Wat houdt automatisch winst nemen exact in?

De cryptocurrency markt is een zeer volatiele markt die 24/7 open is. Stijgingen en dalingen van 10% in een enkele dag komen geregeld voor. Daarom hebben wij de tool ‘Automatisch winst nemen’ ontwikkeld.

De ‘Automatisch winst nemen’ tool checkt of er winst is, en als er winst is verkoopt de tool automatisch een gedeelte van je cryptocurrencies voor euro om zo winst veilig te stellen. Dit gedeelte wordt dan niet meer beïnvloed door sterke dalingen of stijgingen en staat veilig in je account. Je kan dit euro gedeelte elk moment gebruiken om nieuwe cryptocurrencies te kopen of je kan dit laten uitkeren.

Deze tool kent 3 verschillende strategieën:

Vanaf wanneer winst nemen? Bij winst
Hoeveel van de winst wordt vastgezet? 25%
Automatische interval 14 dagen

In de “Comfort” instelling stelt onze tool 25% van de gemaakt winst veilig.

Dit houdt in dat als je voor €1.000 gekocht had en na 14 dagen is de waarde gegroeid naar €1.200 zal er tijdens het “automatisch winst nemen” €50 veilig worden gesteld. Hiervoor wordt in dit voorbeeld 4.17% van de cryptocurrencies verkocht.

Indien je kiest voor automatisch winst nemen in de Comfort instelling zal de tool elke 14 dagen controleren of er winst moet worden vast gezet.

Vanaf wanneer winst nemen? Indien er 25% of meer winst is
Hoeveel van de winst wordt vastgezet? 25%
Automatische interval 30 dagen

Verwacht jij dat er een sterke stijging aankomt maar wil je niet 100% risico blijven lopen. Dan is de ‘Forward’ instelling voor jou. Deze instelling stelt pas winst veilig indien je start investering minimaal 25% gestegen is. Op het moment van winst nemen stelt deze instelling 25% van de gemaakt winst veilig.

Dit houdt in dat als je voor €1.000 gekocht had en na 30 dagen is de waarde gegroeid naar €1.500, dan zal de ‘ Automatisch winst nemen’ tool €62,50 veiligstellen. In dit voorbeeld verkoopt de tool dan 4.17% van de cryptocurrencies.

Indien je kiest voor automatisch winst nemen in de Forward instelling zal de tool elke 30 dagen controleren of er winst moet worden vast gezet.

Vanaf wanneer winst nemen? Bij winst
Hoeveel van de winst wordt vastgezet? 75%
Automatische interval Elke 7 dagen

Toch liever meer winst en ook sneller veiligstellen? Dan is de  “Secure” instelling voor jou. Deze instelling zal per keer 75% van de winst veilig omzetten in euro.

Dit houdt in dat als je voor €1.000 gekocht hebt en dit na 7 dagen in waarde is gegroeid tot €1.200 de ‘automatisch winst nemen’ tool €150 veiligstelt. De tool verkoopt hiervoor 12,5% van je cryptocurrencies.

Indien je kiest voor automatisch winst nemen in de Secure instelling zal de tool elke 7 dagen controleren of er winst moet worden genomen.

Automatisch winst nemen

Niet elke dag tijd of zin om de waarde van je cryptocurrencies in de gaten te houden? De automatische winst nemen tool zorgt ervoor dat je volgens je eigen regels steeds winst veiligstelt. Deze dienst kun je op elk moment aan of uit zetten in je persoonlijke account.

Wanneer is er winst?

De Automatisch winst nemen tool neemt standaard het moment van het activeren van de tool als beginpunt, dit noemen we ‘baseline bedrag’.

Voorbeeld 1: Je koopt een nieuwe bundel voor € 1000 en in het koop formulier zet je direct ‘Automatisch Winst Nemen’ aan. Het baseline bedrag zal dan worden ingesteld op € 1000. Alles boven de € 1000 zal worden gezien als winst.

Voorbeeld 2: Je wilt Automatisch winst nemen aanzetten op een bundel die je al hebt. De huidige waarde van die bundel bedraagt € 800. Als je de ‘Automatisch Winst Nemen’ tool aanzet, zal het baseline bedrag worden ingesteld op € 800. Alles boven de € 800 zal worden gezien als winst.

Het baseline bedrag is is ook zelf aan te passen in je persoonlijke account.

Wat gebeurt er als er geen winst is?

Elke keer als de tijdsinterval verloopt controleert de tool of er winst is of niet. Als er geen winst is zal er geen winst worden genomen en zal de tool weer wachten totdat het weer tijd is om de waarde nog een keer te controleren.

Kosten

Wij brengen geen extra kosten in rekening voor het gebruik van zowel handmatig als automatisch winst nemen. Wel worden de kosten die ook voor een reguliere mutatie gelden in rekening gebracht, je betaalt dus niks extra voor het gebruik van deze dienst. Zie hier voor de kosten van een reguliere mutatie.