat betekent dat er veel interesse is van bedrijven voor deze ontwikkeling.

Hoe groot is die community van Ontology dan?

Wel, die is enorm en dat heeft een aanwijsbare reden. Naast het feit dat er een echt probleem opgelost wordt dan. Er is namelijk nooit een ICO geweest. Onchain heeft besloten de munten via airdrops te verspreiden onder alle mensen die NEO in hun wallet hadden. Daarmee was de bekendheid van het project direct groot, omdat er vanaf de airdrops direct heel veel ‘aandeelhouders’ waren die de munten hadden.
Daarnaast is dit een noodzakelijke uitbreiding op NEO die een belangrijke drempel weghaalt voor bedrijven. Juist, het Chinese Ethereum, waar Ethereum zelf nog géén manier ontwikkeld heeft om de drempel weg te halen. Hierdoor wordt de concurrentiepositie van Ontology minstens tweemaal zo sterk, want ook hierop kunnen DApps en smart contracts ontwikkeld worden. Alleen kunnen bedrijven hier met Ontology dus veel makkelijker gebruik van maken.

Hoe zit de toekomst eruit voor Ontology?

Ontology is niet alleen de noodzakelijke opstap voor NEO. Het kan gebruikt worden voor uiteenlopende blockchain technologieën en daarmee is het niet afhankelijk van de ontwikkelingen van één project. Dat maakt het heel spannend. Wanneer er geen directe concurrenten komen, wordt dit een groot succes. Critici voorspellen echter dat de verschillende blockchains zelf ook applicaties zullen schrijven waarmee het makkelijker moet worden om deel te nemen aan hun blockchain. Wanneer Ontology een beter systeem kan leveren voor alle blockchains of simpelweg eerder is, zal de prijs van ONT-token flink verder gaan stijgen omdat het een onmisbare schakel is tussen bedrijven, particulieren en de wereld van de blockchain en cryptovaluta. Zeker iets om in de gaten te houden of alvast wat munten voor aan te kopen in jouw bundel dus.