De allereerste cryptomunt en nog steeds de grootste

Bitcoin is de allereerste echte cryptovaluta. Alle andere cryptocurrencies die na deze munt ontwikkeld zijn, worden daarom Altcoins genoemd. Een Bitcoin heeft een waarde en is een betaalmiddel en daar is de kous mee af. Het is een echte blockchain 1.0 waarop geen smart contracts gebouwd worden en waar het niet gaat om dApps. Deze munten worden internationaal steeds vaker als betaalmiddel geaccepteerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze cryptomunt de absolute nummer één is gemeten in marktkapitalisatie. Zeker omdat het team achter de schermen constant werkt aan de problemen die de kop opsteken.

Koop Bitcoin
Koop Bitcoin

Satoshi Nakamoto: dé man achter de Bitcoin

Het idee van de Bitcoin is afkomstig van Satoshi Nakamoto, een pseudoniem. Niemand weet wie deze persoon is. En hoewel er vaak over gesproken is, is het niet echt relevant meer. BTC heeft namelijk al bewezen dat het een betrouwbare munt is en dat er hard gewerkt wordt achter de schermen. Het idee achter de coin is overigens relatief simpel: het kunnen versturen van geldbedragen naar andere mensen met hoge mate van veiligheid, anonimiteit en snelheid.

Bitcoin is niet opgezet om het bancaire systeem omver te werpen of om fiatgeld overbodig te maken. De hardcore community-leden hebben dit idee wel, maar het heeft nooit in de roadmap van de coin zelf gestaan. Bitcoin (BTC) moest daarentegen wél een veilig alternatief worden. De populariteit van dit digitale geld oversteeg alle verwachtingen, mede door de economische crisis in 2008.

Schaalbaarheid en veiligheid door mijnen

Bitcoin leunt zwaar op de mensen die de munten minen. Hiervoor is tegenwoordig flinke apparatuur voor nodig en een groot budget. De stroomrekening loopt namelijk flink op tijdens het minen van Bitcoin (BTC). Deze miners zijn de mensen die de transacties op het netwerk goedkeuren. Daardoor moeten alle transacties snel en veilig verlopen.Dat was lange tijd niet het geval. Bitcoin werd traag en kritiek laaide op. Door aanpassingen te doen aan de code en het netwerk, zijn de meeste problemen nu opgelost. Wat dit vooral duidelijk gemaakt heeft, is dat de ontwikkelaars klaar zitten op het moment dat er problemen zijn. De schaalbaarheid blijft wel een probleem. We mogen echter niet over het hoofd zien dat BTC opgezet is als betaalmiddel, en niet als een blockchain die oneindig in de lengte en breedte moet groeien. Daarvoor zijn de cryptocurrencies als Cardano en Ethereum immers opgericht. Deze houden zich bezig met meer dan alleen cryptovaluta. Bitcoin staat zelf voor:

  • Vrij toegankelijk: er is geen uitsluiting van landen of mensen
  • Grenzeloos: er is geen land of landsgrens die een transactie kan stoppen
  • Neutraal: het netwerk kent geen goed of kwaad, alleen valide en niet valide transacties
  • Vrij van Censuur: er is geen beperking en ook geen beperking mogelijk op verzender, ontvanger, tijdstip of doel bij het gebruik van Bitcoin
  • Publiek: alle software is open source en kan en mag aangepast en gebruikt worden door iedereen

Is Bitcoin de toekomst?

Ja, Bitcoin (BTC) is niet meer weg te denken uit de wereld van het digitale geld ondanks de koersval van Bitcoin in 2017. Het is niet alleen de cryptomunt, het heeft ook de grootste marktkapitalisatie en is voor bedrijven vaak de eerste munt die ze accepteren als betaling. Vreemd is dat niet. Betalen met Bitcoin en betaald krijgen met Bitcoin is langzamerhand steeds gebruikelijker aan het worden. Daarmee blijft de vraag naar de munten stijgen, waarmee ook de waarde vaak hoge pieken laat zien. Een sterk alternatief op het fiatgeld, een handelsinstrument en een manier om een portfolio op te bouwen dus. Bitcoin, de eerste en grootste cryptocurrency, hoort thuis in elk gezond cryptocurrency portfolio. Voeg hem toe aan je portfolio voordat de volgende prijsstijging er is en koop BTC hier!

1) ⭐ Q: Hoe kan ik Bitcoin kopen?
1
1) ⭐ Q: Hoe kan ik Bitcoin kopen?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Voorheen kon je Bitcoin alleen kopen op cryptocurrency beurzen, tegenwoordig is het mogelijk om simpel en snel Bitcoin te kopen met iDEAL.
answered

2) ⭐ Q: Hoe bewaar ik mijn Bitcoin veilig?
1
2) ⭐ Q: Hoe bewaar ik mijn Bitcoin veilig?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Er zijn meerdere Bitcoin wallets beschikbaar, echter om deze te gebruiken heb je wel enige technische kennis en ervaring nodig. Ook moet je ervoor zorgen dat je de toegangscodes niet verliest, want dan heb je geen toegang meer tot jouw Bitcoins. Het kan simpeler, Nederlandse crypto brokers bieden gratis aan om jouw Bitcoin veilig op te slaan. Hierdoor weet je zeker dat je jouw Bitcoins niet kwijtraakt en dit heeft een bijkomend voordeel dat je ze op elk moment kan verkopen.
answered

3) ⭐ Q: Bitcoin kopen zonder ID identificatie?
1
3) ⭐ Q: Bitcoin kopen zonder ID identificatie?
asked
1 answers
1 votes
1
A: Door de implementatie van de AMLD-5 wetgeving is het in Nederland alleen nog mogelijk om via Triaconta Bitcoin te kopen zonder ID identificatie.
answered

4) ⭐ Q: Wat is de toekomst verwachting van de Bitcoin koers?
1
4) ⭐ Q: Wat is de toekomst verwachting van de Bitcoin koers?
asked
1 answers
1 votes
1
A: In mei 2020 was de derde "Halving" van Bitcoin, dit houdt in dat de beloning voor Bitcoin miners voor de derde keer gehalveerd werd. Na de voorgaande halvings maakte Bitcoin steeds een "Bullrun" waar een nieuwe all time high werd gevestigd. Diverse Bitcoin investeerders hebben nu de hoop dat dit weer gaat gebeuren en het vorige record van $ 20.000 wordt verpulverd. Of dit ook echt gaat gebeuren blijft natuurlijk afwachten.
answered